دروغ گفتن کودکان، هرآنچه والدین باید بدانند
دروغ گویی کودکان مشکلی است که با اندکی تامل و برنامه ریزی قابل درمان است اما برای درمان آن مهم ترین قدم این است که دلیل دروغگویی فرزندمان را شناسایی کنیم.
دروغ گویی کودکان مشکلی است که با اندکی تامل و برنامه ریزی قابل درمان است اما برای درمان آن مهم ترین قدم این است که دلیل دروغگویی فرزندمان را شناسایی کنیم، نحوه ی برخورد با دروغ گفتن کودک را بیاموزیم، عوامل و علل دروغگویی او را رفع کنیم و به درمان بپردازیم. ما دراین مطلب برای تمامی این مراحل بهترین راهکارها را در اختیارتان خواهیم گذاشت.
شناخت دلایل دروغگویی در کودکان، لازمه درمان آن است
هرگونه مشکل اخلاقی و رفتاری در کودکان باید تا پنج سالگی رفع شود. زیرا تا سن پنج سالگی شخصیت فرد در حال شکل گیری است و پس از آن تغییر این شخصیت دشوار می شود. در این مورد در مقاله ی قدم اول درمان دروغگویی کودک، علت یابی است به طور مفصل تری صحبت کرده ایم. پیشنهاد می کنیم آن را بخوانید و پیش از هر اقدامی برای درمان، برای پیدا کردن و تشخیص علل دروغ گفتن کودکتان به طور جدی تلاش کنید.
همانگونه که راستگویی یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیتی است که باید از کودکی در انسان نهادینه شود، دروغگویی بچهها هم تقریبا در سنین خاص امری اجتناب ناپذیر است. شما به عنوان والدین باید علت دروغ گفتن فرزندتان در هر دوره ی رشد او را بدانید.
اگر می خواهید بچه ای را تربیت کنید که راستگویی، ارزش های او باشد، دروغ هایی که کودکان در هر مرحله می گویند را بشناسید و بفهمید علت دروغ گفتن آنها چیست. این کار به شما کمک می کند که به آرامی او را به مرحله ای از صداقت که برای سن او مناسب است راهنمایی کنید.
دروغ گفتن کودکان در همه ی مراحل و سنین معمولا ۵ دلیل اصلی دارد که در مطلب چرا بچه ها دروغ می گویند؟ این ۵ دلیل را مطرح کرده ایم.
اما در سنین مختلف عوامل مختلفی کودک را وادار به دروغگویی می کند و در هر سنی دروغ گفتن کودک علل مختلفی می تواند داشته باشد. ما در مقاله ی علت دروغ گفتن کودک در ردههای سنی متفاوت در مورد دلایل دروغگویی کودک نوپا، کودکان سنین پیش دبستانی، کودکان دبستانی و دانش آموزان و همچنین نوجوانان به تفکیک صحبت کرده ایم. اگر فرزند شما در یکی از گروه سنی های ذکر شده است، حتما مقاله را بخوانید تا با آگاهی بیشتر ریشه دروغگویی فرزندتان را پیدا کنید.
نکته: در هر سنی نحوه رفتار والدین در کاهش یا افزایش دروغگویی کودک اهمیت بسزایی دارد. فراموش نکنید که خشم والدین، دروغگویی کودک را دو برابر می کند. به یاد داشته باشید عمیق تر شدن در رفتارها، وضع قوانین و تبیین انتظارات واضح و مختصر، استفاده از پاداش و تشویق به جای تنبیه، استفاده از الگوی خوب و استفاده از عواقب به جای مجازات نتایج خوبی در پی خواهد داشت و همچنین به خاطر داشته باشید که احترام یک جاده دو طرفه بین شما و کودکتان است!
پیشگیری و درمان دروغ گویی کودکان
استفاده از تکنیک پیامدهای منطقی یک روش فوق العاده کاربردی در درمان دروغگویی کودک است که نکات و راهکارهای مهمی را در مورد آن به شما آموزش می دهیم. می توانید این نکات و راهکارها را در مطلب برخورد با دروغگویی فرزندان با تکنیک پیامدهای منطقی دنبال کنید.
فراموش نکنید که برای درمان دروغگویی فرزندان لازم است سن او را کاملا مد نظرتان قرار دهید و بدانید با هر سنی از کودکان چگونه باید رفتار کنید. مثلا کودکان در سال های آغازین زندگی مرز واقعیت و تخیل را نمیدانند و تخیلات خود را به صورت واقعی بیان میکنند. این رفتار به هیچ وجه دروغگویی به حساب نمیآید اما در سالهای بعد ممکن است به دلایلی عمداً دروغ بگویند و کم کم به این کار ناپسند عادت کنند.
برای بچه های کوچک تنها کافی است دروغگو شدن بچهها را ریشه یابی کنید و با برطرف کردن آنها باعث می شود کودک انگیزه خود را برای دروغ گفتن از دست بدهد. در مطلب راه های جلوگیری از دروغ گفتن کودکان ۵ مورد را ذکر کرده ایم که به راحتی با رعایت آنها می توانید انگیزه دروغگویی در فرزند خردسالتان را از بین ببرید.
و یا یک کودک ۹ ساله اغلب به دلیل پیامدهای ناخوشایند و منفی از راست گفتن فرار می کند. باید با او هوشیارانه تر برخورد کنید. چگونه می توان دروغگویی کودک ۹ ساله را متوقف کرد؟
نوجوانان ممکن است دروغ بگویند تا از دیگران محافظت کنند و از عواقب گفتن حقیقت فرار کنند. متوقف کردن دروغ گویی کودکان و نوجوانان زمان بر است اما ممکن است. باید حوصله کنید و صبور باشید. در مطلب دیگری ۹ راهکار برای ترک عادت دروغگویی ارائه داده ایم که به کار بستن آنها به شما در این رابطه کمک زیادی خواهد کرد.
برای بچه های کوچکتر، نوپا و خردسالان، اینکه بتوانید مفاهیم راستگویی و دروغگویی را به طور کامل و واضح توضیح دهید به نظر کمی سخت می رسد. برای این کار تنها توضیح دادن و حرف زدن کافی نیست! این کار ممکن است کودک شما را خسته کند و باعث شود توجهی به حرف هایتان نکند.
پیشنهاد ما استفاده از سرگرمی های جذابی است که علاوه بر ایجاد سرگرمی، به شکلی هدفمند برای آموزش به کودک تولید شده اند. در ادامه ی مقاله به معرفی ایده هایی در این زمینه می پردازیم.
انیمیشن های آموزنده در مورد دروغگویی و راستگویی ، کمک بسیار زیادی به آموزش این موضوع می کنند. این انیمیشن ها با داستانی جذاب، توجه کودک را به یک موضوع آموزنده جلب می کنند و ذهن کودک را در گیر می کنند. می توانید از انیمیشن های کودکانه با موضوع دروغ استفاده کنید.
همچنین قصه هایی که در مورد دروغ برای کودکان نوشته می شود سعی دارد کودک را با داستانی گیرا و جذاب درگیر موضوع کند و با استفاده از قدرت تخیل و تصویر سازی کودک، آنچه را که هدف قرار داده به او بیاموزد.
حربه ی دیگری که می توانید برای آموزش این گونه مفاهیم استفاده کنید بازی است! بازی جالب ترین و موثر ترین راهی است که می توانید انتخاب کنید.
تعجب نکنید… بازی هایی طراحی شده اند که روی آموزش موضوع خاصی به کودک متمرکز می شوند و شما با استفاده از آنها علاوه بر اینکه لحظات پر از هیجان و شادی برای فرزندتان می سازید، آنچه را که در ذهن دارید را هم به موثرترین روش ممکن ملکه ی ذهن کودکتان خواهید کرد!
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼