۱۸۰۳۵۹
۱۲۲۶
۱۲۲۶

درمان قشقرق کودکان، عکس العمل صحیح والدین

بعضی از کودکان خواسته شان را با صدای بلند یا فریاد بیان میکنند زیرا هرگاه داد میزنند اطرافیان به سرعت خواسته شان را اجرا میکنند.

بعضی از کودکان خواسته شان را با صدای بلند یا فریاد بیان میکنند زیرا هرگاه داد میزنند اطرافیان به سرعت خواسته شان را اجرا میکنند تا از اعتراض همسایگان یا دیگر اعضای خانواده در امان باشند و کودک به فریادش ادامه ندهد و مانند یک صدا خفه کن عمل میکنند.
بدین ترتیب کودک یاد گرفته که هروقت خواستی زود به خواسته ات برسی فریاد بکش یا قشقرق راه بینداز این کارها را کاملا هدفمند انجام میدهد.

عکس العمل صحیح والدین در مقابل قشقرق های کودک
1-صحبت با کودک در مورد قشقرق ها :
این روش ها برای سنین 2 تا 5/2 سال به بالا کاربرد دارد. والدین باید احساس خود را در مورد این رفتار کودک به وضوح برای او بیان کنند. برای مثال بگویند: مامان از داد و بیداد خوشش نمی آید ؛ یا داد زدن کار خوبی نیست. هرگز به او نگویید که وقتی تو داد میزنی خوشم نمی آید ؛ زیرا در این جمله شما به خود کودک خطاب کرده اید:مثلا گفته شود: وقتی دعوا میشه مامان ناراحت میشود. دقت کنید که در لحنتان کودک زیر سوال نرود بلکه رفتار بد توبیخ شود.
2-وضع قانون :
با کودک در مورد رفتارهایش صحبت کنید و برای او قانون وضع کنید. فقط دقت کنید قانون ها با سن کودک متناسب باشد مثلا قانون بگذارید که اگر به رفتارت ادامه بدهی (داد و فریاد کنی) چیزی را که خواسته ای ،5 دقیقه دیرتر بهت میدهم ، یا عصر یک ساعت دیرتر به پارک می رویم.البته باید روی قانون پابرجا باشید تا کودک یاد بگیرد که با داد و فریاد به چیزی که میخواهد نمیرسد.
3-بی توجهی :
یکی از راه های دیگر ((بی توجهی و بی تفاوتی)) در زمانی که کودک داد و فریاد میکند. مثالا وقتی کودک تقاضای خوراکی مضری مثل پفک میکند و با پاسخ منفی شما رو به رو میشود شروع به داد و فریاد یا حتی گریه یا زدن خودش میکند. در این موقع او تمام این رفتارها را برای جلب توجه و دلسوزی شما میکند.پس خود را مانند یک آدم کر و کور فرض کنید و به کارتان ادامه دهید یا محل را ترک کنید.وقتی کودک ببیند کسی توجهی به این رفتارها ندارد یا کسی در اتاق نیست خودش آن را متوقف میکند.
4-انتقال به محل دیگر :
روش دیگر برای کاهش داد و فریادهای کودک یا جلوگیری از آن جا به جایی کودک به محلی دیگر است. مثلا در مهمانی هستید و کودک شروع به پرتاب اسباب بازی ها یا دعوا با بچه ها میکند. ابتدا به او تذکر دهید که اگر به رفتارت ادامه دهی به ماشین می رویم.
اگر لجبازی کرد دست او را بگیرید و با لحنی قاطع ( نه با عصبانیت و نه تحقیر) با هم به ماشین بروید. یک ربع در ماشین بمانید و مطالعه کنید و اجازه دهید کودک کمی با خودش فکر کند. پس از یک ربع به مهمانی بازگردید. اگر باز رفتارش را تکرار کرد شما هم این کار را تکرار ولی این بار زمانش را طولانی تر کنید مثلا 20 دقیقه در ماشین بمانید. اگر روش را به درستی اجرا کنید کودک متوجه قاطعیت شما می شود.انتقال یا جا به جایی به کودک کمک می کند که آرامش پیدا کند . کمی بر روی رفتارش فکر کند.
5-توجه منفی :
توجه منفی به این معناست که با استفاده از زبان بدن ( بدون کلام) به کودک بفهمانیم که رفتارش اشتباه است؛ مثل اخم ، نگاه تیز ، فشردن دندان ها بر لب یا زدن یک دست برروی دست دیگرمان. اگر از آن دسته والدین نباشید که پیوسته امر و نهی میکنند و بیشتر سعی در ابراز محبت و عاطفه دارند کودک به سرعت به خودش می آید و متوجه ناراحتی شما می شود. در مقابل رفتارهای منفی یا قشقرق های کودک هر دفعه بسته به نوع رفتار یکی یا چند تا از این روش ها را اجرا کنید.

پیشگیری از قشقرق
وظیفه ی پدر و مادر است که کودک را متوجه کنند که برای انتقال پیام به همدیگر از صحبت کردن استفاده میکنیم.
- وقتی کودک عادت کرده که با صدای بلند حرف بزند یا خواسته اش را طلب کند احساستان درباره ی حرف زدن با صدای بلند را بگویید مثلا : وقتی با صدای بلند حرف می زنی ، گوش مامان (بابا) درد میگیرد و دیگر متوجه نمیشوم چه میگویی!
- بنشینید دستان کودک را بگیرید ( چشم در چشم ) هم قد او شوید و از او بخواهید که حرفش را آرام و با صدای متعادل بگوید. اگر کودک همانطور صحبت کرد شما دوباره همان حرف ها را بزنید ولی اگر سعی کرد کمی آهسته تر صحبت کند او را تشویق کنید و بگویید : آفرین دخترم (پسرم). الان متوجه شدم که گرسنه ای.
- علت داد زدن کودک را پیگیری کنید. در بعضی از خانه ها ، تلویزیون همیشه روشن است. در نتیجه کودک مجبور میشود بلند حرف بزند و به بلند حرف زدن عادت میکند. پس دنبال علت ها هم باشید.
- با کودک بازی صدا بکنید؛ به این صورت که از ۱ تا ۱۰ را در نظر بگیرید و به کودک بگویید: عدد ۱، آهسته ترین صدا و عدد ۱۰ ، بلندترین صداست:۱-لب خوانی ؛ ۲-پچ پچ ؛۳-درِ گوشی ؛...۸-صدای بلند؛ ۹-داد ؛ ۱۰-فریاد.
- وقتی کودک بلند صحبت میکند بگویید: عزیزم مامان (بابا) ، صدای شماره ی ۸ به بالا را نمیشنوند. با عدد ۵ صحبت کن تا بشنوم. از او بخواهید که جمله اش را با صدای شماره ی ۵ تکرار کند.
- هیچ وقت با داد کشیدن بر سر فرزندتان کاری را از او نخواهید.
- سعی کنید برای صحبت کردن با کودک به کنار او بروید که نیاز نباشد بلند صحبت کنید تا او نیز این کار را یاد بگیرد.بیشترین عاملی که باعث میشود کودکان با صدای بلند درخواست کنند آموختن این روش از والدین خود است.
- هیچگاه برای صدای بلند فرزندتان با او مشاجره نکنید؛ زیرا وارد یک جنگ میشوید و ناخواسته هر دو داد می زنید.بهترین راه تکنیک بی اعتنایی است.
- اگر کودک توانست صدای خود را کنترل کند او را تشویق کنید و برای او هدیه کوچکی تهیه کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.