رابطه مادر و کودک، تاثیر مامان نارسیسم بر فرزندش
بعضی از کودکان به طور مدام از مادر و اطرافیان خود میشنوند که بسیار زیبا هستند. این موضوع ممکن است با بیماری نارسیسیسم در ارتباط باشد.
بعضی از کودکان به طور مدام از مادر و اطرافیان خود میشنوند که بسیار زیبا هستند. این موضوع ممکن است با بیماری نارسیسیسم در ارتباط باشد. برای این که بدانید روابط مادران نارسیسم (خود شیفته) با کودکان خود به چه صورت است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
بدون شک به دنیا آوردن یک کودک سالم و زیبا آرزوی هر مادری است. بعضی از کودکان زودتر از هم سن و سالهایشان متوجه امتیازات خود میشوند. مادرها و اطرافیان تاثیر زیادی در مرکز توجه قرار گرفتن این کودکان دارند. این که والدین فرزند خود را زیبا ببینند و این را مدام به او یادآوری کنند تا یک جایی طبیعی است. اما زیاده روی در این زمینه با ایجاد نارسیسیسم یا همان خودشیفتگی در ارتباط است. مادرانی که مدام به کودکان خود میگویند که زیبا هستند و این را به اطرافیان نیز نشان میدهند؛ دچار نارسیسیسم بوده و ممکن است این مشکل را در فرزندان خود نیز ایجاد کنند.
نارسیسیسم کیست؟
نارسیسیسم باعث میشود تا فرد، خود را از تمام ارزشها بالاتر و متفاوت تر از دیگران ببیند. این افراد برای احساسات و تفکرات دیگران ارزش قائل نیستند، اما انتظار دارند تا دیگران به آنها احترام بگذارند. فرد نارسیسم، تنها اندیشه خود را درست میداند و به هیچ فردی اجازه نمیدهد تا او را قضاوت کند. این افراد همیشه تلاش میکنند تا به بالاترین موفقیتها دست یابند. افراد نارسیسم به دلیل این ویژگیهای اخلاقی، انسانهای بسیار سختی بوده و در خانه و محیط کار انتظار دارند تا سایرین شیفته آنها بشوند، رفتارشان را مورد تایید قرار داده و مدام از آنها تعریف کنند.
رابطه یک مادر نارسیسم با کودک خود چگونه است؟
افراد نارسیسم با کودکان خود نیز مانند همسر و اطرافیان شان برخور میکنند. آنها میخواهند به فرزند خود نشان بدهند که قدرت در دستان شان قرار داشته و قوانین را آنها مشخص میکنند. حکمرانی کردن بر زندگی یک نفر و کنترل کردن او از ابتدای زندگی یک منبع رضایت برای این افراد محسوب میشود. فرزند یک مادر نارسیسم همان گونه که از او خواسته شده است، تلاش میکند تا تمام عمر همانند بازتابی از مادر خود زندگی کند. در این شرایط عدم نقدپذیری مادر بر روی کودک تاثیر میگذارد. کودک برای این که بتواند از مادر خود به اندازه کافی عشق و توجه بگیرد، مجبور میشود تا ماسک شخصیتی را بزند که هیچ گاه متعلق به او نیست.
کودک تصور میکند که اگر خواستههای مادر را نپذیرد و بر اساس آنها رفتار نکند ممکن است از طرف مادر طرد شده و یا حتی مجازات شود. به همین دلیل کودکان مادران نارسیسم در به دست آوردند شخصیت فردی دچار مشکل شده، هیچ گاه نمیتوانند از مادر خود جدا شوند و این موضوع باعث بروز نگرانی در کودکان میشود.
کودک یک مادر نارسیسم در آینده با چه شرایطی مواجه خواهد شد؟
کودکانی که در چنین شرایطی قرار دارند مدام تلاش میکنند تا پاسخ خواستههای مادر خود را بدهند. آنها خود را تسلیم کرده و تلاش میکنند تا با نگرانیها و حس ناکافی بودن در خود مبارزه کنند. زیرا از یک طرفی میخواهند تا خواستههای مادر را برآورده کنند و از طرف دیگر توجه ای را که نیاز دارند از طرف مادر خود نمیبینند. بیشتر اوقات رابطه میان مادر نارسیسم و کودک بسیار شکننده است؛ مهم ترین دلیل این است که کودک مدام در مورد عشق بی قید و شرط مادر دچار تردید میشود.
برای این که عشق مادر نسبت به فرزند ادامه داشته باشد لازم است تا وابستگی کودک به مادر خود به همان میزان ادامه پیدا کند. کودکان مادران نارسیسم در بزرگسالی و زمانی که میخواهند رابطه عاطفی بر قرار کنند، افرادی با ویژگی مادر خود را ترجیح میدهند. از آن جایی که آنها خود را خوب و کافی تصور نمیکنند، نمیتوانند روابط سالمینیز داشته باشند. در این شرایط وظیفه اصلی آنها در رابطه این است که نیازهای خود را نادیده گرفته و تلاش کنند تا طرف مقابل خود را خوشحال کنند. این افراد ممکن است با یک دوره درمان و یا با یک اتفاق غیر منتظره تغییر کرده و از این که خوشحالی دیگران را به خود ترجیح میدهند، دست بکشند.
منبع:
مجله کیوی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼