تزریق واکسن کودکان، این قصه سر دراز دارد
انستیتو پاستور در حال انجام اقدامات لازم در زمینه تولید داخلی ۲ واکسن روتا ویروس و پولیوموکو و انتقال دانش تکنولوژی به کشورمان است.
رئیس اداره واکسن وزارت بهداشت گفت: ۲ واکسن کودکان که بر علیه عفونتهای مهاجمی باکتریایی مقابله میکند، در آیندهای نزدیک تولید میشود.
محسن زهرایی، رئیس اداره واکسن وزارت بهداشت اظهار کرد: وزارت بهداشت قصد دارد، ۲ واکسن روتاویروس و پولیوموکو که بر علیه عفونتهای متعدد بدن از جمله عفونتهای مهاجمی باکتریایی مقابله میکند در آیندهای نزدیک تولید کند.
وی با اشاره به اینکه پولیوموکو از جمله علل مرگ و میرهای قابل توجه در کودکان است و واکسن آن در آیندهای نزدیک بوسیله دانشمندان ساخته و به چرخه واکسیناسیون کودکان اضافه میشود، افزود: واکسن روتاویروس عامل بیماری اسهال در بین کودکان است و تولید این ۲ واکسن در دستور کار انستیتو پاستور قرار دارد.
رئیس اداره واکسن وزارت بهداشت تاکید کرد: انستیتو پاستور در حال انجام اقدامات لازم در زمینه تولید داخلی ۲ واکسن روتا ویروس و پولیوموکو و انتقال دانش تکنولوژی به کشورمان است و با به نتیجه رسیدن تحقیقات و تلاش دانشمندان ایرانی، این واکسنها به برنامه واکسیناسیون کودکان اضافه میشود.
زهرایی با اشاره به جمعآوری واکسن ثلاث که در کشور هند تولید شده است، تاکید کرد: واکسن ثلاث برای کودکان در ۲ نوبت ۱۸ ماهگی و ۶ سالگی و قبل از دوران شروع مدرسه تزریق میشود و این واکسن مانند سایر واکسنها از کشورهایی وارد ایران میشود که تاییدیه آن از سازمان جهانی بهداشت گرفته شده است که در صورت نبود تولید داخلی، این نوع واکسنها به کشور وارد میشود.
رئیس اداره واکسن وزارت بهداشت اضافه کرد: واکسنهایی که در راستای ایمنسازی کودکان و مردم کشورمان وارد میشود از چندین کانال نظارتی عبور میکند، به طوری که واکسنهای وارداتی نظارتهایش بدین صورت است که شرکت تولیدکننده به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده باشد و تولید کننده خارجی باید استانداردهای سازمان جهانی بهداشت را به طور کامل و دقیق رعایت کرده باشد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو ، تولیدکننده واکسن و تاییدکننده محصول خریداری شده از سوی کشورمان است. در نهایت سازمان غذا و داروی ایران از طریق شماره سریال نظارت جدی و دقیقی بر روی سلامت واکسنهای وارداتی و حتی تولیدکننده داخلی دارد.
زهرایی بیان کرد: بعد از آن که دارو و واکسنها در بازار داخلی مجوز توزیع و مصرف را گرفتند؛ پیگیری و نظارت جدی بر روی سلامت محصول مورد نظر انجام میشود که در صورت مشاهده هرگونه مشکلی در کمترین زمان واکسن یا داروی مورد نظر جمعآوری میشود.
رئیس اداره واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: نظارت جدی از سوی سازمان غذا و دارو بر روی دارو و واکسنهای وارداتی و حتی تولید داخل یک کار روتین است که در همه کشورها این مراحل انجام میشود.
نظارت سازمان غذا و دارو بر واردات دارو و ساخت داخل
وی ادامه داد در خصوص واکسن ثلاث گزارشهایی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور داشتیم که ۲ شماره سریال این واکسن تولید شده، در هنگام مصرف باعث بروز مشکلاتی شده است؛ به طوری که بعضی از واکسنها یکنواختی کامل سوسبانسیونها به طور کامل انجام نمیشود و پس از استعلام سازمان غذا و دارو دستور جمعآوری این واکسن تا انجام بررسی و تحقیقات بیشتر داده شده است.
زهرایی ادامه داد: تولید واکسن روتا ویروس و پولیوموکو در مرحله بررسی و یافتن راه حل انتقال دانش تکنولوژی جهت تولید این دو واکسن است تا تولید آن در آینده نزدیک انجام شود.
رئیس اداره واکسن وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر واکسنهای فلج اطفال، سل، ب. ث. ژ، هپاتیت، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه و اریون از جمله واکسنهایی است که به کودکان تزریق میشود و تمام کودکان با این واکسنها به طور معمول واکسینه میشوند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼