چهار سالگی کودکان، همه چیز درباره آن
کودکان چهار ساله می توانند معنی دوری را بفهمند و درک کنند. آنان از این سن می توانند دوری مادرشان را تا حدی تحمل کنند.
بهترین تغذیه و میان وعده برای کودکان در چهارسالگی چیست؟ با ما همراه باشید.
جدول زمانی قد و وزن کودکان در چهار سالگی
قد و وزن دختران در چهار سالگی:
دختران در چهار سالگی بین 14 کیلو و 600 گرم تا 17 کیلو و 500گرم است و قد آنها حدودا بین 98 سانتی متر الی 104 سانتی متر می باشد.
قد و وزن پسران در چهار سالگی:
پسران در چهار سالگی بین 15 کیلو و 100 گرم تا 17 کیلو و 700 گرم است و قد آنها حدودا بین 99 سانتی متر الی 105 سانتی متر می باشد.
خصوصیات کودکان در چهار سالگی
کودکان چهار ساله می توانند معنی دوری را بفهمند و درک کنند. آنان از این سن می توانند دوری مادرشان را تا حدی تحمل کنند و شاید با سرگرمی هایش در مهدکودک بسیار شاد شود. او خود را مستقل می داند و رفتاری خود مختارانه انجام می دهد. وسایلش را با دیگران تقسیم می کند و دوست دارد در کنار هم سن و سالانش وقت بگذراند. کج خلقی های او مانند شکستن، پرت کردن، گریه کردن و ... باعث می شود تا ما به او برچسب بچه لوس را بدهیم در صورتی که این یک خصوصیت اخلاقی ویژه کودکان ۴ ساله است.
یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی کودکان ۴ ساله این است که در کمال صراحت و بدور از هر گونه حاشیه با صداقت تمام احساساتش را نسبت به اطرافیان نشان می دهد و باید بدانید که این احساسات گذرا هستند و هیچ حسابی نمی توان روی آنها باز کرد.
نحوه غذاخوردن کودکان در چهار سالگی
تبریک می گویم، کودکتان آنقدر بزرگ شده است که بتواند با پاهای کوچکش قدم های بزرگ بردارد. او دوست دارد کاسه و ظرف غذایش را بردارد و برای خودش خوردنی های جور واجور دست و پا کند. پس بهتر است ظرف غذایش را در قسمت های پایینی کابینت ها بگذارید تا او به راحتی بتواند کارش را پیش ببرد.
درست است که کودکان در این بهتر می توانند قاشق را در دست بگیرند و یا ماکارانی را دور چنگال خود بپیچند اما هنوز هم لازم است شما در خوردن بهتر غذا به او کمک کنید. او دوست دارد که خودش غذایش را بخورد زیرا از این کار احساس استقلال می کند پس شما می توانید به او در این امر کمک کنید غذایش را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا در خوردن غذا برایش آسانتر باشد.
غذاخوردن کودکان در چهارسالگی تقریبا شبیه به هم است و عادات غذایی شان به نحوی به هم شباهت دارد. آنها یک روز عاشقانه ماکارانی می خوردند اما روز دیگر حاضر نیستند لب به چنگال از همان ماکارانی بزنند. اگر کودکتان به اصطلاح بد غذایی کرد او را سرزنش نکنید و به او لقب بدغذا ندهید زیرا این امر طبیعی ست چون کودکان در این سن در حال شناخت ذائقه خود هستند. پس کمی تحمل کنید.
میان وعده مناسب برای کودکان چهار ساله
سبزیجات کاملاً شسته شده و تازه مانند هویج، خیار، کاهو
آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان سه ساله
مهارت دیگری که باید به او آموزش دهید کنترل احساسات است. باید به او بگویید که ممکن است در طول زندگی اش با هیجانات زیادی و اتفاقات ریز و درشتی مواجه شود که همه اینها بازخوردهایی به همراه دارد و او باید آماده هر گونه اتفاقی باشد و بتواند خودش را کنترل کند باید نسبت به اتفاقات با دید باز پیش برود باید صبر و تحمل در برابر مشکلات و همچنین واکنش صحیح را نسبت به حوادث به او یاد دهید باید به او یاد دهید شادی و ناراحتی جزو جدا نشدنی این زندگی هستن باید به او یاد دهید که چه زمانی ابراز شادی و به چه اندازه ناراحتی را در زندگیش راه دهد که اگر هردو این احساسات از روی ناآگاهی و در رمسیر غلط قرار بگیرند برای او باعث صدمات متعدد می شوند. کنترل هیجانات مانند سایر مهارت های اجتماعی لازمه یک زندگی سالم است.
آموزش بهداشت فردی به کودکان چهار ساله
مسواک زدن یکی از آن مواردی است که باید آن را به کود آموخت و هرچه زودتر آن را انجام دهید نتیجه بهتری هم خواهید گرفت. از آنجایی که کودکان غذاهای مختلف می خوردند و از مکمل های غذایی و ویتامین ها استفاده می کنند بهتر است هرچه زودتر به آن ها یاد بدهید تا مسواک بزند و این کار را در طول روز حداقل سه بار تکرار کند تا پوسیدگی دندان های شیری به تعویق بیوفت و دندانهای سالمی در آینده داشته باشند.
بازی مناسب برای پرورش خلاقیت و مهارت در کودکان چهار ساله
کودکان در سن چهار سالگی کمتر خیابافی می کنند و با دوست خیالی خود بازی می کنند زیرا بیشتر دوست دارند در جمع دوستانشان باشند و با آنها تعامل کنند و برای بازی های خود قوانین عجیب و قریبی بگذارند. برای تعامل بیشتر و همکاری و پرورش خلاقیت او نیز می توانید او را با بازی کلاژ آشنا کنید. ساخت یک کلاژ ضمن آشنایی او با سطوح مختلف و اشیای گوناگون می تواند یک سلول های خاکستری او را نیز تحریک کند و به خلق آثاری زیبا بیانجامد.
منبع:
کودکان طلایی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼