۱۸۹۴۶۹
۸۳۸
۸۳۸

تاثیر استرس بر کودکان، چقدر جدی است؟

آنان نتیجه گرفتند که استرس شدید، بافت مغزی کودکان را تغییر می دهد. سطح این منطقه مغزی در کودکانی که تحت استرس و تنش مداوم هستند در مقایسه با سایر همسالانشان، کمتر و کوچکتر است.

پژوهشگران علوم پزشکی در رشته مغز و اعصاب می گویند نتایج یک تحقیقات جدید نشان داده است کودکانی که استرس مزمن و شدیدی را تجربه می کنند بیشتر در معرض خطر کوچک شدن ناحیه ای از مغزشان هستند که با حافظه در ارتباط است. آنان نتیجه گرفتند که استرس شدید، بافت مغزی کودکان را تغییر می دهد. سطح این منطقه مغزی در کودکانی که تحت استرس و تنش مداوم هستند در مقایسه با سایر همسالانشان، کمتر و کوچکتر است.
متخصص دانشگاه ویسکوسنین در مادیسون آمریکا در این آزمایشات دریافته اند که این قبیل تفاوت های مغزی در عین حال روی توان ذهنی و ادراکی انسان تاثیر می گذارند به طوری که کودکان وقتی تحت استرس شدید و مداوم زندگی می کنند در آزمون های حافظه ای محیطی، کارآیی ضعیف تری دارند.
کودکانی که تحت استرس هستند هم چنین در انجام تست های مربوط به حافظه کوتاه مدت نیز بیشتر دچار مشکل می شوند.
متخصصان می گویند: بی شک تمام اعضای خانواده تا حدودی استرس را تجربه می کنند و به همین دلیل بسیار مهم است دریابیم که سطح بالای استرس چه تاثیری می تواند روی افراد مختلف داشته باشد. برخی از نمونه ها و شرایطی که می توانند استرس فوق العاده ای به کودکان در خانواده وارد کنند شامل خشونت یا تبعیض در مورد یکی از فرزندان یا سایر اعضای خانواده است.
این مطالعه که در مجله نوروساینس به چاپ رسیده تاییدی بر یافته های قبلی در مورد تاثیرات مخرب استرس در زندگی انسان است. در برخی از مطالعات اخیر نشان داده شده است کودکانی که در شرایط پراسترس زندگی می کنند از نظر فرآیندهای سلولی سریعتر پیر می شوند و بنابراین می توان گفت استرس دوران کودکی عامل کاهش طول عمر است.
این یافته حاصل مطالعه روی ۶۱ کودک ۹ تا ۱۴ ساله است. متخصصان می گویند: هر چند این تفاوت ها در بافت مغزی جزئی و میکروسکوپی هستند اما می توانند تاثیرات مهمی روی مهارت های ذهنی کودکان بر جای بگذارند.
منبع: آی هوش

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.