۱۸۵۲۷۰
۱۱۶۶
۱۱۶۶

تجربیات دوران کودکی، اتفاقاتی در چهار تا هفت سالگی

این تجربه و این خاطره و این دوران و بحران که برای کودک میتواند بسیار طولانی باشد، بچه ها را به مرحله ای می رساند که معمولا دو اتفاق در زندگیشان می افتد.

این تجربه و این خاطره و این دوران و بحران که برای کودک میتواند بسیار طولانی باشد ، بچه ها را به مرحله ای می رساند که معمولا دو اتفاق در زندگیشان می افتد :
یکی اینکه تقریبا خاطرات گذشته را خاک می کنند. به همین علت است که نزدیک به ۹۰% مردم دنیا ، مقارن این ایام به قبل را آنقدر به خاطر نمی آورند و پوششی و یا فیلتری بر روی همه ی گذشته می گذارند و آن را از خودشان دور و جدا می کنند ، زیرا به خاطر آوردن آن ایام و آن حالات و احساسات ، برای آنها میتواند آزار دهنده و اذیت کننده باشد.
نکته ی دیگری که اهمیت دارد تا به آن توجه شود این است که ، به دلیل این ضربه ی شدید و این حالت عجیب و غریب بحرانی و طوفانی ، بیشتر بچه ها ( بین ۶ و ۷ تا ۱۲ و ۱۳ سالگی ) ، از نظر جنسی به یکباره تمایلات خودشان را از دست می دهند و به هیچ وجه فکر و ذهن آنها متوجه موضوع های جنسی نیست.
(( به بیان دیگر آن زمانی که فرزند من و شما سالم است که ، بین ۶ یا ۷ سالگی ، همانند سازی را اگر پسر است با پدر و اگر دختر است با مادر انجام دهد ، و حالات و تمایلات جنسی را در خودش خاموش کرده و کنار بگذارد )).
(( این دوران پنهان ، این دوران خاموشی و سکون )) ، به فرزند ما فرصت می دهد که بتواند با خاطری آسوده ، در زمینه های دیگر حرکت کند ، که این زمینه ها بدون تردید میل فوق العاده ی او به (( دانش )) و (( دانستن )) است.
دوباره مانند ۲ و ۳ سالگی که میال بود همه ی جهان را بشناسد، به او فرصت و امکان این داده میشود که دنیا را تجربه کند و درباره آن بداند . این زمینه ها عبارتند از :

1. مطالعه کردن:
اگر زمینه های مطالعاتی او فراهم باشد ، اگر میل به خواندن کتاب را در او به وجود آورده باشیم ، یا هم اکنون به وجود آوریم ؛ اگر به او فرصت بدهیم که با جهان و تنوع و زیبایی های آن آشنا شود ، بدون تردید میتواند میل خودش را از این موضوع های فردی و شخصی و جنسی به سمت مسائل دیگر ببرد ، و مایه و زمینه های فراهم شود تا در مسیر فعالیت های هنری حرکت کند.

۲. موسیقی ، نقاشی و کاردستی:
در اینجاست که باید همه ی امکانات را برای او فراهم کرد . اینجاست که میتواند آن احساسات و عواطف را به صورت ترتیب شده و کاملا قابل قبول و مورد پذیرش در مسیر آموختن هنر و مخصوصا موسیقی به کار بگیرد.

3. ورزش کردن:
جنبه ی سومی که میتواند به او بسیار کمک کند ، ورزش (sport )است . یعنی حال ، نیرو و انرژی او که کاملا آزاد شده و از تضادها و گرفتاری های درونی رهایی پیدا کرده است ، آماده ی فعالیتی بسیار با اهمیت است.
ورزش میتواند او را کاملا درگیر خودش کند. به طوری که ورزش برای او آرامش و امنیتی را می آورد ، و درگیر همان مسابقه و رقابت ، به صورت پذیرفته شده ای میشود که در بیشتر ورزش ها وجود دارد.

۴. دوست یابی:
بالاخره کودک ، حال که از خودش و پدر و مادر دور شده ، به دنبال دوستانی می گردد و مسئله ی دوستی برای او اهمیت فوق العاده پیدا می کند. حال مایل است که با دوستانِ مخصوصا هم سن و هم جنسِ خودش ، که فارغ از برخی از تخیلات و یا وسوسه هاست ، خودش را اداره کند.
کودک در اینجا مشتاق است که دوستان خودش را داشته باشد. مایل است با آنها دائما در ارتباط باشد. گرچه به صورت دختر و پسر حرف هایی در زمینه ی (( پسرانه بودن )) و (( دخترانه بودن )) و یا (( موضوع های جنسی )) می زنند ، اما این ها بیشتر جنبه ی تفریح و سرگرمی دارد و مشغولیت اصلی و اساسی ذهنی آنها نخواهد بود.
بنابراین فرزند ما بحرانی را پشت سر گذاشته ، و هم اکنون با علاقه به دانش و هنر و ورزش و مخصوصا دوستی ،شرایطی را فراهم می کند که وارد مرحله ی تازه ای شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.