دارو دادن به کودک، چه ترفندی به کار بگیریم؟
کودکان دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند و ممکن است به صورت پی در پی بیمار شوند. مصرف مرتب داروها، نقش موثری در درمان آنها خواهد داشت؛ اما...
کودکان دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند و ممکن است به صورت پی در پی بیمار شوند. مصرف مرتب داروها، نقش موثری در درمان آنها خواهد داشت؛ اما بیش تر کودکان از خوردن دارو به دلیل طعم تلخ آن، اجتناب میکنند. به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم روشهایی مفید را به شما آموزش دهیم که با استفاده از آنها میتوانید به راحتی داروهای کودک خود را به او بخورانید.
با موضوع راحت کنار بیایید و لبخند بزنید
فراموش نکنید که حالت صورت شما تاثیر بسیار زیادی بر رفتار کودکان تان خواهد داشت. به طور مثال اگر در هنگام خوراندن دارو لبخند بزنید، کودک شما با احتمال بیش تری دارو را قبول خواهد کرد؛ اما اگر در چهره شما اثری از نگرانی و یا خشم باشد، با احتمال خیلی زیاد، کودک دارو را قبول نمیکند.
به قسمتهای کوچک تقسیم کنید
در صورتی که بلع یک باره دارو برای کودک مشکل است، قرصها را به قسمتهای کوچک تری تبدیل کنید و شربت را به فاصله زمانی چند دقیقه به او بخورانید. برای برخی کودکان مصرف یک باره دارو راحت تر است. شما میتوانید با عکس العمل کودک تان تصمیم مناسبی در این زمینه اتخاذ کنید.
ترکیب با خوراکیهای دیگر
این یکی از آسان ترین روشها است. میتوانید دارو را به وعدههای غذایی روزانه کودک اضافه کنید و به او بدهید. داروهای دانهدار یا پودری را میتوانید با ماست ترکیب کنید.توجه داشته باشید که مصرف هم زمان داروها با برخی خوراکیها میتواند مشکل آفرین باشد. قبل از امتحان این روش حتماً با پزشک مشورت کنید.
قطره چشم را در خواب بریزید
داروهایی مانند استفاده از قطرههای چشم و یا گوش، خوردنی نیستند و باید برای آنها از روشهای دیگری استفاده کرد. بهتر است این داروها را در زمان خواب کودک تان استفاده کنید.
داروهای متفاوت را امتحان کنید
داروها حالتهای متفاوتی دارند که شما میتوانید بسته به علاقه فرزند خود از حالتهای مختلف داروها استفاده نمایید. به طور مثال برخی داروها محلول در آب هستند و برخی شربت، قرص
برای آن دسته از کودکان که در مقابل شربت از خود مقاومت نشان میدهند، استفاده از سرنگ میتواند مناسب باشد؛ زیرا دارو را مستقیما به حلق کودک میرساند.
کودک را سرگرم کنید
میتوانید در حین دادن دارو به کودک، با او بازی کنید. برای مثال از او بخواهید رنگ شربت درون جعبه را حدس بزند و یا وانمود کنید که شما هم شربت میخورید و از طعم شیرین آن تعریف کنید و پس از برانگیختن حس کنجکاویش از او نیز بخواهید که امتحان کند.
از او هم بپرسید
اگر انواع مختلفی از یک دارو (مثلاً شربتهای ویتامین تولید شده با اسانسهای میوهای مختلف) مثلاً در رنگ و قوطیهای متفاوت وجود داشته باشد، از کودک بپرسید که نوشیدن کدام شربت را ترجیح میدهد. با این انتخاب، میپندارد که میتواند وضعیت را تحت کنترل خود درآورد. اگر کودک در این حالت هم مقاومت کرد، انتخاب او را به آمپول و شربت محدود کنید. کودک را از وضعیت آگاه کنید و به او بگویید که مصرف دارو برای سلامتی ضروری است.
منبع:
مجله کیوی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼