۲۱۱۸۸۳
۶۷۴
۶۷۴

تربیت کودک شاد، ترفندهای عالی

وقتی پدر و مادری صاحب فرزند می شوند و شیرینی طعم پدر و مادر شدن را می چشند، همه دنیای خود را فدای دنیا و آرزوهای کودکشان می کنند.

وقتی پدر و مادری صاحب فرزند می شوند و شیرینی طعم پدر و مادر شدن را می چشند، همه دنیای خود را فدای دنیای و آرزوهای کودکشان می کنند و چیزی جز شادی و موفقیت برای فرزندشان نمی خواهند، همه ساعات روز تلاش می کنند تا زندگی شاد و شیرینی برای فرزند دلبندشان رقم بزنند.
یکی از نکات مهم و موثر در زندگی افراد موفق داشتن زندگی شاد و کودکی پر از شادابی و نشاط است، کسانی که طعم شیرینی کودکی را چشیده اند و دوران طفولیت خود را با شادمانی سپری کرده اند، در آینده موفق تر هستند، ما به شما چند ترفند و نکته درباره شادی و نشاط کودکان آموزش می دهیم.

راز تربیت کودک شاد چیست؟
ابوالقاسم پیاده کوهسار عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و روانشناس با اشاره به شادمانی کودکان به عنوان یکی از حوزه‌های سلامت روان اظهار کرد: تربیت کودکان شاد به معنی فراهم کردن انبوهی از امکانات و لذت‏ها و امور رفاهی نیست، بلکه حتی این ممکن است نتیجه عکس هم بدهد، تربیت فرزندان شاد به این معناست که کودکانی با سطح بالایی از مهارت ‏ها پرورش دهیم تا آن‌ها را مستعد بهرمندی از شادمانی پایداری در زندگی کند.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این هدف لازم است والدین نکات و مسائلی را بدانند و این نکات را در سبک فرزندپروری خود مشتاقانه و به طور مداوم به کار بندند.

کلیدی برای شادی کودکان دلبندتان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برقراری ارتباط با کودکان را یکی از کلید‌های مهم شادی و رضایت دانست، گفت: داشتن روابط اجتماعی سالم و صمیمی، ‏کمک فراوانی به شکوفایی هوش هیجانی کودکان و تقویت مهارت‏های اجتماعی آنان و در نهایت داشتن احساس شایستگی، شادکامی‏ و خشنودی خواهد کرد.
وی افزود: تحقیقات نشان می‏ دهد کودکانی که روابط اجتماعی خوبی دارند از سطح سلامت جسمی ‏و روحی بالایی برخوردارند، عملکرد تحصیلی بهتری دارند و شادتر به نظر می‏ رسند. روابط یا حمایت‏ های اجتماعی برای ما، احساس شایستگی و عزت نفس را ایجاد می‏ کند، پس روابط خود با دیگران را حفظ کنید و توسعه دهید.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همین حالا به این فکر کنید که در این سال‌ها با چند دوست و آشنا صرفا به خاطر کمبود وقت و گرفتاری‏ های زندگی قطع رابطه کرده اید؟ اکنون چند دوست صمیمی‏ خانوادگی دارید؟ با خویشاوندان خود چقدر رابطه دارید؟ یک تحقیق میدانی در آمریکا نشان می‏ دهد مردم در سال ۱۹۸۵ به طور متوسط ۳ دوست صمیمی‏ داشته‏ اند، ولی در سال ۲۰۰۴ این تعداد، به صفر رسیده است! این آمار وحشتناک با یک زندگی غربی به سراغ ما هم خواهد آمد.
کوهسار اظهار کرد: بسیاری از ما انسان‌ها با ازدواج کردن و بچه ‏دار شدن، دوستان مان را فراموش می‏ کنیم و روابط مان را کنار می ‏گذاریم. ما فکر می ‏کنیم ازدواج و داشتن بچه، کافی است؛ ولی این تصور غلطی ا‏ست؛ ما بدون دوستان و خویشاوندان و شبکه ‏های ارتباط اجتماعی دیگر، نمی‏ توانیم به ‏اندازه کافی شاد و موفق باشیم چرا که ارتباط با دوستان و خویشاوندان، علاوه بر افزایش سطح شادی و رضایت ما، امکان و فرصت‏ های خوبی را نیز برای شکل گیری روابط اجتماعی فرزندان‏مان فراهم می‏ آورد.
وی ادامه داد: بچه ‏ها در جریان ارتباطات ما ارتباط برقرار کردن را می‌بینند و یاد می‏ گیرند و با آدم‏های جدید دوست می ‏شوند. به ویژه اگر دوستان شما هم صاحب همسر و فرزند باشند. تعامل با دیگران، تبادل احساسات و هیجانات، هماهنگی و همکاری با دیگران، مدیریت تنش‏ ها و تعارض‏ ها، نه گفتن و مقاومت کردن در برابر بعضی از خواسته‏ ها و پیشنهادها، لذت بردن از کار گروهی و موفقیت و بسیاری از محاسن دیگر از دستاورد‌های داشتن روابط اجتماعی است که سرانجام به تبدیل شدن کودک شما به انسانی شاد و خوش بین کمک خواهد کرد.

عادت هایی که شادی را به زندگی کودک تزریق می کنند
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سعی کنید، در فرزندان‏تان عادت ‏های شادمانی ایجاد کنید، گفت: شادی می‏ تواند یک عادت شود. همانطور که سبک غذاخوردن و غذا‌هایی که یک فرد می‏ خورد، متاثر از تربیت و محیط خانواده و عادت‏ هایی است که در او ایجاد شده است، رفتار‌های شاد و شادی‏ آفرین هم می‏ توانند آموخته شوند و در تمامی ‏طول عمر یک فرد تکرار شوند. ما می ‏توانیم با ایجاد عادت ‏های شاد در فرزندان‏مان، آن‌ها را برای تجربه یک زندگی شاد در ادامه مسیرشان آماده کنیم.
وی ادامه داد: یک راه خوب برای نیل به چنین منظوری، برگزاری جشن‏ های خانوادگی است. نیاز نیست شلوغ بازی کنید و کل فامیل را دعوت کنید و متحمل هزینه‏ های زیادی شوید. هر کسی که حضورش خوشحال‏ شما را خوب می ‏کند، کفایت می ‏کند، این جشن‏ ها می‏ توانند به خاطر چیز‌های کوچک و بزرگ باشند.
کوهسار افزود: پایان یک هفته پرمشغله، اولین روز مدرسه، ارتقاء شغلی، نمره‏ های خوب، مناسبت‏ ها و خاطرات و هر بهانه‌ دیگری که به خاطر آن می‌شود جشن گرفت، به شادمانی کودک کمک می‌کند، این جشن گرفتن ‏ها می ‏تواند به سادگی یک بیرون رفتن ساده، دعوت به رستوران برای شام و یا حتی یک غافلگیری مفصل باشند، فضای این دورهمی ‏ها و خاطره خوش آن‌ها چنان در ذهن کودکان شما می‏ ماند که به یک عادت همیشگی تبدیل خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یک عادت بسیار خوب دیگر که می‏ت وانیم به کودکان یاد بدهیم، کمک به دیگران است، گفت: هم تجربه‏ های شخصی و هم تحقیقات متعدد علمی، ‏نشان دهنده ارتباط بین نوع‏دوستی و شادکامی ‏هستند. مهربان بودن با دیگران، کودکان را شادتر می ‏کند و شادی، بچه‏ ها را مهربان‌تر خواهد کرد.

نوع دوستی و خیرخواهی زندگی کودکتان را شاد می کند
وی ادامه داد: یک تحقیق منتشر شده در مجله‌ی روانشناسی اجتماعی در سال ۲۰۱۰ روی سه گروه از افراد صورت گرفت و از گروه ۱ خواسته شد هر روز یک کار انسان ‏دوستانه انجام دهند؛ از گروه ۲ خواسته شد هر روز یک کار جدید انجام دهند و به گروه ۳ هیچ برنامه‌ای داد نشد. بررسی نتایج نشان داد که تنها بعد از ده روز از شروع تحقیق، دو گروه اول، میزان بسیار بالایی از شادمانی و رضایت را گزارش کرده ‏اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به روش‌های ایجاد عادت نوع‏ دوستی در کودکان گفت: می‏ توانید از همه اعضای خانواده بخواهید که هر روز یک کار انسان دوستانه انجام دهند و سر شام یا صبحانه درباره تجربه ‏خود حرف بزنند، یا این که با خانواده‌ی خود در یک سازمان خیریه عضو شوید و هر سال به آن کمک کنید و ساعاتی را در طول هفته به صورت داوطلبانه با آنها همکاری کنید.
وی ادامه داد: با مشورت با فرزندتان از او بخواهید که مقداری از پول توجیبی‏ خود را کنار بگذارد و هر وقت که به میزان مشخصی رسید به انتخاب خودش آن پول را به یک نیازمند بدهد. در برنامه ‏های فرهنگی مذهبی یا ملی که برنامه ‏های خیرخواهانه دارند و در جهت کمک به نیازمندان هستند، شرکت فعال داشته باشید و ده‏ ها راه دیگر که به ذهن خودتان می‏ رسد؛ چرا که شما نوع دوستی را می ‏شناسید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.