۲۱۹۷۴۶
۷۴۰
۷۴۰

ویروس کرونا در کودکان، نشانه هایش چیست؟

ویروس کرونا هیچ فرقی بین کودک و بزرگسال قائل نیست و نمی توان گفت کودکان به این بیماری مبتلا نمی شوند.

ویروس کرونا هیچ فرقی بین کودک و بزرگسال قائل نیست و نمی توان گفت کودکان به این بیماری مبتلا نمی شوند.
دکتر حمید سلطان علیان فوق تخصص نوزادان با اشاره به وضعیت کودکان در برابر بیماری کووید-۱۹، گفت: «گسترش و انتشار وسیع بیماری covid - ۱۹ در جهان، تبعات و آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عمیقی را به دنبال داشته است. کودکان نیز در این همه‌گیری بی‌سابقه، متحمل خسارت‌های جبران ناپذیری شده‌اند.بیماری کرونا در همه گروه‌های سنی مشاهده شده است، اما خوشبختانه و بر اساس مستندات موجود، این بیماری در کودکان با علائم خفیف‌تری همراه بوده و مرگ و میر کمتری نسبت به بالغین ایجاد کرده است.»
این فوق تخصص نوزادان با اشاره به برخی نگرانی‌ها و اضطراب خانواده‌ها درباره بیماری کرونا و ابتلای فرزندان‌شان به این بیماری، در پاسخ به اینکه آیا ریسک ابتلای به این بیماری در کودکان بیشتر از بالغین است به ایسنا گفت: «جواب منفی است. در کودکان نیز مثل بزرگسالان درگیری از طریق ترشحات تنفسی یا انتقال ویروس از سطوح آلوده رخ می‌دهد و ریسک انتقال از بزرگسالان به کودکان مشابه انتقال در سایر سنین است.»

کووید-۱۹ در کودکان چه نشانه هایی دارد؟
او درباره علائم کووید-۱۹ در کودکان گفت:«علائم بیماری کرونا در کودکان تقریبا مشابه بالغین است، اما به صورت خفیف‌تر تظاهر می‌کند. علائم شایع در کودکان شامل تب، سرفه خشک و خستگی است. در عین حال تعدادی از کودکان علائمی همچون آبریزش بینی و گرفتگی بینی داشته و در درصد کمتری از آنها علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم نیز دیده شده است. در صورت بروز علائم یادشده فوق و وجود سابقه تماس کودک با فرد مبتلا به کرونا، کودک باید حتما توسط پزشک معاینه و احتمال بروز بیماری کرونا در کودک بررسی شود. همچنین در کودکان مشکوک به کرونا لازم است عکس ساده قفسه سینه انجام و در صورت ضرورت سی تی اسکن ریه انجام شود. اکثر کودکان مبتلا یک تا دو هفته پس از ابتلا به بیماری، بهبود می‌یابند و درصد کمی از آنها نیاز به بستری در بیمارستان پیدا می‌کنند، در کودکان مبتلا به بیماری زمینه‌ای همچون نقص ایمنی و بدخیمی ممکن است نوع شدید بیماری بروز کند و این دسته از بیماران باید از ابتدا بستری و تحت درمان قرار گیرند.»

کرونا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود؟
‌ این فوق‌تخصص نوزادان درباره احتمال انتقال کرونا از مادر به نوزاد نیز گفت: «تاکنون انتقال بیماری از مادر به جنین در حین بارداری اثبات نشده است، اما پس از تولد امکان انتقال بیماری به نوزاد وجود خواهد داشت. نوزادانی که از مادرانی به دنیا می‌آیند که از ۱۴ روز قبل تا ۲۸ روز پس از زایمان سابقه ابتلا به کرونا داشته‌اند یا نوزادانی که در تماس نزدیک با افراد مبتلا به کرونا بوده‌اند، مشکوک به کرونا تلقی شده و باید دو هفته ایزوله شوند.»

آیا مادر مبتلا به کرونا می‌تواند نوزاد خود را شیر دهد؟
این فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه با بررسی‌های انجام شده ویروس کرونا تاکنون در شیرمادر یافت نشده است، توضیح داد:« در مورد شیردهی مستقیم مادر مبتلا به کرونا به نوزاد اتفاق نظر وجود ندارد، آنچه از سوی برخی مقالات توصیه شده به این صورت است؛ در صورتیکه والدین تمایل به کاهش ریسک انتقال ویروس داشته باشند، تا رفع علائم بیماری در مادر و دو نوبت آزمایش منفی، از شیر ذخیره شده در بانک شیر یا شیر خشک استفاده شود. در عین حال مادر در این مدت شیر خود را دوشیده وذخیره می‌کند. همچنین در صورتیکه والدین تمایل به محدود کردن ریسک انتقال داشته باشند، مادر با رعایت الزامات بهداشتی شیر خود را دوشیده و توسط یکی از اعضای خانواده که سالم است و در یک اتاق جداگانه به نوزاد داده شود.درصورتیکه والدین به منظور بهره‌مندی از مزایای شیر مادر ریسک انتقال ویروس را پذیرفته باشند، مادر پس از شستشوی کامل و با زدن ماسک جراحی مستقیما شیردهی به نوزاد خود را انجام خواهد داد. باید توجه کرد که سازمان بهداشت جهانی با توصیه آخر مبنی بر شیردهی مادر به نوزاد و با رعایت الزامات بهداشتی موافق است.»

آیا کودکان هم باید ماسک بزنند؟
سلطان علیان درباره لزوم استفاده کودکان از ماسک، گفت: «اگرچه استفاده از ماسک ممکن است برای گروه سنی اطفال مشکل باشد، اما برای پیشگیری از سرایت بیماری توصیه می‌شود کودکان بالای دو سال در صورت حضور ضروری در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند. باید توجه کرد که به دلیل خطر ایجاد خفگی، استفاده از ماسک در کودکان زیر دو سال توصیه نمی‌شود.»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.