بازی حسی برای کودکان، چه فوایدی دارد؟
بازی حسی شامل هر فعالیتی است که باعث تحریک حواس کودک شما می شود. لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی از این دسته هستند.
بازی حسی شامل هر فعالیتی است که باعث تحریک حواس کودک شما می شود. لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی از این دسته هستند. فعالیت های حسی، میل اکتشاف را در کودکان تحریک کرده و به طور طبیعی آنها را به کشف و استفاده از قواعد علمی در هنگام بازی، خلاقیت، تحقیق و بررسی تشویق می کنند.
از طریق بازی است که بچه ها یاد می گیرند تا جهان اطرافشان را درک کنند. آنها به طور طبیعی کنجکاو هستند و تمام حواس خود را درگیر می کنند تا محیطشان را کنکاش کنند. به همین دلیل است که شما همیشه بچه های کوچک را می بینید که در حال سر و کله زدن، امتحان کردن، هل دادن، کشیدن و بازرسی اسباب بازی های خود هستند. این فرآیند برای کمک به رشد ارتباطات عصبی در مغز آنها مفید است.
از زمان تولد تا پنج سالگی مغز کودکان سریعترین رشد ممکن را دارد. آنها دائماً در حال یادگیری و رشد اتصالات عصبی شان هستند و رشد این اتصالات است که آنها را قادر می سازد تا فرآیند یادگیری موثر را در زندگی آینده شان نیز استفاده کنند.
اگر بچه ها این اتصالات را به طور مرتب نسازند، ممکن است کارآیی مناسب آنها را از دست بدهند. به همین دلیل است که بازی حسی برای رشد کودکان بسیار مهم است.
البته وقتی که درباره حواس صحبت می کنیم، همه به یاد همان پنج حس اصلی که ذکر کردیم می افتند. اما با وجود اینکه این پنج حس نقش مهمی در رشد مغز کودکان دارند، حواس دیگری نیز در این زمینه نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند که احساس تعادل و حرکت هستند. این حواس به نام سیستم وسیتوبولار نیز شناخته می شوند.
سیستم وسیتبولار با توانایی کودک برای تعادل و هماهنگ کردن حرکات آنها مرتبط است. برای کودکان توانایی راه رفتن، دویدن و جلوگیری از برخورد با موانع حیاتی است.
داشتن حس عمیق در کودک، به مفهوم درک و احساس داشتن کودک از بدن خود در ارتباط و تقابل با محیط اطرافش است. حس عمقی در واقع برای کودک شامل قدرت شناختن اعضای بدن و توانایی حرکت دادن دست ها و پاها بدون نگاه کردن به آنها است.
از طریق ترکیب و توسعه تمام این حواس، کودکان قادر به یادگیری، اجتماعی شدن، بازی مؤثر و ایجاد و حفظ اتصالات عصبی مهم هستند.
بیشتر بخوانید ۱۰ دقیقه بازی، کودکان را از بیماری های قلبی و دیابت در امان نگه می دارد
-آرامش بخش بودن: بازی با برنج خشک، شن و ماسه، آب، خمیر بازی و مواد دیگر که باعث تحریک حواس می شوند، می توانند کودکان را آرام کنند و تمرکز آنها را بهبود بخشند.
-شنیدن ندای درونی: تجارب حسی، کودکان را تشویق می کند تا در راستای کنجکاوی بیشتر، صدای درونی خود را در حالی که ایده های خود را آزمایش می کنند بشنوند.
-پیشرفت های حرکتی: اغلب تجربیات حسی، مهارت های حرکتی خوب را به وجود می آورند، به این دلیل که فرزندان با بیرون آوردن، ریختن، برش، بررسی و یا گرفتن اشیا به چالش کشیده می شوند.
-درک زبان: تجارب حسی می توانند درک زبان کودک را هنگامی که بزرگسالان تجربه آنها را با یک زبان توصیف می کنند، بالا ببرند. مانند "شما در حال هل دادن شن و ماسه به گوشه جعبه هستید" یا "آیا احساس می کنی که بر روی دستان تو آب گرم می ریزد؟"
چالش های فعالیت های حسی برای بزرگسالان
به دلایل فوق، تجارب حسی برای بچه ها شگفت انگیز است. اما یکی از رایج ترین نکات در مورد مقاومت بزرگسالان در برابر این تجارب این است که آنها اغلب، دارای ریخت و پاش زیادی هستند.
راهکارهایی وجود دارد که با استفاده از ابتکار و یا وسایلی مانند جارو برقی کار خودتان را تسهیل کنید. اما لطفاً به خاطر این دلایل اجازه ندهید که کسب این تجربیات برای کودکانتان متوقف شود.
نقش بزرگترها به عنوان تسهیل کننده یادگیری کودکان، اهتمام در فراهم کردن فرصتی مناسب برای کودکان در جهت یادگیری، کشف و رشد احساسات آنهاست.
با کسب تجربیات صحیح حسی، کودکان در موارد زیر پیشرفت می کنند:
-ریاضیات
-مهارت های حرکتی
-هماهنگی دست و چشم
-علم
-مشاهده، پیش بینی و نتیجه گیری
-مهارتهای اجتماعی
-گفتار و شنیدار
-کار مشترک
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼