علت پرخوری در کودکان، راه های درمان
گاهی مادرها به سراغ ظرف شکلات می روند و هیچ اثری از شکلات های زیادی که تا دیروز در ظرف بوده نمی بینند!
گاهی مادرها به سراغ ظرف شکلات می روند و هیچ اثری از شکلات های زیادی که تا دیروز در ظرف بوده نمی بینند! در این مواقع اولین و آخرین متهم بچه های خردسال هستند که وقتی به شیرینی و چیپس و پفک می رسند، کنترل کردن آنها سخت ترین کار دنیاست! در اینجا به چند دلیل پرخوری کودکان و راهکار هایی ساده برای کنترل و اصلاح آن می پردازیم.
گرسنگی بیش از حد
بچه ها تا سن هجده سالگی در فاز رشد قرار دارند و اولین محرک برای دریافت مواد مورد نیاز بدن شان، احساس گرسنگی است. سعی کنید با میان وعده های سالم و مقوی، از گرسنگی بیش از اندازه در وعده های اصلی جلوگیری کنید. بی نظمی و تاخیر زیاد در زمان وعده های اصلی نیز باعث گرسنگی بیش از حد می شوند و باعث می شوند کودک به دنبال خوراکی های کم ارزش و پر کالری برای سیر شدن باشد. اگر کودک در زمان های نزدیک به وعده های اصلی احساس گرسنگی کرد، بهترین خوراکی میوه است که سرشار از ویتامین های مفید و ضروری می باشد و بسیار زود هضم و کم کالری است. به همین دلیل در عین حال که گرسنگی شدید را از بین می برند، در اشتهای کودک در زمان وعده اصلی اختلال ایجاد نمی کنند.
فعالیت زیاد بدنی
اگر کودک شما خیلی آرام و ساکت نیست، در مورد پرخوری او نگران نباشید. مغز کودکان پس از مصرف کالری ذخیره شده در بدن، سریعا دستور سوخت گیری مجدد را صادر می کند! اگر کودک شما ورزش می کند، کافیست به صورت منظم قبل و بعد از ورزش میان وعده های سبک و مقوی بخورد. بهتر است پیش از ورزش، تغذیه شامل مواد انرژی زا مانند کربوهیدرات و پروتئین باشد و پس از ورزَش، مواد معدنی مانند کلسیم در خوراکی کودکان موجود باشد.
تاثیر دوستان و رسانه
در سنین کودکی، بچه ها همیشه دوست دارند خوراکی هایی بخورند که دوستانشان می خورند. این به خاطر تاثیر پذیری بالا از دوستان در این سنین است. همچنین تبلیغات غذاهای رنگارنگ و خوراکی های خوشمزه که در تلویزیون و اینترنت دائما در حال پخش هستند، میل کودک به خوردن آنها را چند برابر می کند. این خوراکی ها معمولا ارزش غذایی بالایی ندارند و در موارد بسیاری مضر هستند. اما شما نباید تمام این خوراکی ها را کاملا ممنوع کنید، بلکه می توانید هر از گاهی بعضی از آنها را برای کودک تان تهیه کنید. می توانید بچه ها را تشویق کنید که در ازای خوردن روزانه غذاهای سالم و مقوی که در خانه درست می کنید، هفته ای یک یا دو بار می توانند این گونه خوراکی های دلخواه شان را داشته باشند.
کنترل احساسات با غذا خوردن
وقتی کودکان گریه می کنند یا به هر دلیلی غمگین می شوند، بیشتر والدین سعی می کنند با دادن غذا و خوراکی بچه ها را آرام کنند. این روش ناخودآگاه کودکان را طوری تربیت می کند که به هنگام ناراحتی و خشم، احساسات خود را با خوردن کنترل کنند و این موضوع یکی از دلایل رایج پرخوری کودک است، و چون معمولا در این مواقع کودک بدون احساس گرسنگی غذا می خورد، تاثیر زیادی در چاقی و اضافه وزن دارد. خوردن بدون احساس گرسنگی در برخی از کودکان بین پنج تا نه سال به دلیل افسردگی نیز اتفاق می افتد. سعی کنید در هنگام ناراحتی کودک تان، ابتدا او را با روش های دیگر از جمله ابراز محبت کلامی و صحبت کردن آرام کنید و پس از آن، هر وقت کودک خودش تقاضای خوراکی کرد برای او یک میان وعده سالم فراهم کنید.
مهمانی ها و جشن ها
حتی بزرگسالان هم در جشن ها بیشتر می خورند! این یک امر طبیعی و گریز ناپذیر است. معمولا جشن ها پر از شیرینی ها و کیک های رنگارنگ هستند. مطمئنا شما نمی توانید جلوی کودک خود را در مهمانی بگیرید، اما می توانید پیش از رفتن به مهمانی یک میان وعده سبک و انرژی زا به او بدهید تا در مهمانی اشتهای کمتری برای خوردن شیرینی داشته باشد. همچنین در طول روز هیچ کدام از وعده ها و میان وعده های معمول را از قلم نیندازید.
اگر کودک شما به نظرتان پرخور است، بدانید از بسیاری جهات بهتر از این است که حتی وعده های اصلی را هم به زور و اجبار بخورد! در مورد پرخوری کودک نیازی به کم کردن خوراک نیست، بلکه کافیست تا با یک برنامه ریزی صحیح و منظم، تغذیه کودک را به مسیر درست هدایت کنید. مطمئن باشید اگر رژیم غذایی فرزندتان دارای مواد مغذی متنوع و کافی باشد و از نظم درستی برخوردار باشد، به مرور تمام عادات غذایی کودک اصلاح خواهد شد. نکته پایانی و بسیار مهم این است که مهم ترین الگوی هر کودکی در تمام رفتارها، اعضای خانواده هستند. برای اینکه بچه ها عادات روزمره سالمی داشته باشند، کافیست پدر و مادر این اصلاح عادات را از خودشان شروع کنند تا شاهد معجزه الگو پذیری کودک خود باشند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼