هوش کلامی کودکان، متوجه حرفهای ما میشوند؟
بهتر است بدانید که کودکان یک رباط هوشمند در منزل شما هستند و همه حرفها و حرکات شما را ضبط میکنند.
آیا کودکان متوجه حرفهای ما میشوند؟ بهتر است بدانید که کودکان یک رباط هوشمند در منزل شما هستند و همه حرفها و حرکات شما را ضبط میکنند. حقیقت این است که کودکان به همه صحبتهای پدر و مادر گوش میدهند و تمام حرفهایشان را میفهمند و بعدها به خودتان تحویل میدهند. همچنین بیشتر از تصور شما توانایی درک کلامی دارند. در ادامه مقاله به توضیحاتی در زمینه توانایی درک و فهم کودکان نسبت به صحبتهای اطرافیان خواهیم پرداخت.
آیا کودکان متوجه حرفهای ما میشوند؟
درست است که کودکان نوپا خیلی صحبت نمی کنند اما آنها بیشتر از تصور شما توانایی درک کلامی دارند. همه ما در حضور کودکان یک ساله خود، درباره آنها صحبت می کنیم. بیشتر افراد در وقت شام مشغول بازگو کردن دقیق اتفاقات روزانه خود برای همسرشان هستند و یا خصوصیات رفتاری کودکان در زمان بازیهای گروهی را با همدیگر مقایسه میکنند. از جایی که یک کودک کم سن و سال تمایل دارد بیشتر وقت خود را در کنار والدین بگذراند، تقریباً غیرممکن است همه مکالمات خود را به زمانهای بعد از خواب بچه موکول کنید.
بزرگسالان و والدین در بیشتر موارد تصور دارند که چون کودکان نوپا خیلی حرف نمی زنند، پس آن ها نمیتوانند صحبتهای والدین را درک کنند. اما روانشناسان و متخصصان کودک اعتقاد دارند که این فکر نادرست است. کودکان به همه صحبتهای پدر و مادر گوش میدهند و خیلی بیشتر از تصور شما توانایی دارند که صحبتهایتان را درک کنند.
کودکان می فهمند
معمولا کودکان در اوایل چهارده ماهگی مهارت زیادی در درک و فهم نشانههای اجتماعی دارند. برای مثال کودک متوجه تغییر لحن صدا، رفتار و سرعت تنفس والدین در هنگام عصبانیت میشود و به این موضوع واقف است.
همچنین کودک متوجه میشود زمانی که پدر و مادر خوشحال هستند، با نرمی و ملایمت صحبت میکنند، به آهستگی حرکت کرده و آرامتر نفس میکشند. در حقیقت مهم نیست ما در صحبتهای روزانه خود چه میگوییم، احتمال اینکه کودک نوپا پیام نهفته در صحبتهای شما را درک کند وجود دارد. مثلا اگر مادری از اینکه کودک پوشک خود را درمیآورد ناراضی باشد اما درعین حال احساس کند که این کارش بامزه است، کودک صدایی با لحن دلنشین را میشنود و اگر مادر از این کار کودک عصبانی باشد، کودک لحن خشمگین مادر را تشخیص میدهد. شما می توانید با مطالعه مقاله روانشناسی کودک ارتباط بهتری با او برقرار نمایید.
انفجار زبانی بعد از هجده ماهگی در کودکان
کودک یک ساله حدودا ۵۰ کلمه را متوجه میشود. اسامی سادهای که به اشخاص یا افراد خاصی اشاره میکند، مثل بابا و مامان، نخستین کلماتی هستند که کودک یک ساله یاد میگیرد. در ماههای بعدی، کودک چند فعل مانند در آغوش گرفتن و بوسیدن را یاد میگیرد و شیوه قرار گرفتن کلمات در جمله را درک میکند.
پس از آن کودک در هجده ماهگی تا بیست و یک ماهگی یکدفعه وارد مرحلهای میشود که روانشناسان به آن "انفجار زبانی" میگویند. کودکان در این مرحله به طور متوسط در هر روز ده کلمه جدید را یاد میگیرند و به تدریج متوجه میشوند ترتیب کلمات چه تاثیری در معنی جملات خواهد داشت.
در این زمان است که کودکان نه تنها معنی آنچه را که میگویید متوجه میشوند، بلکه میتوانند منظور شما را هم درک میکنند. به عنوان مثال، اگر کودک بیست ماهه شما میشنود که درباره کشیدن گوشهای پدر از او گله و شکایت میکنید، به احتمال زیاد فقط اسم خودش و کلمه پدر را در این مکالمه تشخیص نمیدهد، بلکه متوجه میشود که به نظر شما او کار بدی انجام داده است.
اگر کودک به حرفهایتان توجهی نمیکند، نگران نشوید
اگر کودکتان همیشه با شنیدن اسمش واکنش نشان نمیدهد و یا وقتی با او حرف میزنید توجهی به شما نمیکند، نگران نشوید؛ چرا که مغز کودک در هر لحظه، مقدار زیادی از اطلاعات را پردازش میکند. به همین دلیل برای جلب توجه او باید تلاش بیشتری کنید. اگر واقعا نیاز دارید که کودک متوجه حرف شما بشود و نسبت به آن واکنش نشان دهد، سعی کنید هم سطح او بنشینید و در حالی که لبخند بر لب دارید با او ارتباط چشمی برقرار کنید. همچنین اگر لازم است جمله مورد نظرتان را چند بار تکرار کنید. اینگونه میتوانید پاسخی برای سوال آیا کودکان متوجه حرفهای ما میشوند ؟ داشته باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼