آزار جسمی کودکان، چگونه با آن ها صحبت کنیم؟
والدین باید حتما درباره ی سوء استفاده جنسی و پیشگیری از آن با فرزندان خود صحبت کنند حتی اگر اینکار برای آنها راحت نباشد.
والدین باید حتما درباره ی سوء استفاده جنسی و پیشگیری از آن با فرزندان خود صحبت کنند حتی اگر اینکار برای آنها راحت نباشد.برای اینکار باید کودکان را از امکان سوء استفاده ی جنسی آگاه ساخت و در عین حال از پدید آمدن ترس ها و نگرانیهای بی مورد در آنها جلوگیری کرد.
حفظ تعادل میان این دو یکی از سخت ترین و ظریف ترین کارهایی است که والدین بر عهده دارند.سلامت و امنیت بچه های ما به موفقیت در اینکار بستگی دارد.
بچه هایی که برای جسم خود ارزش و احترام قائلند کمتر در خطر سوء استفاده قرار میگیرند.شما باید این مفهوم را در فرزندان خود تقویت کنید که بدن آنها به خودشان تعلق دارد.کودکان با اینکار برای جسم خود احترام قائل خواهند شد. والدین از سه-چهار سالگی مفهوم خصوصی بودن بدن را به بچه های خود منتقل میکنند وکودک پنج ساله دیگر باید حریم خصوصی خود را به خوبی درک کند.
به کودکان یادآوری کنید که محل صحبت کردن درباره ی مسایل خصوصی محیط امن خانه و نزد والدین است.این صحبت های خصوصی را نباید با دیگران درمیان گذاشت.به کودکان یادآوری کنید که والدین دوستانشان نیز دوست دارند که بدون دخالت افراد دیگر با فرزندان خود این گفت و گوهای خصوصی را انجام دهند.
بهترین موقع برای طرح موضوع سوءاستفاده ی جنسی هنگام حمام کردن بچه هاست.موضوع سوءاستفاده موضوعی خشن است و شما میتوانید برای ملایم تر کردن گفت و گوی خود درباره ی رشد مناسب بدن فرزندان نیز صحبت کنید و سلامت جسمی او را تحسین کنید.
پیش از این به والدین توصیه میشد که هنگام گفت و گو درباره ی رشد مناسب بدن فرزندان نیز صحبت کنید و سلامت جسمی او را تحسین کنید.پیش از این به والدین توصیه میشد که هنگام گفت و گو درباره ی رفتارهای سوءاستفاده گرانه به فرزندان خود بگویید که چه کاری (خوب) و چه کاری (بد) است اما بیشتر افراد امروزه معتقدند که اگر کارها را بطور مشخص خوب یا بد بنامیم در بلندمدت ممکن است کودکان را گیج کنیم.مثلا اگر به دختر کوچکمان بگوییم که اگر کسی به پستان او دست بزند بد است ممکن است این مفهوم را تا بزرگسالی در ذهن خود حفظ کند که پیامدهای ناخوشایندی خواهد داشت.
هنگام گفت و گو با فرزند خود درباره ی پیشگیری از سوء استفاده ی جنسی میتوانید از جملات زیر استفاده کنید:
- به به ! ببین چقدر تمیز شدی چه بدن سالمی داری ؟
- حالا یادت باشد که بدن تو خصوصی است و کسی نباید از تو بخواهد که به قسمت های خصوصی بدن تو نگاه کند یا به آنها دست بزند.
- اگر ما ، مادر و پدرت به تو کمک کنیم که خودت را بشویی یا بخواهیم با دیدن بدنت از سلامت آن مطمئین بشویم اشکالی ندارد.
- قسمت های خصوصی بدن تو شامل آلت تناسلی ، بیضه ها و باسن توست یعنی همان قسمت هایی که با مایو میپوشانی.
- قسمت های خصوصی بدن تو شامل واژن،خروسه، باسن و پستانهای توست یعنی همان قسمت هایی که با مایو میپوشانی.
برای اینکه کودکان نسبت به جسم خود احساسی خوشایند داشته باشند والدین نیز باید برای حد و مرز آنها احترام قائل شوند.مثلا هرگز به میل خودتان اصرار نکنید که فرزندتان به کسی محبت کند.نه به آنها دستور بدهید که خاله را ببوسند و نه هنگامی که آنها تمایلی ندارند آنها را به زور در آغوش بکشید.
اگر در چنین مواقعی قدرت خود را بر کودکان اعمال کنید به آنها پیامی متناقض منتقل می کنید.از یک سو از آنها میخواهید که اجازه ندهند کسی به بدنشان دست بزند و از سوی دیگر آنها را مجبور میکنید که مطابق با خواست شما به دیگران محبت کنند.از اینکار دست بردارید کودکان براساس کارهای درستی که آموخته اند خود نیز می آموزند که هنگام احساس محبت ، محبت خود را ابراز کنند یا محبت کسی را بپذیرند.
البته گاهی پیش می آید که فرد بزرگسالی مانند پزشک باید به دلایل پزشکی به قسمت های خصوصی بدن کودک دست بزند یا نگاه کند.اگر پیش بینی میکنید که پزشک میخواهد اندام تناسلی فرزندتان را معاینه کند قبل از رفتن به مطب او را با توضیح زیر آماده کنید:
(پسرم ،می دانی که کسی نباید با نگاه کردن یا دست زدن به قسمت های خصوصی بدن تو ،تو را ناراحت کند اما امروز موقعیت فرق میکند دکتر/پرستار میخواهد اندام تناسلی (قسمت های خصوصی بدن تو) را ببیند تا از سلامت تو مطمئن شود (تا مطمئین شویم همه چیز طبیعی است) من هم در اتاق پیش تو هستم)
میتوانید این جملات را تغییر دهید و بخش هایی از آن را حذف یا اضافه کنید. این به قدرت درک و روحیه ی فرزند شما و به احساس راحتی خودتان بستگی دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼