۱۷۹۸۹۸
۲۰۵۳
۲۰۵۳

رفتار با کودکان طلاق، لطفا مراقب باشید!

اولین واکنش کودکان در موجهه با طلاق والدین، ترس در کودکان است. این موضوع که کودک تنها خواهد شد، یکی از اضطراب‌های جدی کودکان طلاق است.

اولین واکنش کودکان در موجهه با طلاق والدین، ترس در کودکان است. این موضوع که کودک تنها خواهد شد، یکی از اضطراب‌های جدی کودکان طلاق است. بسیاری از کودکان طلاق دچار افسردگی می‌شوند و یا عصبانی و گوشه‌گیر می‌شوند.
تاثیر طلاق بر افت تحصیلی، تاثیر طلاق بر فرزندان، مشکلات فرزندان طلاق، رابطه طلاق و افت تحصیلی، تاثیر طلاق بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، رابطه بین طلاق و افت تحصیلی دانش آموزان، تاثیر طلاق بر تحصیل فرزندان
امروزه بیش از گذشته شاهد طلاق در خانواده‌ها هستیم ؛ به ویژه خانواده‌هایی که دارای فرزندان خردسال و کودک هستند. کودکان به شدت در معرض آسیب هستند و رویدادهایی از قبیل طلاق و جدایی والدین تاثیرات بسیار زیاد و گاه جبران ناپذیری بر آن‌ها باقی می‌گذارد.
اولین واکنش کودکان در موجهه با طلاق والدین، ترس در کودکان است. این موضوع که کودک تنها خواهد شد، یکی از اضطراب‌های جدی کودکان طلاق است. بسیاری از کودکان طلاق دچار افسردگی می‌شوند و یا عصبانی و گوشه‌گیر می‌شوند.
طبق بررسی­های صورت گرفته طلاق و جدایی والدین می­ تواند منجر به آسیب روانی، کاهش سلامت روان، مشکلات سازگاری و افسردگی و در پی آن افت تحصیلی کودکان شود.
افت تحصیلی کودکان تا حد زیادی وابسته به خانواده است و این وابستگی باعث می­شود بخش مهمی از عکس العمل­ها، مهارت­ها و توانایی­های فرزندان عمیقا از نظام تربیتی و آموزشی خانواده متأثر شود.
همچنین بین روابط خانوادگی و پیشرفت تحصیلی کودک رابطه ­ی چشمگیری وجود دارد. کودکانی که محیط خانوادگی بسیار گرم و صمیمی دارند انگیزه و نگرش مثبتی نسبت به مدرسه و درس خواندن دارند. در مقابل دانش آموزانی که با وجود بهره ­ی هوشی خوب پیشرفت تحصیلی مطلوبی ندارند اکثرا متعلق به خانواده­ هایی هستند که روابط عاطفی پایداری بین اعضا وجود ندارد.
برای اینکه تا حد ممکن از افت تحصیلی کودک و آسیب روانی او پس از طلاق پیشگیری شود، لازم است والدینی که تصمیم به جدایی دارند به نکات زیر توجه کنند:
به هیچ وجه کودک خود را به دلیل افت تحصیلی اش سرزنش نکنید، افت تحصیلی کودک پس از طلاق والدین تا حدودی طبیعی است، بهتر است کودک را حمایت کنید و در خصوص مشکلات تحصیلی اش از مشاور کمک بگیرید.
وقتی کودک مضطرب و نگران است او را وادار به مطالعه نکنید. همچنین او را به مطالعه مستمر و بی وقفه مجبور نکنید.
روی نقاط قوت و توانایی های فرزند خود تأکید کنید، به فرزندتان کمک کنید تا هدف خودش را مشخص کند، داشتن هدف به او انگیزه می دهد.
کودک هر دو والد را دوست دارد و از مدت زمانی که با هریک از والدین صرف می­ کند لذت می­برد، پس والدین نباید نسبت به این موضوع حسادت و عکس العمل منفی نشان دهند. همچنین کودک دوست ندارد از هیچ یک از والدینش طرفداری کند، بنابراین او را تحت فشار قرار ندهید.
کودک ممکن است پس از طلاق و جدایی والدین احساس گناه کند باید به کودک اطمینان داده شود که او در این ماجرا تقصیری ندارد.
کودک دوست ندارد واسطه ­ی رساندن پیام­های والدین باشد، بهتر است والدین خودشان مستقیم با هم صحبت کنند و کودک را واسطه قرار ندهند. او نیاز دارد که پدر و مادر هر دو در زندگی او درگیر باشند و حس کند که دوستش دارند و مورد توجه است.

کودکان را از تعارض مصون نگهدارید
کودک نباید تعارض شدید والدین را مشاهده کند بنابراین اگر یکی از والدین بر ابراز خصومت اصرار می­کند بهتر است والد دیگر عینا پاسخ ندهد.
تا جایی که می‌توانید، شرایط زندگی کودکان را باثبات و قابل پیش‌بینی کنید
در صورتی که زندگی کودکان باثبات باشد، مثلا مدرسه، اتاق خواب، پرستار بچه، هم‌بازی‌ها و برنامه روزانه آنها تغییر نکند، در مدتی که طلاق روی می‌دهد بهتر می‌توانند خود را سازگار کنند.
طلاق را برای کودکان توضیح دهید و به آنها بگویید چه انتظاری داشته باشند
بهتر است که کودک برای جدایی والدین آمادگی داشته باشد، به او باید گفته شود که پدر و مادرش دیگر با هم زندگی نخواهند کرد، کدام والد خانه را ترک خواهد کرد و چه موقعی می‌تواند آن والد را ببیند. در صورت امکان، مادر و پدر باید طلاق را با هم برای بچه توضیح دهند. والدین باید برای طلاق دلیلی بیاورند که کودک بتواند آن را درک کند.
بر دائمی‌بودن طلاق تاکید کنید
خیال‌پردازی درباره اینکه والدین سرانجام دوباره در کنار هم خواهند بود مانع از آن می‌شود که کودکان واقعیت زندگی جاری خود را بپذیرند. به کودکان باید گفته شود که طلاق قطعی است و آنها نمی‌توانند این واقعیت را تغییر دهند.
با احساسات کودکان هم‌دردی کنید
کودکان برای احساس‌های غم، ترس و خشم خود به پاسخ‌های حمایت‌کننده و قابل فهم نیاز دارند. باید به هیجانات کودک توجه کرد نه اینکه آنها را نادیده گرفت و از آنها اجتناب کرد.
به تربیت مقتدرانه بپردازید
به کودکان محبت کنید و آنها را بپذیرید و رفتار پخته و باثبات را از آنها انتظار داشته باشید. والدینی که به تربیت مقتدرانه می‌پردازند خطر ناسازگاری فرزندان خود را بعد از طلاق به مقدار زیاد کاهش می‌دهند.
رابطه مستمر با پدر و مادر ایجاد کنید
زمانی که والدین از خصومت مداوم خود با همسر سابق خلاص می‌شوند و به نیاز کودک برای ادامه‌دادن رابطه با والد جداشده توجه می‌کنند، کودکان بهتر سازگار می‌شوند. پدربزرگ-مادربزرگ‌ها و سایر اعضای خانواده با جانب‌داری نکردن، می‌توانند به این امر کمک کنند.

مشکلات فرزندان طلاق
این احتمال وجود دارد که کودکان طلاق خود را در جدایی پدر و مادر مقصر بدانند و احساس کنند چون به اندازه‌ی کافی فرزندان خوبی نبوده‌اند، والدینشان قصد ترک یکدیگر را دارند. مشکل دیگری که می‌تواند برای فرزندان طلاق پیش آید این اضطراب و دغدغه است که وی باید از بین پدر و مادرش یکی را انتخاب کند و این موضوع می‌تواند باعث بروز ترس و اضطراب در کودکان شود.

بچه های طلاق در بزرگسالی
مانند هر رویداد استرس‌زایی که در زندگی به وجود می‌آید ، اگر طلاق والدین به خوبی کنترل و مدیریت نشود ، می‌تواند باعث بروز مشکلات روانی جدی در آینده شود و بر روابط عاطفی فرزندان طلاق تاثیر منفی بگذارد . والدینی که قصد طلاق از یکدیگر را دارند باید در مطلع کردن فرزندانشان از این اتفاق نهایت تلاششان را بکنند و در این راستا از مشاوران و متخصصان روانشناسی کمک‌های حرفه‌ای و جدی بگیرند.

برخورد با کودکان طلاق
- حتی زمانی که در اوج عصبانیت هستید این موضوع را در نظر داشته باشید که فرزند شما بیگناه است و ناخواسته به این دنیا پا گذاشته است و شما مسئولیت او را برعهده دارید. سعی کنید جلوی کودکتان جر و بحث و دعوا نکنید.
- زمانی که می‌‌خو اهید خبر طلاق را به کودکتان بدهید هم شما و هم همسرتان باید حضور داشته باشید.
- سعی کنید رفتار دوستانه در حضور فرزندتان با یکدیگر داشته باشید.
- از فرزندتان نخواهید که از همسرتان متنفر باشد تا حس خودخواهی و نفرت خودتان را ارضا کنید.
- قوانین در هر دو خانه یکی باشد ؛ این که پدر سخت‌گیر باشد و مادر آسان‌گیر و بالعکس باعث بروز مشکلات تربیتی و رفتاری در کودک می‌شود.
موضوع طلاق در صورتی که به درستی مدیریت نشود باعث بروز مشکلات جدی در فرزندان می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.