۱۸۳۰۹۷
۱۱۳۱
۱۱۳۱

علائم افسردگی در کودکان، بررسی همه موارد

علائم افسردگی در کودکان می تواند بسیار متفاوت باشد. این مسئله به آن اختلال خلق و خوی خاص کودک بستگی دارد.

علائم افسردگی در کودکان می تواند بسیار متفاوت باشد. این مسئله به آن اختلال خلق و خوی خاص کودک بستگی دارد. در اغلب موارد افسردگی کودکان تشخیص داده نمی شود و یا بدون درمان باقی می ماند. زیرا حال و هوا و خلق و خوی کودک در دروان رشد به شدت تغییر می کند.

علائم و نشانه های افسردگی در کودکان شامل:
- تغییر در اشتها - خواه افزایش و خواه کاهش پیدا کند.
- تغییر در خواب - بی خوابی و یا خواب زیاد.
- احساس ناامیدی و ناراحتی طولانی مدت.
- کاهش تمرکز
- خستگی و بی انرژی بودن
- احساس بی ارزشی یا احساس گناه
- اختلال تفکر و تمرکز
- افزایش حساسیت به نادیده گرفته شدن
- زودرنجی شدید یا خشم زیاد
- شکایات دائمی مشکلات فیزیکی (مانند شکم درد یا سردرد) که به درمان واکنش نشان نمی دهند
- کاهش کارایی و عملکرد صحیح در ورزش، بازی و دیگر فعالیت ها در خانه، مدرسه و با دوستان و کاهش عملکرد در انجان فعالیت هایی که کودک قبلا از آن ها لذت می برده است.
- طرد اجتماعی
- فکر کردن به مرگ یا خودکشی
- ناله و گریه ی زیاد

آیا این علائم در همه ی کودکان نشانه ی افسردگی است؟
نه. قطعا همه ی بچه ها این علائم را دارند. در حقیقت کودکان علائم مختلف افسردگی را در زمان های مختلف و با وضعیت های مختلف دارا می باشند. برخی کودکان ممکن است با داشتن این علائم، در زندگی و عملکرد اجتماعی شان دچار مشکل و قصور شوند.
اما کودکی که به افسردگی دچار می شود، یک تغییر بزرگ و قابل توجه را در روابط اجتماعی، بی علاقگی در رفتن به مدرسه، عملکرد تحصیلی ضعیف و تغییر در ظاهرش تجربه می کند.
چنین کودکانی - بخصوص در سنین ۱۲ سالگی، گاهی شروع به استفاده از مواد مخدر یا الکل و یا استعمال سیگار نیز می کنند.
با این که این مسئله در کودکان زیر ۱۲ سال رایج نمی باشد، برخی از کودکان اقدام به خودکشی می کنند - بخصوص زمانی که ناراحت و یا عصبانی هستند.
بررسی علائم افسردگی در کودکانبررسی ها نشان داده اند که دختران بیشتر در معرض خودکشی قرار دارند و پسران وقتی اقدام به خودکشی می کنند، واقعا جان خود را از دست می دهند.
کودکانی که سابقه ی خشم خانوادگی، مصرف الکل و یا سوء استفاده ی فیزیکی و جنسی دارند، بیشتر در معرض خودکشی قرار دارند. بنابراین این کودکان بیشتر در معرض افسردگی کودکان قرار می گیرند.

چه چیز هایی افسردگی کودکان را افزایش می دهد؟
تقریبا ۴۰ درصد از کودکان در آمریکا از افسردگی کودکان رنج می برند. در کودکان زیر ۱۰ سال معمولا خودکشی در بین پسران بیشتر رایج می باشد. اما در سنین ۱۶ سالگی افسردگی در بین دختران بیشتر دیده شده است.
بررسی ها نشان می دهند در هر برهه از زمان، ۱۰ الی ۱۵ درصد از کودکان و نوجوانان دارای علائم افسردگی هستند. کودکانی که سابقه ی خانوادگی افسردگی- بخصوص در پدر و مادرشان دارند (در سنین جوانی)، بیشتر در معرض افسردگی جوانی قرار دارند.
هنگامی که یک کودک تجربه ی افسردگی داشته باشد، احتمال مبتلا شدن به دیگر انواع افسردگی ها در ۵ سال آینده نیز افزایش پیدا می کند.
اختلال دو قطبی نیز از جمله علائم افسردگی محسوب می شود. اختلال دو قطبی در نوجوانان بیشتر از کودکان رایج می باشد. بسیاری از متخصصان در مورد اختلال دوقطبی در نوجوانان هنوز شک دارند.
اختلال دوقطبی نیز ممکن است با اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD یا ADD)، اختلال وسواس فکری (OCD) یا اختلال در رفتار (CD) همراه باشد.

آیا می توان از افسردگی کودکان جلوگیری کرد؟
کودکانی که سابقه ی خانوادگی افسردگی دارند، بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند. کودکانی که پدر و مادرشان سابقه ی افسردگی داشته اند، نسبت به دیگر کودکان زودتر در معرض افسردگی در قرار می گرند.
همچنین کودکانی که دارای خانواده ی پر سر و صدا و آشفته ای هستند نیز در معرض افسردگی قرار دارند، و حتی ممکن است به سمت مواد مخدر و یا مصرف الکل نیز کشیده شوند.

پزشکان چگونه افسردکی کودکان را تشخیص می دهند؟
اگر علائم افسردگی بیشتر از ۲ هفته در کودک باقی بماند، باید با پزشک مشورت کنید. در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که این علائم، علت فیزیکی خاصی ندارند. همچنین باید مطمئن شوید که درمان درستی را برای کودک تان در نظر گرفته می شود.
معمولا برای درمان مشکلات روانی کودکان، توصیه می شوند که به یک متخصص اعصاب که تخصص کار با کودکان را دارد مراجعه کنید.
یک متخصص خوب ابتدا هم با کودک و هم با خودتان یک مصاحبه انجام می دهد تا شرایط را ارزیابی کند. سپس حتی گاهی آزمایشات فیزیکی نیز انجام می دهد تا بتواند یک درمان بهتر برای کودک تان ارائه دهد.
داشتن اطلاعاتی از خانواده، دوستان، معلمان و هم کلاسی ها نیز به پزشک کمک می کند تا بتواند رفتار ها و علائم افسردگی کودک را بهتر تشخیص دهد و از همه ی تغییر رفتار های او مطلع شود.
همچنین تست های مخصوصی نیز برای تشخیص افسردگی کودکان وجود دارند که هم روانی و هم پزشکی هستند. این تست ها شامل پرسشنامه (هم برای خود کودک و هم خانواده اش) و مصاحبه برای تشخیص افسردگی مزمن می باشند.

افسردگی کودکان چگونه درمان می شود؟
روش درمان با توجه به علائم افسردگی در کودکان مشابه بزرگسالان می باشد. این روش های درمانی شامل مشاوره روانشناسی و درمان دارویی می باشد.
اگر شرایط کودک شما حاد باشد و یا پزشک با استفاده از مشاوره به تنهایی بهبودی را مشاهده نکند، احتمالا همراه با مشاوره، داروهای ضد افسردگی نیز تجویز می کند.
یکی از بهترین بررسی هایی که تاکنون انجام شده است نشان داده که ترکیب مشاوره و دارو برای درمان افسردگی کودکان بسیار اثربخش است.
FDA هشدار می دهد که دارو های ضدافسردگی می توانند خطر رفتار های خودکشی در کودکان و نوجوانان که افسردگی و دیگر اختلالات روانی دارند را افزایش دهند. اگر هنوز هم در مورد این مسائل سوال و یا نگرانی خاصی دارید با پزشک متخصص مشورت کنید.

آیا برای افسردگی کودکان نیز دارو موثر است؟
بله تعداد زیادی از بررسی هایی که بر روی این موضوع انجام شده اند، نشان داده اند که دارو های افسردگی برای بهبود افسردگی کودکان موثر هستند.
یکی از بررسی هایی که توسط موسسه ی ملی بهداشت روان تامین شده است، رویکرد های مختلفی را برای درمان نوجوانانی که دارای افسردگی متوسط تا شدید بودند بررسی کرده و دریافته است که ۷۱ درصد از نوجوانانی که از ترکیب دارو های ضد افسردگی Prozac و روان درمانی استفاده کرده اند، علائم شان کم تر شده است.
همچنین بیش از ۶۰ درصد از کودکانی که داروی Prozac را به تنهایی استفاده کردند، بهبود پیدا کرده بودند.

اختلال دو قطبی چگونه در کودکان بهبود پیدا می کند؟
کودکانی که دارای اختلال دو قطبی شدید هستند اغلب با استفاده از ترکیب روان درمانی و دارو بهبود پیدا می کنند. این دارو ها معمولا شامل دارو های تثبیت خلق و خو (مانند لاموتریژین یا لیتیوم) و گاهی همراه با دارو های ضد افسردگی می باشند.
دارو های ضد افسردگی برای کودکان مبتلا به اختلال دوقطبی باید با احتیاط مصرف شوند زیرا احتمال کم - اما قابل توجهی - به ابتلا به جنون در آن ها وجود دارد.

افسردگی طولانی مدت در کودکان
بررسی ها نشان داده اند که دوره های ابتدایی افسردگی با توجه به علائم افسردگی در کودکان معمولا در سنین نوجوانی شروع می شوند. اما افسردگی در بزرگسالان در سنین بالا تر شروع می شود.
افسردگی همچنین ممکن است همزمان با دیگر بیماری های فیزیکی در انسان ایجاد شود
از آنجایی که بررسی ها نشان داده اند که افسردگی ممکن است در نتیجه ی دیگر بیماری های ذهنی ایجاد شود، تشخیص و درمان زود هنگام آن می تواند بسیار حیاتی و مهم باشد.

علائم افسردگی در کودکان : علائم خودکشی
خانواده ها معمولا باید به علائم و نشانه های کودکان شان بسیار اهمیت دهند و هشیار باشند زیرا افسردگی می تواند خطر خودکشی در کودکان را تا حد زیادی افزایش دهد. علائم رفتاری خودکشی در کودکان شامل:
- تمرکز بر روی موضوعات منفی
- تصادفات و حوادث مکرر
- بخشیدن دارایی خود
- افزایش رفتار های برون گرایانه
- گریه ی زیادی و یا کاهش احساسات عاطفی
- افزایش رفتار های ریسکی و خطرناک از علائم افسردگی در کودکان میباشد
- علائم زیاد افسردگی (شامل تغییر در غذا خورد، خوابیدن و یا فعالیت ها)
- انزوای اجتماعی
- استعمال مواد مخدر
- صحبت کردن در مورد مرگ بارزترین علائم افسردگی در کودکان است
- صحبت کردن در مورد خودکشی و یا احساس یاس و ناامیدی

آیا افسردگی کودکان بدون دارو و درمان، بهبود پیدا می کند؟
افسردگی کودکان پس از مدتی می تواند درمان شود. در حقیقت بهبود خود به خودی افسردگی در کودکان ممکن است با ناپدید شدن علائم افسردگی در کودکان همراه باشد.
اما هنگامی که یک کودک به افسردگی دچار می شود، امکان عود این اختلال در او افزایش پیدا می کند. عواقب و عوارض درمان نکردن افسردگی در کودکان می تواند بسیار شدید و حتی مرگبار باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.