۲۰۲۳۹۴
۱۵۷۳
۱۵۷۳

نوروفیدبک تراپی چیست؟

نوروفیدبک تراپی چیست؟ هدف نوروفیدبک‌تراپی آموزش خود به مغز است. در واقع مانند آیینه‌ای، کم و کاستی‌های مغز را به خودش نشان می‌دهد و با بازخوردی که از امواج مغزی ارائه می‌کند، مغز را در تنظیم فعالیت خود کمک می‌کند.

نوروفیدبک تراپی چیست؟

نوروفیدبک تراپی چیست؟ نوروفیدبک در واقع یک فرایند آموزشی است که در آن مغز خود‌تنظیمی را فرا می‌گیرد. در طول آموزش، فعالیت مغز توسط اراده هشیار و ناهشیار کنترل می‌شود. یادگیری هشیارانه زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در می‌یابد که چطور سیگنال فیدبک به توجه و وضعیت ذهنی او ارتباط پیدا می‌کند.

در واقع هدف نوروفیدبک‌تراپی، آموزش خودتنظیمی به مغز است و سعی دارد به مغز یاد دهد که چگونه خود را تنظیم کند. در نوروفیدبک سنسورهایی که الکترود نامیده می‌شوند، روی پوست سر بیمار قرار می‌گیرند.

این سنسور‌ها فعالیت الکتریکی مغز فرد را ثبت و در غالب امواج مغزی (در اغلب موارد به شکل شبیه‌سازی شده در قالب یک بازی کامپیوتری یا فیلم ویدئویی) به او نشان می‌دهند. در این حالت، پخش فیلم یا هدایت بازی کامپیوتری بدون استفاده از دست و تنها با امواج مغزی شخص انجام می‌شود. به این شکل فرد با دیدن پیشرفت یا توقف بازی و گرفتن پاداش یا از دست دادن امتیاز، یا تغییراتی که در صدا یا پخش فیلم به وجود می‌آید، به شرایط مطلوب یا نامطلوب امواج مغزی خود می‌برد و سعی می‌کند تا با هدایت بازی یا فیلم، وضعیت تولید امواج مغزی خود را اصلاح کند.

بنابراین نوروفیدبک به مغز کمک می‌کند تا یاد بگیرد که چطور خودش را تنظیم و نواقص عملکردی خود را برطرف کند. لذا هیچ‌گونه دستکاری یا مداخله ماده خارجی وجود ندارد که بخواهد عوارض جانبی داشته باشد، یا وابستگی ایجاد کند. با نوروفیدبک ما تنها‌ مهارتهای جدیدی را فرا می‌گیریم، مهارت‌هایی که ما و مغزمان را بیش از پیش توانمند می‌سازد. نوروفیدبک یک فرایند یادگیری است که با کاربرد تکنولوژی کامپیوتر انجام می شود.

نوروفیدبک تراپی، موارد قابل استفاده

هدف نوروفیدبک آموزش خود به مغز است. در واقع مانند آیینه ای، کم و کاستی های مغز را به خودش نشان می دهد و با بازخوردی که از امواج مغزی ارائه می دهد، مغز را در تنظیم فعالیت خود کمک می‌کند. نوروفیدبک‌تراپی در موارد زیر انجام می شود:
بیش فعالی/ کمبود توجه
اضطراب
آسیب مغزی
سردردهای میگرنی افسردگی
ارتقاء عملکرد
اختلال یادگیری
در برخی مطالعات ادعا شده است که نوروفیدبک می‌تواند در درمان اختلال بیش فعالی کودکان و کمبود توجه مؤثر باشد.


نوروفیدبک تراپی چیست؟

نحوه نوروفیدبک تراپی چیست؟
در درمان نوروفیدبک از امواج مغز، و بازخورد آن به بیمار برای درمان بیماری استفاده می شود. وابسته به نوع و شدت بیماری افراد، الکترودهایی به مناطق مختلف سر و گوش های فرد بیمار متصل می شود. الکترودها امواج آن ناحیه از مغز را دریافت و به سیستم رایانه ارسال می کنند.

برنامه نرم افزاری رایانه نیز این امواج را پردازش می کند و به صورت شکل هایی خاص و قابل فهم از امواج و تصاویر به درمانگر و متحصص نوروفیدبک نشان می دهد. درمانگرهای مشغول به فعالیت در حرفه ای ترین مرکز نوروفیدبک در تهران بر اساس تحلیل این امواج، شیوه ویژه درمانی خاص هر بیمار را تنظیم می کنند که هر شیوه برای هر بیمار، یک پروتکل درمانی نامیده می شود.

بیمار در مقابل نمایشگر رایانه می نشیند و با مشاهده الگوی امواج خود، سعی می کند که با فکر خود آن ها را به حالت بهینه و مناسب بازگرداند. با تکرار این روش در جلسات متعدد نوروفیدبک تراپی، مغز بیمار به تدریج به حالت ایده آل عملکردی می رسد و در واقع یاد می گیرد که در حالت مناسب باقی بماند و حالت موجی که باعث بروز علائم بیماری می شود را نداشته باشد. بدین ترتیب علائم بیماری از بین می ­رود و بیمار به حالت معمول و سالم خود می رسد.
یکی از موضوعات مهم قبل از شروع درمان برای افراد، مدت زمان و تعداد جلسات نوروفیدبک و میزان هزینه نوروفیدبک است.

هر جلسه نوروفیدبک‌تراچی معمولا 40 تا 50دقیقه طول می کشد. تعداد جلسات و هزینه نوروفیدبک نیز به نوع بیماری، سن بیمار و میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد.

به طور معمول برای هر بیمار بین 10 تا 100 جلسه می تواند کافی باشد و در این تعداد جلسات بیماری وی از طریق نوروفیدبک‌تراپی درمان می شود. معمولا درمان به صورت 3 جلسه در هفته انجام می گیرد. به طور متوسط دوره درمان نوروفیدبک 7 تا 15 هفته است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.