۲۱۰۲۷۷
۶۲۹
۶۲۹

فعالیت بدنی کودکان، چه نقشی در رشد و سلامتشان دارد؟

فعالیت‌های بدنی به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که با تحرک جسمی و بدنی به کودکان امکان می‌دهد از انرژی خود استفاده کنند.

فعالیت‌های بدنی به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که با تحرک جسمی و بدنی به کودکان امکان می‌دهد از انرژی خود استفاده کنند و مهارت‌های حرکتی خود (ماهیچه‌های درشت و ظریف) را ارتقا دهند. یادگیری چیزهای تازه و اجتماعی شدن هم از دیگر دستاوردهای فعالیت بدنی و بازی‌های حرکتی و گروهی است. ضمن اینکه بازی‌های توام با تحرک باعث افزایش سلامتی کودکان می‌شود.

مزایای فعالیت های بدنی برای کودکان
از آنجا که اهمیت فعالیت بدنی کودکان در رشد و سلامت آن‌ها بسیار زیاد است، این مقاله به مزایای بازی‌ها و فعالیت‌های بدنی در رشد کودکان پرداخته است.
یادگیری
پژوهشگران معتقدند ۷۵ درصد از رشد مغز هر فرد بعد از تولد رخ می‌دهد. تحرک و فعالیت‌های جسمی باعث برقراری ارتباط بیشتر سلول‌های عصبی و مغز می‌شود. با رشد و توسعه این ارتباط، نتایج بسیار مثبتی مانند افزایش مهارت‌های حرکتی (ماهیچه‌های درشت و ظریف)، خودآگاهی‌، اجتماعی‌تر شدن، مهارت‌های زبانی، خلاقیت بیشتر و توانایی‌های حل مسئله در کودک بهبود می‌یابد.
سلامت بدن
تحرک و فعالیت‌های جسمانی مزایای بسیار زیادی برای سلامت جسمانی کودک به همراه دارد. فعالیت‌های بدنی باعث افزایش رشد مغز و یادگیری در کودکان و نوزادان می‌شود. ضمن اینکه از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت در کودکان، چاقی مفرط و بیماری‌های مزمن و متعدد دیگر جلوگیری می‌کند.
بازی های فضای آزاد
بازی‌هایی که با تحرک همراه است بیشتر خارج از منزل انجام می‌شود و به همین خاطر، به کودک اجازه می‌دهد آزادانه بازی کند و انرژی‌هایش را تخلیه کند. بنا به پژوهش‌های دانشمندان، تمام کودکان از نوزادی تا پنج سالگی و در دوران مدرسه باید فعالیت‌های پرتحرک و جسمانی را در طول روز تجربه کنند. این فعالیت‌ها باعث می‌شود مهارت‌های حرکتی‌شان ارتقا پیدا کند و بدنی سالم‌تر داشته باشند.
بسیاری از کودکان به طور طبیعی به مهارت‌های راه رفتن و دویدن مسلط می‌شوند، اما سایر مهارت‌های حرکتی مانند پریدن، شوت کردن و پرتاب کردن باید به آن‌ها آموزش داده شود. این حرکات حین رقصیدن، بازی کردن و ورزش آموخته می‌شود. زمین بازی بهترین مکان برای کودکان است تا در آن، ضمن بازی و تفریح، مهارت‌های اجتماعی‌شان را تقویت کنند و ضمن بهبود ارتباطات و رشد مغزی و ذهنی، در فعالیت‌های حرکتی و جسمانی هم حرفی برای گفتن داشته باشند.
بازی های فضای درونی
انجام حرکات جسمانی و تحرکات فیزیکی در فضای داخلی منزل هم بسیار مهم است. بیشتر اوقات، شرایط زندگی مانع از آن می‌شود که کودکان بتوانند در محیط داخلی خانه به انجام بازی‌های پرتحرک بپردازند. شما به عنوان والدین و مربی کودکان باید محیط داخلی منزل یا مهدکودک را برای بازی کردن فراهم کنید. برای مثال، گاهی اسباب و وسایل را کمی جمع کنید تا فضای کافی برای بازی کودک به وجود آید یا محلی برای فعالیت‌های جسمانی او در نظر بگیرید. اجازه دهید کودک به بازی‌هایی بپردازد که در آن فعالیت جسمی و تحرک زیادی دارد.

اثرات فنّاوری بر فعالیت های فیزیکی کودکان
بنا به گزارش‌ها و شواهد به دست آمده، رسانه‌های تصویری و فنّاوری مانند تلویزیون، بازی‌های کامپیوتری، تلفن و اینترنت به شدت موجب کاهش فعالیت بدنی کودکان شده است. این روزها، کودکان بیشتر به فعالیت‌های نشستنی و بدون تحرکی می‌پردازند که برای انجامشان تلفن هوشمند یا تبلت کافی است.
البته بازی‌های رایانه‌ای هم ممکن است مزایایی داشته باشد، ولی نمی‌تواند کاملا جایگزین بازی‌های جسمانی شود. بازی‌های جسمانی و تحرکات کودکان در بازی‌های گروهی به آن‌ها کمک می‌کند هم جسمی سالم داشته باشند و هم مهارت‌های ارتباطی را در اجتماع یاد بگیرند. این وظیفه والدین و معلمان است که محیطی مناسب برای انواع بازی‌ها، فعالیت‌ها و تحرکات کودکان خود فراهم کنند.

منبع: کودکت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.