۱۸۰۹۲۹
۹۸۵
۹۸۵

ایمنی کودکان در منزل، چه آسیب هایی تهدیدشان می کند؟

وقتی فرزندتان در حال یادگیری چرخیدن، چهار دست و پا رفتن، بالا کشیدن خود از میز و صندلی و خزیدن است، احتمالاً برخی از نقاط بدنش زخمی و کبود خواهد شد.

وقتی کودک نوپایی در منزل دارید که برای کشف اطرافش دائما به این طرف آنطرف می‌رود و از خطرات پیرامون خود آگاهای چندانی ندارد، طبیعی است که در این مسیر دچار آسیب دیدگی های جزئی شود. در حقیقت، به ندرت دیده می‌شود که بچه‌ها پیش از رسیدن به سن پیش دبستانی هیچگونه آسیبی ندیده باشند. در ادامه آنچه که والدین باید درباره آسیب دیدگی های معمول کودکان نوپا بدانند، نگاهی می‌اندازیم.

کبود شدن بدن کودک نوپا به رنگ آبی و سیاه
وقتی فرزندتان در حال یادگیری چرخیدن، چهار دست و پا رفتن، بالا کشیدن خود از میز و صندلی و خزیدن است، احتمالاً برخی از نقاط بدنش زخمی و کبود خواهد شد. کودکان معمولاً تا زمانیکه در راه رفتن مهارت کافی بدست آورند، دائماً به گوشه‌های مبل و صندلی و میز برخورد می‌کنند و گاهی خود به خود به زمین خورده و آسیب می‌بینند.
هنگام کبود شدن بدن کودک نوپایتان برای کاهش تورم، روی ناحیه آسیب دیده کیسه یخ یا دستمال مرطوب خنک بگذارید.

در صورت مشاهده موارد زیر پزشک را مطلع سازید:
- به چشم فرزندتان یا اطراف آن آسیبی رسید.
- از بلندی بیش از ۶۰ سانتی‌متر افتاده است.
- به سر او ضربه خورده است.
- هوشیاری خود را از دست داده است، استفراغ می‌کند یا سرگیجه دارد.
- مایعاتی از بینی، گوش یا چشمان او جریان دارد که خون‌آلوده، کِدر است یا شفاف نیست، یا اگر از یک سوراخ بینی اش مایعی جریان یافت و از دیگری بیرون نمی‌آید.
- به نظر حالت معمولی ندارد.
- دست یا پایش را تکان نمی‌دهد یا از ایستادن و تحمل وزن روی آن امتناع می‌ورزد.

نکته ای مهم برای حفظ ایمنی
برای پیشگیری از افتادن او، هرگز فرزندتان را بدون نظارت در ارتفاع بلند قرار ندهید. هرگز فرزندتان را به تنهایی روی میز تعویض پوشک، مبل یا تخت خواب رها نکنید.

خراش پوستی کودک نوپا هنگام بازی
حتی وقتی با تمامی توان تان مشغول محافظت از فرزندتان هستید نیز ممکن است او با اسباب بازی تیز، دندان هم بازی‌ها یا گوشه میز یا هر چیز بُرنده دیگری برخورد کند. اما در اکثر مواقع شدت جراحت کوچک است و در خانه قابل درمان خواهد بود.
در صورت مشاهده خراش پوستی برای یک دقیقه کامل زخم را با آب و صابون بشوئید. از مالیدن الکل روی آن خودداری کنید، زیرا باعث سوزش می‌شود و روند بهبود را نیز سرعت نمی‌بخشد. اگر بریدگی عمیق نیست با پارچه‌ای تمیز روی آن فشار وارد آورید و در صورت امکان، جای زخم را برای پنج دقیقه از سطح سر او بالاتر ببرید، تا به توقف خونریزی کمک شود. برای پاکیزه نگه داشتن زخم، ناحیه آسیب دیده را با چسب زخم ببندید، روز بعد آنرا تعویض کنید، قبل از تعویض، زخم را برای چند دقیقه در معرض هوا قرار دهید، تا از مرطوب شدن بیش از حد آن پیشگیری شود. اگر زخم عمیق است، پوست از هم باز شده یا خونریزی متوقف نمی‌شود، احتمال دارد بخیه زدن ضروری باشد. در مواردی که آسیب دیدگی به سبب چنگ زندن یا گاز گرفتن حیوانی اتفاق افتاده است، باید درباره درمان آن با آنتی بیوتیک و تزریق آمپول کزاز با پزشک مشورت کنید.

در صورت مشاهده موارد زیر پزشک را مطلع سازید:
- فرزندتان دچار زخمی بزرگ شده یا پوست آن ناحیه از هم باز شده است، خصوصاً اگر این زخم روی صورت، سر یا گردن اوست.
- سرخی و تورم برای سه روز یا بیشتر در محل بریدگی (حتی کوچک) ادامه یافت یا او دچار تب شد. هر دوی این علائم احتمالاً نشانه عفونت است.
- مایعات داغ
سوختگی کودک نوپا بر اثر ظرف داغ یا موارد مشابه
کودکان نوپا معمولاً برای انداختن فنجان چای، دست اندازی به ظرف غذا روی اجاق داغ، گرفتن سشوار و بابلیس یا فروبردن چنگال به داخل پریز برق استعداد ویژه‌ای دارند. همگی این موارد بخشی از طبیعت کنجکاو آنهاست و والدین باید برای پیشگیری از سوانح این چنینی کاملاً مراقب باشند. در ادامه توصیه‌هایی برای درمان چنین سوختگی هایی آمده است.
در هنگام مشاهده سوختگی روی پوست سوخته آب سرد بریزید یا دستمال مرطوب و سردی را روی آن قرار دهید، تا درد کاهش یابد. امکان دارد یخ به پوست آسیب رساند و درمان های خانگی مثل مالیدن کره، کار را خراب‌تر کند. از مالیدن انواع پمادها نیز پرهیز کنید، مگر پزشک‌تان آنرا پیشنهاد کرده باشد. پس از حدود 30 دقیقه، جای سوختگی را با گاز استریل به آرامی ببندید.

در صورت مشاهده موارد زیر پزشک را مطلع سازید:
- سطح سوختگی به اندازه یک سکه یا بزرگ‌تر از آن است.
- سوختگی تاول زده است، به ویژه روی صورت و دست‌ها.
- سوختگی پوست به دلیل ریختن آب داغ یا جریان الکتریسیته است، صرف‌نظر از اندازه و شدت آسیب دیدگی.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.