۲۲۰۳۷۷
۹۵۷
۹۵۷

ویروس کرونا در کودکان، علائم عجیب غریب

بیماری کرونا در کودکان کمتر دیده شده‌ و عموما ابتلا به حالت خفیف بیماری در آنها شایع‌تر است.

بیماری کرونا در کودکان کمتر دیده شده‌ و عموما ابتلا به حالت خفیف بیماری در آنها شایع‌تر است. با این حال به تازگی در بسیاری از کشورها بیماری پوستی جدید و البته عجیب بعد از ابتلا به کرونا دیده شده که در پی آن انگشتان پا به رنگ بنفش درمی‌آیند. در حال حاضر متخصصان پوست در حال مطالعه این بیماری هستند و بر این باورند که این بیماری پوستی بیشتر کودکان را درگیر می‌کند و ممکن است از علائم کووید-۱۹ باشد.

کووید-19 در انگشتان پا نشانه‌ای رایج از ابتلا به بیماری در کودکان
تب، خستگی، سرفه، گلودرد، سردرد، تنگی نفس و... از علائم شناخته‌شده کووید-۱۹ هستند. به‌تدریج که همه‌‌گیری جهانی کرونا گسترش پیدا کرد، متخصصان علائم دیگری را نیز به این فهرست اضافه کردند، علائمی مثل فقدان ناگهانی حس بویایی بدون انسداد و گرفتگی راه‌های تنفسی و نیز نابودی حس چشایی در بعضی بیماران.
به تازگی نیز متخصصان پوست هشدار داده‌اند عفونت ناشی از ویروس کرونا ممکن است در پوست و در قالب بیماری‌های پوستی آشکار شود؛ التهابات پوستی شبیه زمانی که پوست دچار سرمازدگی شدید می‌شود، بروز لکه‌های قرمزرنگ دردناک و پایدار در سطح پوست و نیز عارضه پوستی کهیر که به‌صورت موقت ظهور می‌کند.
عوارض پوستی این بیماری، پزشکان را به سمت شناسایی نشانه‌های دیگر این بیماری ویروسی سوق داده است. انجمن متخصصان پوست در کشور اسپانیا و نیز جمعی از متخصصان بیماری‌های پا، تصمیم گرفتند جمعی از بیماران کرونایی و خصوصا کودکان را معاینه و بررسی کنند. همگی این بیماران، در ناحیه پا دچار ضایعه پوستی جدید شده‌ بودند. در این ضایعه پوستی، انگشتان پا به رنگ ارغوانی درآمده (تقریبا شبیه رنگ پوست در زمان سرمازدگی) و معمولا بعد از چند هفته نیز بهبود می‌یابند، بدون اینکه نشانه دیگری از بیماری کووید-۱۹ در این بیماران دیده شود.در پی این عارضه جدید پوستی، برآمدگی‌های کوچکی در نوک انگشتان پا یا اطراف پاها شکل می‌گیرند. علاوه‌ براین، تعدادی از بیماران در این نواحی احساس سوزش داشته‌اند. انجمن بین‌المللی متخصصان اطفال به تازگی تحقیق انجام‌شده روی یک پسربچه ۱۳ ساله را منتشر کرده ‌است. روی انگشتان هر دو پای این نوجوان لکه‌های قرمز رنگی دیده شده بود و درنهایت بعد از چند روز علائم کووید-۱۹ در وی آشکار شد که شامل تب، سرفه، مشکلات تنفسی و... بود.

تغییر رنگ انگشتان پا می‌تواند یکی از علائم ابتلا به ویروس کرونا باشد
در بسیاری از کشورها از جمله ایتالیا، فرانسه و اسپانیا نیز موارد بسیاری در این زمینه دیده شد. متخصصان پوست و نیز متخصصان اطفال با تلاش و مطالعه شبانه‌روزی در این حوزه، درنهایت اعلام کردند تغییر رنگ انگشتان پا می‌تواند یکی از علائم ابتلا به ویروس کرونا باشد که در بچه‌ها رایج‌تر است اما این احتمال وجود دارد که در بزرگسالان نیز دیده شود. از آنجا که این کشف جدید هنوز به‌طور رسمی تایید نشده، شاید بتوان گفت این نشانه می‌تواند یکی از علائم تشخیص کووید-۱۹ باشد و قطعا سهم عمده‌ای در جلوگیری از سرایت بیماری خواهد داشت.با تمام این تفاصیل، پزشکان به والدین اطمینان می‌دهند این نشانه جدید به هیچ عنوان نگران‌کننده نیست و جزو علائم بی‌خطر بیماری نوظهور محسوب می‌شود. به همین دلیل دقت به نشانه‌های بارز و شناخته‌شده‌تر این بیماری مثل سرفه، تب و نیز مشکلات تنفسی در اولویت هستند اما برای اطمینان خاطر، مراجعه به پزشک و انجام آزمایش PCR قطعا توصیه می‌شود. این آزمایش تشخیصی علائم ماده ژنتیکی ویروس را تشخیص می‌دهد.آزمایشPCR در صورت شناسایی دو ژن خاص SARS-CoV-۲ می‌تواند تشخیص ویروس کرونا را تایید کند. البته اگر تنها یکی از این ژ‌ن‌ها را شناسایی کند، نتیجه‌ای غیرقطعی خواهد داشت.

عارضه پوستی جدید پس از چند روز برطرف می‌شود
متخصصان خاطرنشان می‌کنند نشانه‌هایی که بر پاهای کودکان و نوجوانان آشکار می‌‌شود، معمولا بعد از ۷ تا ۱۰ روز ناپدید می‌شود. با این حال، خون‌مردگی و تغییر رنگ محل معمولا تا یک ماه باقی می‌ماند. به گفته پزشکان، در بیشتر کودکانی که با این عارضه پوستی مواجه بوده‌اند، دیگر علائم ابتلا به کووید-۱۹ دیده نشده ‌ولی در تعداد محدودی از آنها سرفه‌های خشک بی‌خطر و مشکلات خفیف تنفسی وجود داشته است.

تحقیقات تکمیلی درباره ظهور نشانه جدید بیماری کرونا
هم اکنون درمورد نشانه‌های کووید-۱۱۹تحقیقات بسیاری در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و پزشکان متفق‌القول بر این باورند که کماکان نمی‌توان به‌طور قطعی اعلام کرد این نشانه جدید با بیماری کووید-۱۹ که از ویروسی با نام سارس کو-۲ نشات می‌گیرد، ارتباطی داشته باشد. با این حال همگی آنها توصیه می‌کنند در وضعیت کنونی‌، لازم است همه هوشیار باشند و جانب احتیاط را نگه‌ دارند.پزشکان توصیه می‌کنند آزمایش پادتن برای کودکانی که عارضه انگشت پا را دارند، حتما انجام شود چون این احتمال وجود دارد که این نشانه‌ها با عفونت کرونا ویروس ارتباطی مستقیم داشته باشد.

پاسخ غیرمنتظره به کمک آزمایش تشخیصی با پادتن
پزشکان یادآوری می‌کنند تشخیص این بیماری از راه دور نیز امکان‌پذیر است. به این معنا که وقتی والدین این نشانه را در کودکشان شناسایی کردند، باید فوری عکس‌هایی از محل بروز بیماری (پاها) بگیرند و برای پزشک متخصص ارسال کنند. اگر کودک فقط همین یک نشانه پوستی را داشت، نیازی نیست به مراکز مراقبت‌های پزشکی یا بیمارستان مراجعه کنید چون حضور در این اماکن قطعا احتمال ابتلا به ویروس را چند برابر خواهد کرد بنابراین در اولین قدم، کودکتان را قرنطینه و از بقیه جدا کنید.مصرف یک ﻛﻮرﺗﻴﻜﻮاﺳﺘﺮوﺋﻴﺪ ﻣﻮﺿﻌﻲ به تجویز پزشک و نیز کنترل مکرر دمای بدن کودک نیز توصیه می‌شود. پزشکان به والدین توصیه می‌کنند در صورت بروز این علامت در کودکانشان، خونسردی خود را حفظ کنند و به یاد داشته باشند این نشانه بی‌خطر است اما عقل حکم می‌کند با احتیاط رفتار کنند.در ایالات متحده نیز پزشکان اعلام کرده‌اند به تازگی شاهد نشانه‌هایی از نوعی سوختگی پوست در پای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بوده‌اند. آنها دقیقا مطمئن نیستند این نشانه از نشانه‌های ابتلا به بیماری کرونا باشد اما از آنجا که در حال حاضر نشانه‌ای بسیار شایع است، نمی‌توان از کنار آن بی‌تفاوت عبور کرد و احتمال می‌دهند این نشانه تصادفی نیست و ممکن است در افرادی که به نوع خفیف بیماری مبتلا می‌شوند، دیده شود.در حال حاضر به علت عدم دسترسی به اجرای گسترده آزمایش PCR، لازم است بیمارانی که چنین نشانه‌‌ای دارند، آزمایش پادتن بدهند تا ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری در آنها تشخیص داده شود.

عوامل محرک نشانه جدید کرونا در انگشتان پا
اگرچه بسیاری از پزشکان، در سراسر جهان، شکل‌گیری این عارضه را در انگشتان پای کودکان و نوجوانان مشاهده کرده‌اند، تقریبا هیچ یک از آنها توضیحی علمی برای علت و مبدا شکل‌گیری این عارضه ارائه نداده‌اند.
با این حال، به این نتیجه رسیده‌اند که ورم‌های ایجادشده در نوک انگشتان پا ممکن است بر اثر وجود ویروس سارس‌کو-2 در بدن بیمار باشد. دکتر نازنین ساعدی، از متخصصان پوست دانشگاه توماس جفرسون، در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Health منتشر کرده‌، معتقد است ورم‌های فوق ممکن است در انگشتان دست و حتی به شکل لخته‌های خونی در مسیر گردش خون نیز شکل بگیرند. با این حال وی در ادامه خاطر نشان می‌کند برای ارائه نظر قطعی راهی طولانی در پیش است و تحقیقات گسترده‌تری‌ را می‌طلبد.در پایان اگر در ناحیه انگشتان پای فرزندتان، نشانه‌های فوق را مشاهده کردید، حتما از راه دور با پزشک معالجتان مشورت کنید. وی با مشاهده عکس‌های ارسالی و توضیحات شما، تشخیص خواهد داد این عارضه می‌تواند از علائم خفیف ابتلا به ویروس کرونا محسوب شود یا فقط حساسیت فصلی ساده است که قطعا هیچ جای نگرانی نیست.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.