۲۱۱۳۴۵
۴۰۳۴
۴۰۳۴

ترس از حیوانات در کودکان، روش مقابله

ترس از حیوانات، تقریبا در تمامی کودکان وجود دارد و با افزایش سن آن‌ها کاهش می‌یابد. شاید حتی متوجه نشده‌اید که ترس کودک از چه زمانی شروع شده. این مقاله به شما کمک می‌کند تا درباره ترس از حیوانات در کودکان، بیشتر بدانید.

ترس از حیوانات در کودکان، روش مقابله

شاید برای شما هم پیش آمده باشد. کودکتان در بیرون از خانه با دیدن حیوان یا حشره‌ای می‌ترسد، به داخل خانه می‌دود و تا روز بعد از خانه خارج نمی‌شود. شاید حتی متوجه نشده‌اید که ترس کودک از چه زمانی شروع شده. ترس کودکان از حیوانات، تقریبا در تمامی کودکان وجود دارد و با افزایش سن آنها کاهش می‌یابد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا درباره ترس از حیوانات در کودکان، بیشتر بدانید.

ترس از حیوانات در کودکان
شاید فرزند شما مثلا از زنبور عسل می‌ترسد. نمی‌توانید حدس بزنید که فوبیای زنبور عسل در فرزندتان از چه زمانی و چرا شروع شده است، اما حتما دوست دارید بدانید چطور می‌توانید به این ترس خاتمه بدهید.
مشخص نشده که روش‌های مقابله با فوبیا که به 80 تا 90درصد بزرگسالان کمک می‌کند آیا می‌تواند بر غلبه بر ترس در کودکان نیز مفید باشد یا نه.
تحقیقات نشان داده که مداخله زودهنگام برای درمان ترس‌های ناتوان‌کننده، سلامت کلی کودکان را بهبود می‌بخشد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که هراس‌های قابل توجه بالینی که در حدود ۵درصد کودکان رخ می‌دهد، می‌تواند منجر به اختلالات دیگری مانند اضطراب و افسردگی شود.
ترس از حیوانات در کودکان، می‌تواند پیامدهای فوری داشته باشد. مثلا ممکن است کودکی که دچار ترس بیش از حد از زنبورها است، از خانه خارج نشود، نتواند ورزش کند یا نتواند دوستان جدیدی در خارج از محیط خانه پیدا کند.


ترس از حیوانات در کودکان، روش مقابله
سن ترس از حیوانات در کودکان و دلایل آن
ترس کودکان از حیوانات، تقریبا در همه کودکان وجود دارد و معمولا با افزایش سن آنها کاهش می‌یابد. ترس از حیوانات معمولا در سن دو تا سه سالگی آغاز می‌شود به این دلیل که در این سن درک کودک بالاتر می‌رود و متوجه خطر حیوانات می‌شود.
این ترس گاهی بر اثر تجربه‌های ناخوشایند کودک در مقابل حیوانات ایجاد می‌شود، تجربه‌هایی مثل نیش زدن زنبور، پارس ناگهانی سگ، یا حتی ترس والدین از حیوانات.
اگر چه بسیاری از کودکان ممکن است به والدین خود برای داشتن حیوان خانگی التماس کنند، اما ترس از حیوانات در کودکان کاملا معمول است. کودکان خردسال از چیزهای ناشناخته یا غیرقابل پیش‌بینی می‌ترسند، بنابراین قابل درک است که حیوانات هم بتوانند در آنها واکنش‌های ترس ایجاد کنند.
تحقیقاتی در انگلیس نشان داده که یک‌سوم کل کودکان در انگلیس از سگ می‌ترسند. جالب این که این تعداد کودکانی که از مار می‌ترسند، فقط 20درصد است.


ترس از حیوانات در کودکان، روش مقابله
واکنش‌های کودکان در هنگام ترس
ترس کودک ممکن است به طرق مختلف خود را نشان دهد: بی‌حرکت ماندن هنگام نزدیک شدن به حیوان، تنفس شدید یا لرزیدن، اجتناب از نزدیک شدن به حیوان با گریه و فریاد.
اگر چه ترس از حیوانات ممکن است به دلیل عوامل مختلفی ایجاد شود، از تجربیات بد در گذشته گرفته تا صرفا ناآشنایی با آنها، اما مهم است که والدین و مراقبان به کودکان در کنترل ترس خود کمک کنند.
اگر ترس کودکان به موضوعی تبدیل شده که زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اگر نمی‌توانند به زمین بازی یا خارج از خانه بروند، یا به خانه افرادی که حیوان خانگی دارند، نمی‌توانید بروید، مهم است که برای مدیریت ترس کودکان از حیوانات اقدام کنید.

راه‌هایی برای کمک به ترس از حیوانات در کودکان

1. کودک را درک کنید
حیوانی که از نظر شما کوچک و بی‌ضرر به نظر می‌رسد ممکن است برای کودک بسیار بزرگ و غیرقابل پیش‌بینی به نظر برسد. این موضوع به ویژه در مورد سگ‌ها صادق است زیرا آنها اغلب به اندازه یک کودک هستند و اگر کودک به بودن در کنار حیوانات عادت نداشته باشد، دیدن سگ برای او ترسناک است. به کودک بگویید که ترس او را درک می‌کنید.

2. با کودک در مورد ترس او صحبت کنید
به کودک کمک کنید ترس خود را از حیوانات کنترل کند. با کودک صحبت کنید و از او این سئوال‌ها را بپرسید:
چرا از این حیوان ترسیده‌ای؟
نگرانی که چه اتفاقی بیفتد؟
اگر کودک قادر به بیان آنچه دقیقا از آن می‌ترسد باشد، می‌تواند به شما کمک کند راهی برای کنار آمدن با ترس خاص او پیدا کنید. اگر ترس او توسط یک اتفاق ناخوشایند تحریک شده باشد، ممکن است به شما کمک کند که در مورد آن صحبت کنید و توضیح دهید که حیوانات درست مثل انسان‌ها متفاوت هستند و مثلا اگر یک گربه او را ترسانده، همه گربه‌ها اینطور نیستند.

۳. به کودک توضیح دهید
با کودک خود در مورد اینکه حیوانات، دنیا را با انسان‌ها متفاوت می‌بینند صحبت کنید. توضیح دهید که فرار از یک سگ ممکن است او را ترغیب کند که به دنبال او بدود، یا ممکن است باعث شود فکر کند که می‌خواهید با او بازی کنید.
اگر با حیوانی روبرو شدید که فرزند شما هنگام بیرون رفتن از خانه از آن می‌ترسد، با آرامش از کنار آن حیوان عبور کنید. به کودک نشان دهید که از حیوان نمی‌ترسید، به حیوان نزدیک شود، اما کودک را مجبور نکنید که به حیوان نزدیک شود.


ترس از حیوانات در کودکان، روش مقابله
4. برنامه‌ریزی کنید
برنامه‌ریزی کنید که چگونه می‌توانید کودک خود را در معرض حیوانات قرار دهید، بدون اینکه باعث تحریک ترس او شود.
این کار را می‌توانید با خواندن کتاب‌های تصویری در مورد حیوانات، تماشای فیلم‌های درباره آنها، یا خرید اسباب‌بازی‌هایی شبیه آن حیوان انجام دهید. اطمینان از تعریف داستان‌ها و نمایش فیلم‌هایی که حیوانات ترسناک در آنها وجود دارد، خودداری کنید.
وقتی فکر می‌کنید فرزندتان احساس امنیت بیشتری دارد، می توانید حیوانی را به او معرفی کنید که می‌دانید کاملا آموزش‌دیده است و کاری غیرقابل پیش بینی انجام نمی‌دهد. قدم‌های کوچکی بردارید و برای آشنا کردن کودک با حیوان عجله نکنید.

5. صبور باشید
به کودک خود کمک کنید تا با ترس از حیوانات کنار بیاید و در این راه صبور باشید.


ترس از حیوانات در کودکان، روش مقابله
ترس از حیوانات در کودکان، نتیجه‌گیری
امیدواریم که کودک شما با حیوانات آشنا شود و با کمک شما، یاد بگیرد که ترس خود را کنترل کند. در حالی که ترس اکثر کودکان از حیوانات، با بزرگ‌تر شدن از بین می‌رود، اما بعضی از آنها هم اینطور نیستند.
در این صورت مهم است که قبول کنیم هر کسی از چیزهایی می‌ترسد، اما مساله مهم این است که یاد بگیرد ترس خود را کنترل کند تا مانع زندگی روزمره نشود.

اگر ترس کودک شما بسیار شدید است و این موضوع، تاثیر زیادی در زندگی او دارد می‎توانید با روانشناسان کلینیک نی نی بان تماس بگیرید.

منبع: tinies

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.