رفتار والدین با فرزندان، چه تاثیری بر تربیت کودک دارد؟
اختلاف والدین یه موضوع طبیعی در خانواده هاست و قرار نیست اختلاف نداشته باشند یا دعوا نکنند و همیشه با هم موافق باشند اما باید مراقب تاثیر اختلافشون روی بچه ها باشند.
اختلاف والدین یه موضوع طبیعی در خانواده هاست و قرار نیست اختلاف نداشته باشند. یا دعوا نکنند و همیشه با هم موافق باشند اما باید مراقب تاثیر اختلافشون روی بچه ها باشند.
اختلاف والدین و تاثیر آن بر کودک
کودک قراره از والدینش روش درست حل اختلاف رو یاد بگیره. قراره ببیند پدر و مادرش با دو عقیده مختلف چگونه بدون اختلاف بر سر یک مسئله به تفاهم میرسند.
قراره ببیننه با داشتن اختلاف عشق و محبت به پایان نمیرسه.
والدین قراره به فرزندشون نشون بده انسان حتی با خودش هم تفاهم نداره چه برسه به دیگری اما با احترام ، ابراز درست عقاید. با گوش دادن به هم میشه یک جایی به تفاهم رسید و مشکلات رو حل کرد و قراره از هر اختلافی هر دو نفر پیروز بیرون بیان و نه تنها یک نفر.
اختلاف سلیقه والدین در تربیت فرزندان
مادر اخم می کنه و پدر لبخند می زنه! با این وضعیت طفل معصوم هیچوقت نمیفهمه چه کاری خوبه و چه کاری بد. شاید خیلی از این اختلاف نظر ها باید در زمان گرفتن تصمیم به بچه دار شدن انجام بشه !
این تعارض و اختلاف، سمّ مهلکی برای شخصیت کودکه. کودک در این خانواده هرگز احساس امنیت نمیکنه چون در هر صورت بازنده میدان هستش چون یا پدر ناراحت میشه و یا مادر!
و این مسئله او را دچار افسردگی و اضطراب میکنه. از طرفی اگه یکی از والدین فرزندش را از کاری منع کنه و والد دیگه اجازه اون کار را بده، در این خانواده نه پدر و نه مادر اعتباری دارند و نه قوانینشون!
وقتی پدر به دلیلی کودک را از بازی کردن با دوستانش محروم می کنه و مادر در غیبت پدر بهش مجوز بازی می ده کودک متوجه می شه که قانون پدر زیاد هم جدی نیست. در این خانواده نه پدر و مادر اعتباری دارند و نه قانونشان.
سعی کنید اختلاف نظر شما و همسرتون مثل یک راز سر به مهر باقی بمونه و هرگز در مقابل بچه ها درباره این مسائل بگو مگو نکنید و یواشکی مسئله را بین خودتان حل کنید.
عواقب ناهماهنگی والدین در تربیت کودک
خیلی از باباها احساس می کنند همسرشون بچه را لوس بار می آره. اختلاف در مورد بزرگ شدن و نحوه تربیت کودک باعث ایجاد حالت الاکلنگی می شه که موضع «سخت» یکی از والدین با موضع «شل» و سهل گیرانه دیگری به حالت تعادل درمیاد.
بسیاری از پدران احساس می کنند همسرشون بچه را لوس بار می آرن و در مقایسه با اونها از بردباری بیشتر و قاطعیت کمتری داره. تفاوت های زن و مرد را می توان در همان موقع که نوزاد چند ماه بیشتر نداره، دید.
اکثر اوقات پدر یا مادر سعی می کنند دوران کودکی خودشون را خنثی یا اون را تکرار کنند و در نتیجه تجارب و احساسات خودشون را با تجارب و احساسات کودکشون اشتباه می گیرند. به دلیل اینکه این تعاملات از نظر عاطفی شدید هستند و شناخت چندانی هم از اونها وجود نداره.
همسری که سعی می کنه مداخله کنه، خودش را درگیر یک مشاجره شدید می بینه. ناگفته نماند که اکثرا والدین بر سر تربیت فرزند پسرشان به مشکل برمی خورند و با یکدیگر بحث و جدل می کنند. والدین پسربچه ها، به احتمال زیاد بر سر تمایلات مردانه یا زنانه پسرهای خودشون بحث دارند. به خصوص باباها که نسبت به رفتارهایی که از نظر اونها دخترانه و زنانه هستش، دل نگرانی بیشتری دارند. اونها می خوان پسران شان مردانی خودکفا، قاطع و مصمم بار بیان و اعتقادشون بر اینه که مادر سد راه این فرآیند میشه.
متاسفانه بیشتر این جروبحث ها بی مقدمه و جلو بچه ها اتفاق می افته. این نوع رفتار نه تنها اوضاع را درست نمی کنه، بلکه به احساسات عمیقی از بی لیاقتی و دلخوری هم در مادر و هم در پسر منتهی می شه و بسیاری از اختلافات پدر و پسر در خانواده، از این موضوع در دوران کودکی بچه نشأت می گیره.
اختلاف سلیقه والدین در تربیت فرزندان
اگر در تربیت فرزند با همسرتون اختلاف سلیقه دارید، در برخی از موارد اختلاف به صورتیه که راهحل میانهای براش وجود نداره. در چنین شرایطی باید یکی از طرفین بگذره. به خاطر منافعی که هماهنگی والدین برای فرزند و تربیتش و نیز ارتباطش با والدین داره، در هر مورد بدون راهحل میانه، یکی از والدین باید نظر دیگری را بپذیره.
سعی کنید در این حالت تعادلی وجود داشته باشه و هردو واقعا راضی باشند، وگرنه بیفایدست. قرار نیست همیشه مادر بگذره یا پدر کوتاه بیاد، از استدلالهایی استفاده نکنید که اوضاع را بدتر میکنه، مثل اینکه چون مادر بیشتر وقتها خونه هستش، حق بیشتری در تربیت فرزند داره، یا پدر چون مسئول فرزند هستش، باید تعیینکننده باشه. سعی کنید یکدیگر را درک کنید، دلایل خود را به نحوی بیان کنید که طرف مقابل بتونه خودش را جای شما بگذاره و دلیل شما را درک کنه. در برخی موارد هم فقط باید ساده بگذرید.
منبع:
آرمیک سافت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼