۲۰۶۴۴۵
۷۷۰
۷۷۰

مشکلات شنوایی کودکان، باعث اختلال در رشد می‌شود؟

آزمایش غربالگری شنوایی نوزادان بعد از به دنیا آمدن او و در بیمارستان محل تولد کودک انجام خواهد شد.

آزمایش غربالگری شنوایی نوزادان بعد از به دنیا آمدن او و در بیمارستان محل تولد کودک انجام خواهد شد. اگر این اتفاق نیفتاد، والدین باید نسبت به درخواست این آزمایش یا بررسی دلیل آن خیلی زود اقدام کنند، زیرا ضعف شنوایی می‌تواند بدون تشخیص صحیح و مداخلهٔ زودهنگام، در تکامل گفتاری و زبانی کودکان تأثیر مشخصی بگذارد. با خواندن این مطلب می‌توانید در این مورد دقیق‌تر بدانید.

مشکلات شنوایی چطور باعث اختلال در رشد کودکان می‌شود؟
این موضوع که یک مشکل شنوایی تا چه حد در رشد کودکان اختلال ایجاد می‌کند عمدتاً با دو عامل سن کودک در زمان تشخیص و رسیدگی به ضعف شنوایی و دوم؛ میزان و شدت ضعف شنوایی او ارتباط دارد. اولین و مهم‌ترین عامل سنی است که در آن ضعف شنوایی کودک تشخیص داده شده و مورد درمان قرار گرفته است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند کودکانی که ضعف شنوایی دائمی دارند و تا شش ماهگی مداخلهٔ زودهنگام مناسب را دریافت نمی‌کنند، در رشد و تکامل ارتباطی تأخیر خواهند داشت، درحالی‌که، کودکانی که مداخلهٔ زودهنگام دریافت می‌کنند، مهارت‌های ارتباطی برابر و هم‌سطح با همسالان شنوایشان به دست می‌آورند. عامل دوم شدت ضعف شنوایی کودک است که دو نوع ضعف شنوایی وجود دارد؛ ضعف موقت و دائمی که در بخش زیر آن را برای شما تفکیک کرده و توضیح داده‌ایم.

ضعف شنوایی موقت یا انتقالی در کودک چیست و چطور درمان می‌شود؟
ضعف شنوایی موقت در کودکان ناشی از مایعی است که در گوش میانی تجمع کرده است. اغلب، این مایع آلوده و باعث عفونت و التهاب گوش؛ Otitis media؛ اوتیت مدیا، می‌شود. البته مایع می‌تواند در گوش تجمع کرده باشد اما به عفونت منجر نشود. کودکان و خردسالان بیشتر مستعد تجمع مایع در گوش‌هایشان هستند، زیرا شیپورهای استاش که گوش میانی را به انتهای بینی و گلو وصل می‌کنند، در کودکان کوتاه و افقی هستند. خوشبختانه،‌ کودکان اغلب تا ۵ یا ۶ سالگی از شر عفونت گوش خلاص می‌شوند، زیرا شیپورهای استاش گوش آنها بلندتر و عمودی‌تر خواهد شد و در نتیجه تخلیهٔ گوش را ساده‌تر می‌کند.
عفونت‌های گوش در کودکان کاملاً شایع است و عموماً با نظر پزشک و متخصص اطفال امکان دارد با آنتی‌بیوتیک درمان شوند. قبل از ساخت آنتی‌بیوتیک، این عفونت‌ها می‌توانست با نابود کردن استخوان‌های گوش، باعث ناشنوایی دائمی شود اما به کمک آنتی‌بیوتیک‌ها، این اتفاق دیگر نمی‌افتد. آنتی‌بیوتیک‌ها مایع را از گوش‌ها خارج نمی‌کنند اما به کشتن باکتری‌های آنجا کمک می‌کنند که درد و تب را کاهش می‌دهد. گاهی، مایع تجمع‌کرده در گوش طی درمان کودک با آنتی‌بیوتیک، از گوش خارج می‌شود، اما یادتان باشد اینکه مقداری از این مایع از گوش کودک خارج شده است یا اینکه کودک دیگر تب یا عفونت ندارد به معنای آن نیست که مایع به طور کامل از گوش میانی‌اش تخلیه شده است و نباید طول دورهٔ درمان را با تشخیص خودتان کوتاه کنید.
همچنین اگر کودک عفونت گوش مکرر داشته باشد و مایع دوباره در گوش میانی کودک تجمع کند، ممکن است لازم باشد با جراحی، لوله‌های بسیار کوچکی در گوشش قرار داده شود تا به تخلیهٔ مایع کمک کنند. این عمل با ایجاد برش بسیار کوچکی در پردهٔ گوش و قرار دادن «لوله‌هایی به نام تهویهٔ گوش» یا « لوله‌های یکسان‌سازی فشار» در آن انجام می‌شود. این لوله‌ها به جلوگیری از تجمع دوبارهٔ مایع در گوش کمک می‌کنند و اغلب برای شش ماه تا یک سال در پردةهٔ گوش کودک می‌مانند و سپس معمولاً خودبه‌خود می‌افتند و جراحی دومی برای برداشتن آنها لازم نیست.
همچنین اگر در گوش کودک مایع تجمع کرده باشد ممکن است کلمات را به درستی نشنود. اگر می‌خواهید مفهوم این جمله را به درستی درک کنید، می‌توانید در استخر یا وان سرتان را زیر آب ببرید و به کسی بگویید در همان حال با شما صحبت کند؛ کلمات او نامفهوم خواهد بود و چیزی که شما می‌شنوید، همان چیزی است که کودک شما می‌شنود و در نتیجه، کودک در حین یادگیری صحبت کردن، کلمات را به همان شکل که می‌شنود تکرار می‌کند. به همین دلیل، کودکی که ضعف شنوایی دارد ممکن است نامفهوم حرف بزند یا در تلفظ برخی کلمات مشکل داشته باشد.

ضعف شنوایی دائمی در کودک چیست و چطور درمان می‌شود؟
یک ضعف شنوایی دائمی در کودکان، ناشی از مشکلاتی در مکانیسم‌های شنوایی یا عصب شنوایی است. این می‌تواند ناشی از فاکتورها و عواملی مثل ژن‌های خانوادگی، عارضه‌ها، یک سندرم، یک بیماری یا تأثیر داروهای مختلف باشد.
آنتی‌بیوتیکها و جراحی معمولاً برای کودکان دچار ضعف شنوایی دائمی اثربخش نیست اما این کودکان اغلب می‌توانند از وسایل کمک‌شنوایی استفاده کنند. اگر وسایل کمک‌شنوایی هم جوابگو نباشند، کودک ممکن است از همان ۶ ماهگی بتواند از پروتز کاشت حلزونی بهره ببرد که یک ابزار الکتریکی خارج از گوش و متشکل از الکترودهایی است که در گوش داخلی قرار داده می‌شوند تا صداها را جذب و پردازش کند.
پس یادمان بماند که غربالگری شنوایی نوزاد بسیار اهمیت دارد که به محض تولدش در بیمارستان انجام خواهد شد و والدین نباید این موضوع را فراموش کنند تا در صورت وجود مشکل خیلی زود مداخلات درمانی برای بازگشت شنوایی یا برطرف کردن مشکل آغاز شود.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.