۲۲۲۶۵۶
۶۹۴
۶۹۴

رفتار درست با کودک، به اندام خود دست می زند

یک پسر ۴ ساله دارم که همیشه دستش را داخل شلوارش میکند.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: با سلام من یک پسر ۴ساله دارم مدت چهار ماه هست که رفتار عجیبی از او سر میزند دفعه اول همسرم او را دید که دارد با تبلت خود از الت تناسلی اش عکس میگیرد و بعدا هم بار ها دیدیم که به الت تناسلی اش دست میزند و چند بار هم جلوی ما شلوارش را در آورد که ما دعوایش کردیم و دیگر شلوارش را در نیاورد اما همیشه دستش را داخل شلوارش میکند من دعوایش کردم به تازگی هم شوهرم او را دیده که به پشتش دست میزده در حال تماشای تلویزیون من بار ها دعوایش کردم و خیلی میترسم و نگران هستم لطفا من رو راهنمایی کنید من در خارج از کشور زندگی میکنم و کاملا مسلط به زبان خارجی نیستم و نمیتوانم به مشاور مراجعه کنم.
پاسخ دکتر پرویز رزاقی، روانشناس خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:
مادر عزیز معمولا گرایش بچه ها در این سن به سمت کنجکاوی و شناسایی اعضای تناسلی است و این یک رفتار رایج در این گروه سنی است. با دست زدن و دستکاری اعضای خصوصی سعی در شناسایی هویت جنسی خود دارد. از طرف دیگر گاهی اوقات دست زدن به اعضای خصوصی توسط کودک در این سن باعث لذت درونی کودک میشود که متفاوت از لذت دوره بزرگسالی است یعنی کودک، به نوعی لذت و احساس رضایت مندی دست پیدا میکند.
برای کاهش و درمان این کار بهتر است موقعیت هایی که فرزند دست به اندامش میزند را شناسایی کنید مثلا قبل از خواب، هنگام تنهایی، زمانی که لباس زیر ندارد و ... که در بچه ها متفاوت است یعنی والدین به خصوص شما مادر عزیز باید دقت بیشتری در شناسایی این مورد داشته باشید. بعد از شناسایی باید با جا به جا سازی به معطوف کردن ذهن کودک به چیزهای دیگر بپردازید و به نحوی کودک را از این کار دور کنید. در این جا مدیریت و نظارت شما بسیار تاثیرگذار است و باید زمان زیادی را برای این کار صرف کنید. هرگز کودک را تنبیه و دعوا نکنید. به او نگویید اگر این کار را بکنی بدنت مریض میشود و نگذارید کودک لباس های تنگ بپوشد. عامل مهم و اصلی در ترک این رفتار عادتی دور کردن ذهن فرزند از این عمل است.
پاسخ دکتر پروین ناظمی، روانشناس و مدرس دانشگاه علمی کاربردی:
مادر عزیز در مورد بچه ای که با آلت تناسلی اش بازی می کند، این مساله در بعضی از بچه ها از سن دو سالگی تا هفت سالگی خودش را نشان می‌دهد. اما مهمترین نکته این است که پدر و مادرها در زمان برخورد با آن به هیچ وجه رفتار خشن از خود نشان ندهند، چون بیشتر دچار مشکل می شوند. بروز این رفتار در بچه ها طبیعی است. به هیچ عنوان با حالت دعوا کردن جلوی بچه را نگیرند و اگر این طور برخورد کنند ممکن است بچه در آینده در ارتباط با دیگران دچار مشکل شود. ما برای حل این مساله دو راه، پرت کردن حواس و جایگزین کردن را پیشنهاد می کنیم. به هیچ عنوان والدین اجازه ندهند فرزندشان بیکار و تنها باشد. او را به پارک ببرند و در بازی کردن با او سهیم شوند. اگر این مساله را می بینید به او بگویید که برویم بازی اما اصلا رفتار خشنی از خود نشان ندهید که بچه فکر نکند پدر و مادر روی رفتار او حساس شده اند. چون بچه‌ها به سرعت متوجه این موضوع می‌شوند. اگر بچه در اتاق تنها است به اتاق او بروید و بگویید من آمدم مهمانی. به نحوی نگذارید بچه تنها باشد و حواس او را پرت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.