۲۰۲۸۳۹
۶۷۱
۶۷۱

احترام کودکان به بزرگترها، هفت تمرین تربیتی

یکی از بهترین راه‌ها برای آنکه مطمئن شویم کودکانمان مؤدب بار می‌آیند، این است که با احترام با آن‌ها رفتار کنیم.

یکی از بهترین راه‌ها برای آنکه مطمئن شویم کودکانمان مؤدب بار می‌آیند، این است که با احترام با آن‌ها رفتار کنیم. به کمک این هفت تمرین تربیتی، کودکان، خود را انسان‌های باارزشی می‌بینند، زیرا رفتار شما به آن‌ها نشان می‌دهد که دوستشان دارید، به آن‌ها احترام می‌گذارید و برایشان ارزش قائل می‌شوید.

1- با فرزندتان همچون مهم‌ترین شخص جهان رفتار کنید
استفانی مارستُن پیشنهاد می‌کند که مدام از خود بپرسید: اگر آن‌گونه که با فرزندم رفتار می‌کنم، با دوستانم رفتار می‌کردم، دوستی برایم باقی می‌ماند؟ مارستن می‌گوید ما خیلی وقت‌ها حرف‌هایی به بچه‌هایمان می‌زنیم و رفتاری با آن‌ها داریم که هرگز برای دوستانمان قابل‌تحمل نخواهد بود. اگر می‌خواهید فرزندانتان احساس کنند باارزش هستند، طوری با آن‌ها رفتار کنید که گویی مهم‌ترین آدم‌های جهان هستند.

2- عشقِ بدون چشم‌داشت نثار فرزندانتان کنید
هیچ فرزندی نباید برای جلب عشق و احترام پدر و مادرش تلاش کند. این عشق و احترام باید از بدو تولد همراه او باشد. عشق بی‌قیدوشرط به فرزند می‌گوید: در هیچ شرایطی از دوست داشتن تو دست نمی‌کشم.
البته این بدان معنا نیست که ما همۀ رفتارهای فرزندانمان را تأیید کنیم. در بعضی موارد که رفتار فرزندمان نامناسب است، شاید لازم باشد به‌طور روشن و حتی به‌طورجدی او را اصلاح کنیم.
اما فرزندانمان باید بدانند ما همیشه و در هر شرایطی حامی آن‌ها هستیم. کودکان برای آنکه به‌راستی احساسِ احترام و ارزش کنند، به چنین محبتی نیاز دارند. توجه کنید که عشق شما به فرزندتان قطعی و بدون قید و شرط باشد تا در هر شرایطی بداند که دوستش دارید.

3- با توجه و احترام به او گوش دهید
کودکان به پژوهشگران می‌گویند، دوست دارند والدینشان بیشتر به آن‌ها گوش بدهند؛ گوش دادنِ با توجه، نشانۀ احترام است. هنگامی‌که فرزندتان صحبت می‌کند، دست از هر کاری بکشید و به‌طور کامل بر او متمرکز شوید تا احساس کند واقعاً برای عقایدش ارزش قائل هستید و می‌خواهید افکارش را بشنوید.
هر بار کودکتان با شما حرف می‌زند، دست از کار بکشید، به چشمانش نگاه کنید و باعلاقه به حرف‌های او گوش دهید. برخی از کلمات کودک را تکرار کنید تا او متوجه بشود که حرف‌هایش را می‌شنوید.

۴- با همۀ وجودتان و نه فقط کلماتتان احترام را به فرزندتان منتقل کنید
بیشتر اوقات، کودکان آن‌قدر که به حالت بدن، ژست‌ها، حالات چهره و لحن صدایمان توجه دارند، به کلماتتان گوش نمی‌دهند؛ پس دقت کنید هنگام حرف زدن با فرزندتان با همۀ وجود به او احترام بگذارید.
شاید به فرزندتان بگویید: می‌خواهم عقایدت را بشنوم، اما اگر او ببیند که شانه‌تان را منقبض می‌کنید، ابروانتان را بالا
می‌برید، پوزخند می‌زنید یا نگاهتان را به‌سوی دیگر می‌کنید، احتمالاً معنای کاملاً متفاوتی را از شما دریافت خواهد کرد.

5- تصویر مثبتی از فرزندتان به او ارائه دهید
برچسب‌هایی مانند خجالتی، یک‌دنده، بی‌قرار یا دست‌وپا چلفتی می‌توانند عزت‌نفس کودکتان را کاهش دهند و هرروز یادآور بی‌ارزشی او باشند. این برچسب‌ها چه واقعیت داشته باشند یا نداشته باشند، کودکان با شنیدن آن‌ها، باورشان می‌کنند. پس فقط برچسب‌هایی را به کار ببرید که تصویر مثبتی در او شکل می‌دهند.

6- به آن‌ها بگویید که چرا دوستشان دارید و برایتان عزیز هستند
هر چه بیشتر به فرزندتان نشان دهید که دوستش دارید، او بیشتر می‌آموزد تا برای خود ارزش قائل شود و خود را دوست بدارد. پس اغلب به او بگویید که چه چیزی را در او دوست دارید و از اینکه فرزندتان است، ابراز قدردانی کنید: دوستت دارم چون خیلی مهربان هستی، چقدر خوشحالم که این فرصت به من داده‌شده است تا مادرت باشم، تو را درست همین‌طور که هستی دوستت دارم.
هرگز فرض نکنید که فرزندتان می‌داند شما در قلبتان چه احساسی برای او دارید، بلکه باید این را برای او بگویید.

۷- از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید
یکی از بهترین راه‌های احترام به فرزند این است که به او نشان دهید چقدر از اینکه در کنار او هستید، لذت می‌برید. فرزندتان را مقدم بر برنامه‌هایتان بگذارید و اوقاتی را به بودن در کنار او و شناخت بیشتر او اختصاص دهید. فقط در آن هنگام می‌توانید به او بگویید که چرا برای او ارزش قائل هستید، دوستش دارید و به او احترام می‌گذارید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.