حسادت در کودکان دبستانی، دلایل و راه های مقابله
در سال های پیش دبستانی، کودکان احساسات متفاوتی را تجربه می کنند. از جمله ی این احساسات، حسادت کودکان به یکدیگر است.
در سال های پیش دبستانی، کودکان احساسات متفاوتی را تجربه می کنند. از جمله ی این احساسات، حسادت کودکان به یکدیگر است. برای کودکان کاملا طبیعی است هنگامی که یک اسباب بازی خاص را دست دوست خود می بینند، هنگامی که یک نوزاد جدید در خانواده متولد می شود یا هنگامی که احساس می کنند والدینشان به کودک دیگری توجه می کند، با حسادت سروکله بزنند. فرزند شما بدلیل نداشتن توانایی ابراز حسادت خود، امکان دارد آن را با خشم، کج خلقی یا دیگر رفتار ها نشان دهد تا توجه شما را به خود جلب کند.
دلایل حسادت کودکان به یکدیگر
علت حسادت کودکان به یکدیگر می تواند گوناگون باشد. کودکان در سن پیش دبستانی تنها می توانند احساسات ساده ای را تجربه کنند و به سختی می توانند خود را جای دیگران گذاشته و از چشم آن ها به موضوعی نگاه کنند. دکتر Stacie Bunning که برای سایت Greatschools.org می نویسد می گوید: هنگامی که دوست فرزند شما با ماشین اسباب بازی مورد علاقه ی فرزندتان بازی می کند، فرزندتان درک نمی کند که دوستش هم می خواهند با آن اساب بازی بازی کند.
به جای آن به این فکر می کند که او باید تنها کسی باشد که با این اسباب بازی بازی کند. اگر به دیدار دوستی بروید که به تازگی صاحب نوزاد شده است، امکان دارد فرزند پیش دبستانییتان به در آغوش کشیده شدن آن نوزاد توسط شما حسادت کند. چرا که در نظر او، تنها نقش شما در زندگی این است که مادر یا پدر او باشید. شما کسی هستید که عشق و راحتی و توجه مورد نیاز فرزندتان را تامین می کنید و او فکر می کند اگر شما به نوزاد دیگری توجه کنید، دیگر به او توجه نخواهید کرد.
هم چشمی خواهر برادری
با اینکه داشتن یک خانه ی آرام برای والدینی که صاحب چند فرزند هستند یک رویاست، کاملا طبیعی است که خواهرها و برادرها در یک نقطه از زندگی خود به دیگری حسادت بورزند. سایت HealthyChildren.org که یک وبسایت رسمی آمریکایی برای آموزش نگهداری از کودکان است گفته: بیشتر اوقات این رقابت سر جلب توجه و عشق شماست.
مهم نیست چقدر سعی کنید تا بین کودکان خود فرقی نگذارید، فرزندان پیش دبستانی شما همواره گمان می کنند که شما به خواهر یا برادشان توجه بیشتری می کنید و آن ها همواره به توجهی که به فرزند دیگرتان نشان می دهید حسادت می کنند. این موضوع هنگامی که یک نوزاد تازه به خانواده ی شما اضافه شده، بیشتر خود را نشان می دهد. چرا که نوزادان نیاز به وقت و توجه بسیاری دارند و فرزند پیش دبستانی شما از به اشتراک گذاشتن مهم ترین آدم های زندگی خود خرسند نیست.
رفتار های حسادت آمیز
حسودی در کودکان با رفتار های خشن و کج خلقی ظاهر می شود. چرا که دایره ی لغاتشان هنوز کامل شده و نمی توانند احساسات خود را به درستی بروز دهند. با این که کودکان پیش دبستانی نسبت به نوپایان بهتر می توانند احساسات خود را کنترل کنند و کمتر واکنش های ناگهانی نشان می دهند، هنوز امکان دارد احساساتشان بر ان ها غلبه کند.
هنگامی که این اتفاق می افتد، امکان دارد متوجه شوید فرزندتان برادر کوچکترش را هل می دهد یا اسباب بازی دوستش را از دستش می قاپد. همچنین نشان دادن خشم میان کودکان رایج است. مخصوصا هنگامی که یک نوزاد تازه به خانواده اضافه می شود. یک کودک پیش دبستانی حسود که در گذشته برای خود پادشاهی می کرده، ممکن است برای جلب توجه بیشتر شما از خود رفتار های بچه گانه تری نشان دهد.
چگونه با حسادت مقابله کنیم؟
برای جلوگیری از حسادت کودکان به یکدیگر بهتر است به رفتار های مثبت فرزندتان بیش ترین واکنش و توجه را نشان دهید. چرا که بیشتر رفتار های از روی حسادت فرزندتان برای جلب توجه شماست. برای مثال، هنگامی که او با نوزادتان رفتار خوبی داشت یا اسباب بازی اش را با دوستش به اشتراک گذاشت، او را تشویق کنید و به او بگویید که چقدر به او افتخار می کنید. هنگامی که کج خلقی کرد یا نسبت به کودک دیگری رفتار خشنی از خود نشان داد، او را از صحنه دور کنید و به او بگویید که این رفتار قابل پذیرش نیست. برای درمان حسادت کودکان سعی کنید راهی بیابید که تا در طی روز زمانی را به فرزندتان اختصاص دهید؛ مخصوصا اگر نوزاد تازه ای در خانواده دارید. با فرزند خود درباره ی احساساتش صحبت کنید و برای ان ها اسم بگذارید تا بتواند راحت تر با آنچه که احساس می کند ارتباط برقرار کند. با بزرگ تر شدن فرزندتان، او راحت تر می تواند با احساس حسادت خود را تطبیق دهد.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼