۲۰۴۲۸۲
۵۹۰
۵۹۰

هویت جنسیتی در کودکان، چگونه شکل می گیرد؟

والدین میتوانند به فرزند خود کمک کنند و به او اجازه بدهند که زندگی خود را بدون محدودیت ها و قید و بندهای مربوط به جنس خود تجربه کند.

هویت جنسی هر فرد را تصویری که نسبت به زن یا مرد بودن خود دارد و احساسات و برداشت او نسبت به اینکه زن یا مرد چگونه است تشکیل می دهد. هویت جنسی از سه عامل اساسی تشکیل می شود : هویت اصلی ، رفتار جنسی و درک موقعیت.
هویت اصلی هر فرد یعنی جنسیت او هنگام تولد : مرد یا زن. فرزند شما با هویت اصلی خود به یکی از دو جنس احساس تعلق می کند. بچه ها بین هجده ماهگی و سه سالگی نسبت به هویت جنسی یعنی دختر یا پسر بودن خود آگاهی پیدا می کنند.
این مفهوم که هر کسی یا پسر به دنیا می آید یا دختر از نقطه نظر بزرگسالان بسیار ساده به نظر می رسد اما میتواند برای بچه ی کوچکی که تازه با مفهوم هویت و تفاوت بین دو جنس درگیر شده است اطمینان بخش باشد. پس اگر این مفهوم اساسی را برای آنها مورد تاکید قرار دهید که : (( بله ، پسرها وقتی بزرگ شدند مرد می شوند و دخترها وقتی بزرگ شدند زن می شوند)) کاری عاقلانه کرده اید.
رفتار جنسی به آن دسته از رفتار ها اطلاق می شود که در هر فرهنگ مطابق با جنس افراد از آنها انتظار می رود. براساس سنت در جامعه بعضی از رفتارها مردانه و بعضی زنانه شناخته می شود مثلا در جامعه ی ما از دخترها انتظار می رود که هنگام بازی مودب و آرام باشند اما قبول داریم که پسرها فعال ترند و نسبت به احساسات دیگران حساسیت کمتری دارند.
برای اینکه در توقع جامعه نسبت به رفتار منحصر به جنس تغییر ایجاد شود باید در سطح جامعه تغییراتی رخ بدهد که به سال های زیادی نیاز دارد. مثلا امروزه زنان و مردان هر دو به کارهایی اشتغال دارند که در گذشته در انحصار یک جنس بود.
والدین میتوانند به فرزند خود کمک کنند و به او اجازه بدهند که زندگی خود را بدون محدودیت ها و قید و بندهای مربوط به جنس خود تجربه کند. دخترها میتوانند پرجنب و جوش و پر سرو صدا باشند و دوستان گوناگونی داشته باشند. پسرها هم میتوانند حساس باشند و از لحظات سکوت و تنهایی خود لذت ببرند.
هر دو میتوانند وقتی که بزرگ شدند دکتر یا پرستار ، باغبان ، آشپز ، مهندس یا مامور آتش نشانی بشوند.
سوگیری یعنی الگوی دائمی که فرد بر اساس آن جذب فراد جنس موافق یا مخالف خود می شود. فرد میتواند دگر جنس خواه ، هم جنس خواه و دو جنس خواه باشد. فرد دگرجنس خواه اساسا جذب افراد جنس مخالف میشود یا نسبت به آنها احساس عاشقانه پیدا می کند و هم جنس خواه جذب جنس موافق خود میشود.
برقراری رابطه ی شدید با دوستان هم جنس در کودکان هشت تا ده ساله امری عادی و بخشی از روند طبیعی رشد است و بر سوگیری جنسی کودک در آینده هیچ تاثیری ندارد.

توضیح دادن به کودکان درباره ی سوگیری جنسی
بچه ها از پنج تا هشت سالگی در معرض پیام های بی شمار رسانه های جمعی ، مدرسه و نهادهای مذهبی درباره ی هویت و سوگیری جنسی قرار می گیرند. برخی رسانه ها تاثیر مخرب خود را به طور تدریجی وارد می کنند. چون این منابع اطلاعاتی به طور دائم بر صفحه ی تلویزیون خانه ی ما حضور دارند.
سیاست های رفتاری حکومت کشوری که در آن زندگی می کنید بر میزان موضوعات مربوط به جنسیت که از صفحه ی تلویزیون پخش می شود نقش دارد از این رو هر قدر هم که شما مراقب باشید فرزندان تان باز هم اصطلاحات بی ادبانه را خواهند شنید با عقایدی آشنا خواهند شد که با ارزش های خانوادگی شما مطابقت ندارد و نسبت به دیدگاه های غیر از نگرش شما کنجکاو خواهند بود.
پس وظیفه ی بزرگ والدین این است که اطلاعات مبهم را برای فرزندانشان تفسیر کنند زیرا در غیر این صورت این اطلاعات می تواند به فرزندان آنها درباره ی هویت جنسی دیدگاه هایی ارائه بدهد که از نظر آنها ناسالم ، ظالمانه یا نادرست است.
وقتی میخواهید با بچه های پنج تا ده ساله درباره ی هویت جنسی صحبت کنید میتوانید کلام خود را با توضیحی مختصر درباره ی انواع مختلف عشق که انسان میتواند تجربه کند آغاز کنید.
ما بزرگسال ها می دانیم که نوع عشقی که نسبت به فرزندانمان داریم با عشقی که نسبت به همسران مان نسبت به طبیعت و نسبت به کل انسانیت داریم متفاوت است. وقتی با فرزندان خود درباره ی انواع مختلف عشق صحبت می کنید به عبارات کلیدی اشاره کنید :
- افراد میتوانند انواع مختلفی از عشق را تجربه کنند.
- عشقی که ما والدین نسبت به فرزندان خود داریم با عشقی که نسبت به همسرمان داریم متفاوت است.
- بین افراد احساسات خاصی به وجود می آید که جاذبه ی جنسی نامیده می شود. وقتی نسبت به کسی این احساس عاشقانه را داشته باشیم دچار هیجان میشویم. این احساست ، احساساتی خوشایند است.
کودکان از نه تا دوازده سالگی بهتر میتوانند مفهوم جاذبه ی جنسی را درک کنند اگر چه هنوز آمادگی آن را ندارند که ابعاد موضوع را به طور کامل بفهمند. جنس مخالف برای بچه های این گروه سنی مفهوم چندانی ندارد و دوستی های محکم بین بچه های هم جنس به وجود می آید.
اگر کودکی نسبت به جنس مخالف خود علاقه نشان دهد همکلاسی هایش او را مسخره میکنند. پسرها در این سن از دخترها جدا می شوند و صرفا با جمع پسرها بازی میکنند و دخترها معمولا یکی - دوتا دوست نزدیک دارند که وقت خود را با آنها می گذرانند.
استفاده از اسامی مستعار توهین آمیز در کودکان این سن و سال رایج است و والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که اسم گذاشتن روی افراد و نسبت دادن صفات ناروای جنسی به آنها ، توهین آمیز و غلط است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.