یادگیری اعداد در کودکان، زمان آن کی است؟
یادگیری اعداد در کودکان و درک آنها، مهارت مهمی است که کودکان باید بر آن تسلط پیدا کنند. آنها از همان نوزادی با مفاهیم مختلفی از ریاضیات مانند مقایسه کمیت و تشخیص الگو روبرو میشوند.
یادگیری اعداد در کودکان و درک آنها، مهارت مهمی است که کودکان باید بر آن تسلط پیدا کنند. کودکان از همان نوزادی با مفاهیم مختلفی از ریاضیات مانند مقایسه کمیت و تشخیص الگو روبرو میشوند. هنگامی که کودکان به سن پیشدبستانی رسیدند، میتوانید اعداد را به روشی سرگرمکننده و تعاملی به آنها آموزش دهید.
آموزش اعداد به کودکان، ساده است. والدین میتوانند در آنها انگیزه ایجاد کنند تا اعداد را با فعالیتهایی که روزانه انجام میدهند، ارتباط دهند. با این حال، کودک درک واقعی معنی اعداد را فقط از پنج سالگی شروع میکند.
چه موقع میتوان اعداد را به کودک آموزش داد؟
ایده خوبی است که بعد از اینکه فرزندتان یک ساله شد، اعداد را به او معرفی کنید. شما میتوانید با قافیههای شعری آموزش را شروع کنید، همچنین میتوانید به اشیاء ساده یا چیزهایی که در زندگی روزمره با آنها روبرو میشود، مانند یک سیب، دو سگ، سه شکلات و ... اشاره کنید.
میتوانید یادگیری اعداد را برای فرزندتان با بازیگوشی و لذت همراه کنید.
نحوه آموزش اعداد به کودکان پیشدبستانی
در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک میکند اعداد را به کودکان پیشدبستانی آموزش دهید:
1. شمارش با قافیههای عددی را آموزش دهید
استفاده از قافیهها و ترانهها یک روش سرگرمکننده برای یادگیری اعداد برای کودکان است. همزمان با آواز خواندن با کودک، اعداد روی انگشتان خود را نشان دهید تا کودک بداند که عدد خاصی که نام میبرید با تعداد انگشتان دستتان ارتباط دارد.
بهترین کار این است که برای پیدا کردن قافیههای عددی و شعری، به سراغ کتابهای آموزشی بروید. مطمئنا اگر از فروشنده کتابهای کودک سئوال بپرسید، میتواند چندین کتاب را به شما معرفی کند.
۲. اعداد را در کارهای روزانه بگنجانید
در کارهای روزمره که فرزندتان با شما انجام میدهد، از اعداد استفاده کنید. به عنوان مثال از کودک خود بخواهید به تزئین میز یا سفره کمک کند و با هر بشقاب یک چنگال و یک قاشق قرار دهد. همچنین میتوانید او را مجبور کنید تا نخود یا سیب را بشمارد، بنابراین اعداد را با مقادیر به هم مرتبط میکنید. ایده دیگر این است که میتوانید او را تشویق کنید که اسباببازیهایش را بشمارد.
3. بازیهای عددی را با گروهی از کودکان انجام دهید
بچهها وقتی با هم بازی میکنند بهتر یاد میگیرند. شما میتوانید برخی از رقابتهای سالم را نیز در گروه تشویق کنید تا به آنها انگیزه دهد. آنها را وادار کنید که در یک دایره بنشینند و به نوبت اعداد را بشمارند.
4- اعداد را بنویسید و کودک را مجبور کنید که آن مقدار را نشان دهد
اعداد را در یک کتاب نقاشی بنویسید و از کودک خود بخواهید چیزی را نشان دهد که مقدار آن را نشان دهد. به عنوان مثال بنویسید سه و از او بخواهید سه گل بکشد. برای چهار میتوانید از کودک بخواهید که چهار مخروط بستنی بکشد. میتوانید خلاف این کار را با کشیدن مقادیر مختلف یک شیء انجام دهید و از کودک خود برای شمارش آنها کمک بخواهید.
5. اعداد موجود در صفحه تبلیغات و وسایل نقلیه را مشخص کنید
هنگامی که با کودک خود به بیرون از منزل میروید، میتوانید اعداد روی تابلوهای تبلیغات یا وسایل نقلیه را نشان دهید و به او کمک کنید تا اعداد را از طریق چشم تشخیص دهد. بعدا وقتی فرزندتان شروع به نوشتن اعداد میکند، این کار مفید خواهد بود.
6. ترتیب اعداد را با اتصال نقطهها آموزش دهید
این بازی ترتیب اعداد را به بچهها می آموزد. از یک تخته سیاه یا وایتبورد برای شکل دادن به نقطههایی با شمارههای شمارهدار استفاده کنید. در مرحله بعد، به کودک خود کمک کنید تا نقاط را برای ترسیم این شکل متصل کند. مثلا شما میتوانید از هشت نقطه برای ساختن یک هشتضلعی استفاده کنید و به کودک خود کمک کنید تا یک هشتضلعی ترسیم کند.
همچنین میتوانید کتابهای اتصال نقطه خریداری کنید که دارای نقاشیهای متعددی است که با نقاط شمارهگذاری شدهاند. برای رسم شکل باید این نقاط به ترتیب متصل شوند. پس از کشیدن شکل به کودک خود اجازه دهید تا آن را رنگآمیزی کند.
۷. انگشتهای دست و پا را بشمارید
شمردن انگشتهای دست و پا، راهی عالی برای معرفی اعداد در دوره پیشدبستانی است. میتوانید از کودک بخواهید انگشتان هر دست را بشمارد و تعداد انگشتان هر دست را با هم مقایسه کند. همچنین میتوانید از او بپرسید که چند انگشت شست یا چند انگشت کوچک دارد.
8. فلشکارت بسازید و استفاده کنید
فلشکارتهایی با شمارههای صفر تا نه بسازید و از آنها برای بازیهای مختلف اعداد با کودک خود استفاده کنید. مثلا میتوانید اعداد را به ترتیب تصادفی قرار دهید و به فرزندتان کمک کنید تا آنها را در ترتیب صحیح قرار دهد.
کودکان سریع یاد میگیرند و میتوانند به راحتی مفاهیم را درک کنند. معرفی اعداد به روشی سرگرمکننده به آنها کمک میکند تا اعداد را به راحتی درک کنند. کودکان پیشدبستانی تمایل دارند که اعداد را حفظ کنند.
با این حال، هنگامی که مقدار اشیا روزمره را با اعداد مرتبط میکنید، آنها به تدریج درک میکنند که اعداد به چه معنا هستند.
هر کودک بینظیر است و با سرعت خودش یاد میگیرد. بنابراین توصیه میشود از مقایسه توانایی یادگیری کودکان با یکدیگر خودداری کنید.
اگر کودک شما در یادگیری مشکل دارد، شاید دچار اختلال یادگیری است. از روانشناسان کلینیک نی نی بان کمک بگیرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼