رابطه خواهر برادری، چگونه صمیمی می شود؟
صمیمت خواهر و برادر در بسیاری از خانواده ها مورد توجه بوده و برای ایجاد آن هر کدام از اعضای خانواده باید تلاش کنند.
صمیمت خواهر و برادر در بسیاری از خانواده ها مورد توجه بوده و برای ایجاد آن هر کدام از اعضای خانواده باید تلاش کنند. روابط خواهر و برادرها نقش مهمی در رفتارهای ضد اجتماعی و اجتماع پسند کودکان و برخی ابعاد شخصیت، هوش و پیشرفت آنان دارد. سازگاری خواهر و برادرها و کنار آمدن آنها با یکدیگر، به دیگر اعضای خانواده احساس امنیت می دهد. کودکان در روابط تنگاتنگ و صمیمی خود با خواهر و برادر خود مهارتهای اجتماعی و شناختی مهمی را کسب می کنند. پس مهم است که بین آنها روابط صمیمانه ای وجود داشته باشد. در ادامه عوامل موثر بر صمیمیت بین خواهران و برادران، نقش والدین در ایجاد صمیمیت و راه های افزایش صمیمیت بین فرزندان را بررسی کرده ایم.
عوامل موثر بر صمیمت بین خواهر و برادر
برخی عوامل، زمینه یک رابطه صمیمانه با خواهر و برادر را بهتر می کنند؛ مثلا اگر اختلاف سن خواهر و برادرها بیش از چهار سال باشد، احتمال صمیمیت بین آنها بیشتر می شود؛ یا رابطه بین دو خواهر و یا دو برادر دارای صمیمت بیشتری به نسبت رابطه خواهر برادری می باشد. اما برخی دیگر از عوامل می توانند نقش مثبت و گاه نقش منفی در کیفیت روابط زن و مرد داشته باشند. در ادامه برخی از پر رنگ ترین عوامل تاثیر گذار بر صمیمیت خواهر و برادرها را شرح می دهیم:
1- برخورد متفاوت والدین با هر یک از فرزندان
اکثر پدر و مادرها اعتقاد دارند که به شیوه یکسانی با فرزندان شان رفتار می کنند؛ اما در حقیقت به دلیل تفاوت هایی که کودکان با یکدیگر دارند (سن، جنسیت، خلق و...)، والدین رفتار یکسانی با آن ها نمی کنند. زمانی که والدین دو فرزند همسن دارند، تا حد زیادی با آنها یکسان رفتار می کنند. برای مثال مادری که با فرزند کوچکتر خود مهربان تر می باشد و کنترل بیشتری بر اعمال او دارد، خواهر و برادرهای بزرگ تر احساس بی ارزشی می کنند.
وقتی کودک برخورد متفاوت والدین را نشان از بی توجهی والدین به او و دوست داشتنی نبودن خودش می داند، اختلاف میان خواهر و برادرها بیشتر می شود. درحالی که وقتی پدر و مادر با تمام بچه های خود مهربان باشند و به تمام آنها رسیدگی و توجه کنند شدت اختلاف میان خواهر و برادرها کمتر می شود.
۲- خلق و خوی بچه ها
هر کودکی دارای خلق و خوی منحصر به فرد خودش می باشد. کودکانی که به صورت هیجانی رفتار می کنند و دارای میزان بالایی از تحرک و رفتارهای تکانشی هستند؛ روابط منفی تری با دیگر خواهر و برادران برقرار می کنند. طبق مشاهدات خلق و خوی فرزند اول تعیین کننده حال و هوای روابط دیگر خواهر و برادران نیز می باشد. خلق بد فرزند اول بر فرزندان کوچک تر تاثیر می گذارد، صرف نظر از اینکه خلق و خوی فرزند کوچکتر چگونه بوده است.
۳- کیفیت رابطه زن و مرد
بین اختلافات زناشویی و افزایش اختلافات خواهر و برادرها نیز رابطه وجود دارد. به عبارت دیگر مشاهده اختلافات والدین باعث افزایش اضطراب شده و برخورد و تنش ارتباطی میان فرزندان نیز بیشتر می شود. صمیمیت بین زوجین تضمینی بر وجود صمیمیت در خانواده و اعضای آن می باشد.
نقش والدین در ایجاد صمیمیت بین خواهر و برادر
۱. والدین می توانند کودکان را تشویق کنند تا به خواهر یا برادر خود احترام بگذارند؛ والدین نباید بی احترامی و رفتارهای آسیب زا بین فرزندان را تحمل کنند. پدر و مادر با احترام به فرزندان شان به بهترین نحو این نگرش را به آن ها انتقال می دهند.
2. برای هر کدام از فرزندان تان زمانی مجزا بگذارید، بهتر است در این زمان ها به فعالیت مورد علاقه او بپردازید. با این کار رقابت بین خواهر و برادران را از بین می برید. تبعیض بین فرزندان بزرگترین عامل دشمنی بین آن هاست. با صرف وقت به طور جداگانه با هر یک از آن ها احساس مورد توجه و مهم بودن را به انها بدهید.
۳. آزادی در خانواده باعث می شود هر کدام از فرزندان به یک اندازه فرصت اظهار نظر داشته باشند. به کودک تان فرصت صحبت کردن بدهید. بگذارید نظراتش هر چند پیش پا افتاده بیان شود، بدون آن که نگران قضاوت شدن باشد.
4. به فرزندان تان بیاموزید که اختلاف نظر طبیعی بوده و باید برای رسیدن به یک نتیجه با هم مذاکره نمایند. اگر دعوایی بین بچه ها پیش آمد، سعی کنید وقفهای ایجاد نمایید. از خواهر و برادر بخواهید نفس عمیق بکشند و برای مدتی از یکدیگر فاصله بگیرند. از آن ها بخواهید خواسته خود را بیان کنند و معقولانه راه حلی برای آن پیدا کنند و اختلاف خود را با آرامش حل کنند.
راه های افزایش صمیمیت با خواهر و برادر
اگر خودتان با خواهر و برادرتان رابطه صمیمانه ای داشته باشید، می توانید بهترین الگو برای فرزندان تان باشید. بنابراین علاوه بر داشتن یک حامی، راه را برای داشتن یک خانواده سالم هموارتر کرده اید. پس به نکات زیر توجه کنید؛
1. هرگز پشت سر هم بدگویی نکنید، به خصوص وقتی که با دوستانتان هستید از اعضا خانواده و خواهر و برادر بزرگترتان بدگویی نکنید.
۲. اگر ازدواج کرده اید و یا جدا از هم زندگی می کنید، روابط رسمی را کنار بگذارید و صمیمانه تر با هم برخورد کنید.
3. به سادگی و با زبان مناسب و لحن خوب از هم انتقاد کنید، اما در این انتقادات به خصوص در ارتباط با خواهر و برادر بزرگتر سعی کنید انعطاف پذیری بالایی داشته باشید و سرزنش یا نصیحت نکنید.
۴. تفاوت عقیده در هر خانواده ای و بین اعضای خانواده کاملا طبیعی است؛ بنابراین اگر با خواهر یا برادرتان تفاوت دیدگاه دارید، بحث نکنید و احترام متقابل را فراموش نکنید.
5. با انجام کارهایی هر چند کوچک همدیگر را خوشحال کنید و به هر بهانه ای شادی را به یکدیگر هدیه دهید. دادن هدیه یا صرف غذا در کنار هم بیرون از خانه می تواند روابط شما را صمیمانه تر کند. به خواهر یا برادر خود نشان دهید که از خوشحالی آن ها خوشحال هستید و با ناراحتی شان غمگین می شوید.
۶. همیشه با خواهر و برادرتان صادقانه برخورد کنید، احساس واقعی و حقیقی خود را بیان کنید و به آن ها نشان دهید که چقدر از دیدن شان خوشحال هستید و چقدر دوستشان دارید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼