۲۰۲۹۶۰
۱۶۷۶
۱۶۷۶

بریدن تب کودکان، بهترین و جدیدترین داروها و غذاها

هر چه سن کودک بیشتر باشد درمان وی آسانتر و همچنین تعداد روش های درمان بیشتری نیز برای انتخاب وجود دارد.

اولین و مهمترین اقدامی که هر بزرگتری هنگامی مواجه با تب کودک می تواند انجام دهد این است که لباسهای کمتری به کودک بپوشاند و همچنین پوشاندن لباسهای نخی و راحت در خنک شدن وی تأثیر زیادی دارد. در این مقاله در مورد بهترین و جدیدترین داروها و غذاها برای بریدن تب کودکان با شما صحبت خواهیم نمود.
هر چه سن کودک بیشتر باشد درمان وی آسانتر و همچنین تعداد روشهای درمان بیشتری نیز برای انتخاب وجود دارد. برای کودکان زیر ۶ سال که امکان دارو دادن به آنها محدود است می توان از پاشویه و حمام آب ولرم و حوله آغشته به محلول آب و سرکه استفاده نمود. اما در کودکان بزرگتر از یکسال می توان علاوه بر این روشها از یکسری خوراکی های مفید برای کاهش تب انها کمک گرفت که در ادامه این خوراکی ها را به شما معرفی می کنیم.

تب نشانه چیست؟
اما همانطور که می دانید تب نشانه مبارزه بدن با عوامل بیماری زا است؛ این عوامل ممکن است ویروسی یا باکتری باشد. گرمای حاصل از تب مانع رشد این باکتری ها و ویروس ها می شود. دمای بدن در انسان توسط قسمتی از مغز به نام هیپوتالاموس کنترل می شود. هنگامی که یک عامل بیماری زا مانند ویروس یا میکروب وارد بدن می شود، برخی عوامل بیماری زا یا تب زا در بدن می شوند که در نتیجه از طریق هیپوتالاموس، تولید پروستاگلاندین افزایش پیدا می کند و در نهایت، پروستاگلاندین ها در فرایندی موجب افزایش دمای بدن افراد می شوند. تعداد کمی از نوزادان (در حدود ۲ تا ۵ درصد) در اثر تب دچار تشنج می شوند. در صورتی که نوزاد تب کند، حتی اگر میزان تب ضعیف باشد، توصیه می شود به پزشک مراجعه شود.

معرفی مواد غذایی مؤثر در کاهش تب کودکان
۱-شیر مادر
شیر مادر بهترین و مناسب ترین دارو برای درمان تب نوزادان و مخصوصاً نوزادان کمتر از ۶ ماه است. شیر مادر یک تعادل عالی از مواد مغذی است که موجب تقویت سیستم ایمنی ضعیف نوزاد میشود و برای مبارزه بیماری کودک طراحی شده است، شیر مادر به سرعت و به راحتی قابل هضم است. علاوه بر آن، کودک بیمار را به طور کامل هیدراته نگه می دارد، که برای بهبود سریع بسیار ضروری است. سعی کنید مرتباً نوزاد خود را با شیرتان تغذیه کنید. اگر کودک شما در هنگام بیماری (تب) از نگهداری و پرستاری شما خوشش نمی آید، شکل مراقبت و پرستاریتان را تغییر دهید. می توانید نوزاد را در حین تغذیه با شیر مادر صاف و ایستاده نگه دارید تا کودک شما در طول تغذیه راحت تر باشد. اگر کودک شما مدل شیردهیتان را پس میزند، شیرتان را بگیرید و با استفاده از یک قاشق یا بطری آن را به کودک بدهید.
۲- خوردن مایعات
خوراندن مایعات و مخصوصاٌ مایعات خنک مثل آب هندوانه تازه در درمان تب کودکان بسیار مؤثر است. مایعات کمک میکنند تا آنها را کمی خنک کند و خود را جایگزین مایعاتی میکنند که از طریق عرق کردن، از دست رفته اند و موجب کم آبی می شوند کم آبی بدن میتواند منجر به عوارض مختلف دیگری شود و باعث تاخیر در بهبودی شود. به دلیل داشتن تب، نوزادان ممکن است خوردن مایعات زیاد را رد کنند. بنابراین، سعی کنید به آنها مقادیر کمی از مایعات در دفعات زیادتر بدهید. راه حل های آبرسانی خوراکی داشته باشید (هم خانگی هستند و هم به راحتی در بازار موجود است) در طول حمام ولرم برای بچه های کوچکتر از ۶ ماهه برای کمک به جبران مایعات و الکترولیت ها ؛ همراه با آب و محلول آبرسانی خوراکی، میتوانید شیر سرد، آبمیوه و ماست سرد به نوزادان ۶ ماه یا بیشتر بدهید.
۳-ریحان برای کاهش تب
چنانچه کودک شما در سنی است که قادر به خوردن غذاست برای پایین آوردن تب نوزادانی که بیش از ۱ سال دارند، ریحان بسیار مناسب است. این گیاه می تواند به کاهش گرما در بدن کمک کند. به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و تقویت کننده ایمنی کار می کند. چند برگ ریحان را در ۲ لیوان آب بجوشانید تا محلول به نصف کاهش یابد. کمی شکر اضافه کنید و چند بار در روز کمی از آن را به کوچولوی خود بدهید.اگر کودک شما به اندازه کافی بزرگ است تا برگ های ریحان را بجود، به او در فواصل معین تعدادی از برگ های کاملا شسته ریحان بدهید.
سایر خوراکی های مفید برای درمان تب شامل موارد زیر هستند:
- گلابی آرام بخش و تب بر است.
- زردآلو تصفیه کننده خون بوده و تب بر است.
- از آب پرتقال برای درمان تب استفاده می شود.
- انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پایین می آورد.
- از آب هندوانه، برای درمان تب های عفونی استفاده می شود.
- برگ اسفناج و کرفس، خنک کننده بوده و در کاهش تب مفید است.
- آب هویج دمای بدن را پایین می آورد و برای درمات تب کودکان مفید است.
- در قدیم رومی ها و یونانیان از چغندر قرمز برای تسکین تب استفاده می کردند.
- شربت لیموترش، مقوی و تب بر بوده و ضد عطش است و تشنگی را از بین می برد.
- به اطفالی که مبتلا به تب هستند دو روز متوالی سیب بخورانید و سپس در دو روز بعد میوه های دیگر.
- از آنجایی که انار یا آب آن در رفع تشنگی مفید است، استفاده از آن برای بیماران تب دار توصیه شده است.
- گریپ فروت ضد سرماخوردگی است و تب را پایین می آورد. در هنگام سرماخوردگی و تب آب گریپ فروت بنوشید.
- قرار دادن چند عدد خیار تازه در کنار بسترکودک تب دار می باشد باعث کاهش تب وی می گردد. بعلاوه نوشیدن آب خیار اکثر تب های شدید را از بین می برد.

بهترین دارو برای کاهش تب کودکان
مصرف استامینوفن برای جلوگیری از تشنج کودک و خوراندن مایعات و کم کردن لباس نوزاد توصیه می شود. تعداد دفعات معمول تجویز استامینوفن هر ۴ ساعت یکبار می باشد.
هرچند استفاده از ایبوپروفن در کودکان زیر ۶ ماه توصیه نمی شود اما برای کودکان بزرگتر از ۶ ماه می توان طبق دستور پزشک از شربت ایبوپروفن استفاده کرد و تعداد دفعات معمول تجویز ایبوپروفن هر ۶ ساعت است.

توصیه های بیشتر برای کاهش تب نوزاد و کودک
- بیماری و حال کودکتان را مدام در طول روز و شب بررسی کنید.
- کودک شما حداقل هر ۴ ساعت باید ادرار کند و ادرار باید رنگی روشن داشته باشد.
- اگر فرزند شما آرام نمی شود و گریه اش را تمام نمیکند، با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر فرزند شما دادو بیداد می کند، سعی کنید برای تسکین او، بغلش کنید و راه بروید.
- شما می توانید به کودک خود در طول تب او مواد غذایی جامد بدهید، اما آن را مجبور به خوردنش نکنید.
- تب نوزاد خود را نظارت کنید و اگر نشانه های کم آبی و جوش مانندی را در او دیدید، بلافاصله با پزشک مشورت کنید.
- بهتر است غذاهای نرم و کم فیبر بدهید، مانند نان، کراکر و حبوبات گرم شده، مانند:بلغور، جو دوسر یا کرم گندم بدهید.
- کودک را تحت مراقبت های روزانه بگذارید تا زمانی که به طور کامل بهبود یابد و کودک تب دار را برای مدت زمان طولانی تنها نگذارید.
- هیچگاه به کودک خود آسپیرین ندهید. آسپیرین ممکن است کودک را مستعد سندرم Reye کند. این بیماری نادر است ولی می تواند کشنده باشد.
- سعی کنید همیشه با استفاده از یک پیمانه یا قطره چکان دوز دقیق دارو را به کودک بدهید. هیچگاه هیچ داروی تب بری را بیش از تعداد دفعات توصیه شده به کودک ندهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.