۲۰۵۴۷۰
۹۲۱
۹۲۱

تشخیص سریع اوتیسم، اپلیکیشنی که به والدین کمک می کند

اپلیکیشن تشخیص اوتیسم ASDetect این امکان را به والدین می‌دهد تا با استفاده از موبایل، کودک خود را تحت آزمایش قرار دهند.

اپلیکیشن تشخیص اوتیسم ASDetect این امکان را به والدین می‌دهد تا با استفاده از موبایل، کودک خود را تحت آزمایش قرار دهند.
تشخیص اوتیسم در سنین اولیه کودک می‌تواند تاثیرات عمیقی بر رشد کودک داشته باشد. پروفسور شریل دیسانایک، مدیر مرکز تحقیقات Olga Tennison Autism در دانشگاه ملبورن استرالیا می‌گوید:
مغز بسیار منعطف است و با تشخیص اوتیسم در سنین اولیه کودکی می‌توانیم مداخلات مثبتی در رشد مغز داشته باشیم.
تست‌های غربالگری برای تشخیص زود هنگام اوتیسم بر مبنای آخرین تحقیقات طراحی شده‌اند. آکادمی اطفال آمریکا در حال حاضر توصیه می‌کند تمامی کودکان در سنین ۱۸ و ۲۴ ماهگی آزمایشات اوتیسم را انجام دهند، اگرچه برخی از پزشکان باور دارند تشخیص دقیق اوتیسم در کودکان تا ۵ سالگی امکان‌پذیر نیست.
در کنفرانس Dreamforce Salesforce software دکتر دیسانایک و دکتر جوزفین باربرو، اپلیکیشن تشخیص اوتیسم ASDetect که یک برنامه تشخیص اوتیسم برای تلفن‌های هوشمند اندروید و آیفون است، را معرفی کردند. اپلیکیشن تشخیص اوتیسم به شناسایی علائم اولیه اوتیسم در کودکان از سنین ۱۱ تا ۳۰ ماهگی کمک می‌کند. بر طبق نظر محققان، تشخیص زود هنگام اوتیسم باید همانند مراقبت‌های سلامتی در دوران کودکی مانند آزمایشات بینایی و شنوایی مهم و حیاتی در نظر گرفته شوند.
طبق نظر دکتر دیسانایک، تشخیص زودهنگام اوتیسم به والدین این فرصت را می‌دهد تا با آموزش تخصصی و ابزارهای مناسب مداخلات زودهنگام و موثری را ایجاد کنند. در نتیجه آن افراد اوتیستیک می‌توانند توانایی‌های ذهنی کسب کنند، کار پیدا کنند و مهارت‌هایی برای مواجهه و تطابق با ساز و کار جهان یاد بگیرند.
ارزیابی ASDetect تقریبا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. والدین با استفاده از اپلیکیشن تشخیص اوتیسم به مجموعه‌ای از سوالات مرتبط با فیلم‌های کودکان مبتلا به اوتیسم و غیراوتیسمی در سنین ۱۲، ۱۸ و ۲۴ ماهگی پاسخ می‌دهند. در یک فیلم کودک اوتیسمی را نشان می‌دهد که او در طول بازی با دکتر رابطه چشمی برقرار نمی‌کند. در یک صحنه دیگر، کودکی با همان اسباب‌بازی بازی می‌کند اما با دیگران ارتباط چشمی برقرار می‌کند.
پس از مشاهده فیلم‌ها و پاسخ به ۱۵ سوال، جواب‌ها به پایگاه داده OTARC ارسال می‌شود. در ادامه، اپلیکیشن یک ایمیل برای والدین ارسال می‌کند و براساس تحقیقات دانشگاه احتمالا ابتلا به اوتیسم را در کودک بیان می‌کند.. دکتر باربرو مطرح می‌کند:
ما تاکید می‌کنیم که این فقط یک تشخیص است و والدین را تشویق می‌کنیم تا به دنبال یک ارزیابی و تست کامل و درست از سوی دکتر باشند.
از زمان ارائه شدن اپلیکیشن در استرالیا از ماه فوریه، برنامه بیش از ۱۰۰۰ بار دانلود شده است و اکثر کابران از استرالیا و پس از آن روسیه بوده‌اند. حدود ۴۵۰۰ کودک از طریق این برنامه ارزیابی شده‌اند. یک تیم ۸ نفره از کارکنان شرکت Salesforce به صورت داوطلبانه به محققان در ساخت این برنامه کمک کردند.
آزمایشات تشخیص اوتیسم دیگری نیز در وب یا در قالب اپلیکیشن‌ در دسترس است، اما بیشتر بررسی‌ها مبتنی بر متن هستند و تعداد کمی از آن‌ها مبتنی بر نتایج تحقیق واقعی هستند. اپلیکیشن تشخیص اوتیسم ASDetect برپایه یافته‌های تحقیقات ۱۰ ساله باربرو است که در این تحقیق ۳۸۰۰۰ کودک ۱۲ تا ۲۴ ماهه در ملبورن استرالیا مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. کودکانی که علائمی از رفتار اوتیسم نشان می‌دادند با دقت مشاهده و دنبال شدند. حدود ۳۰۰ نفر از پرستاران متخصص برای ارزیابی و شناسایی نشانه‌های اولیه آموزش دیدند. در انتها بر طبق تحقیقات باربرو کودکانی که تشخیص زودهنگام اوتیسم داشتند، هوش بالاتر و ناتوانی‌های ذهنی کمتری از خود نشان دادند، و کاهش ۶۴ درصدی در سن ۲ سالگی و ۸ درصدی در سن ۷ تا ۹ سالگی مشاهده شد.
اپلیکیشن تحقیقات باربرو و دیسانایک ادعا می‌کند، تقریبا بیش از ۷ برابر دقیق‌تر از آزمایشات دیگر عمل می‌کند. در ادامه، تیم OTARC امیدوار است که سوالات ارزیابی را برای کودکان تا سن ۵ سالگی توسعه دهد. همچنین این تیم در نظر دارد این برنامه را به چندین زبان مختلف از جمله چینی، اسپانیایی، اندونزیایی، ژاپنی و لهستانی نیز ارائه دهد.

منبع: کودکت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.