۲۲۴۱۵۲
۶۸۱
۶۸۱

خواص انگور برای کودک

انگور از جمله میوه ‌های است که با تنوع و پراکندگی زیادی که در سطح جهان دارد، بعد از سیب از پرطرفدار ترین میوه‌ ها در نزد کودکان است.

انگور از جمله میوه ‌های است که با تنوع و پراکندگی زیادی که در سطح جهان دارد، بعد از سیب از پرطرفدار ترین میوه‌ ها در نزد کودکان است.
انگور منبع غنی ترکیبات آنتی اکسیدانی برای کودکان است. انواع انگورها در رنگ‌های مختلف غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی می‌باشند که می‌توانند بدن کودک را در برابر ترکیبات اکسیدانی محافظت نمایند.

مزایای انگور

تنظیم قند خون

انگور‌ها دارای شاخص گلیسیمی پایین هستند، این بدین معناست که باعث افزایش قند خون همانند مواد غذایی دیگر نمی‌شوند. علاوه بر این انگور‌ها قند خون را نیز تاحدودی تنظیم می‌کنند.
مطالعات نشان می‌دهند انگور دارای بسیاری از ترکیبات مهم به نام پلی فنول‌ها هستند که می‌تواند قند خون را کاهش دهد و عملکرد سلول‌های مسئول (انسولین) بهبود ببخشد. انسولین با اثر به سلول‌های کبد باعث می‌شود این سلول‌ها با گرفتن قند از خون و ذخیره آن به صورت گلیکوژن، قند خون را کاهش دهند و با تجمع گلیکوژن در سلول‌های ماهیچه‌ای - به عنوان یک منبع سوخت- انرژی را افزایش دهد.
همچنین با اثر به بافت‌های چربی، استفاده از چربی به عنوان منبع سوخت را متوقف می‌کند. در صورت نبود یا کمبود انسولین در خون، بدن از چربی به عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند. انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می‌کند. انسولین یک هورمون پپتیدی با ترکیب ۵۱ اسید آمینه می‌باشد. این هورمون از جزایر لانگرهانس، واقع در بخش درون ریز پانکراس، به خون ترشح می‌شود.
هر دانه انگور حاوی فیبر اضافی است و جذب قند را در جریان خون کاهش می‌دهد و آن را ثابت نگه می‌دارد.
برای دریافت نتیجه بهتر، انگور بدون دانه سبز رنگ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و با مواد غذایی غنی از سبزیجات و فیبر بالا ترکیب کنید تا بهتر بتوانید قند خون را کنترل کنید.

غنی از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی که به مقابله با رادیکال‌های آزاد می‌پردازند و از آسیب‌های سلولی جلوگیری می‌کنند. گزارش‌های گوناگونی بیان کرده اند که وجود رادیکال‌های آزاد به بروز بیماری‌های مزمن مختلف مانند سرطان، یماری‌های قلبی و عروقی مرتبط است.
انگور‌ها بدون دانه سبز رنگ نیز همانند دیگر انگور‌ها حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که می‌تواند خطرات احتمالی را خنثی کند و به بهبود سلامت کلی کمک کند. در کل انگور‌ها دارای چندین خواص طبیعی اساسی هستند از جمله، اسید فولیک، آنتوسیانین و پرو آنتوسیائیدین‌های اولیگومریک.
همچنین برای دریافت نتیجه بهتر می‌توانید انگور‌ها را با سایر غذا‌های آنتی اکسیدانی مانند توت‌ها، شکلات تلخ و کنگر تغذیه کنید.

کاهش التهابات
التهابات یک پاسخ سالم هستند که توسط سیستم ایمنی در پاسخ به آسیب یا بیماری ایجاد می‌شوند. با این حال التهابات مزمن می‌تواند سبب بروز انواع بیماری‌های مزمن دیگر مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس.
با توجه به مقدار بالای آنتی اکسیدان‌ها، خوردن مقدار زیادی آب انگور سبز بدون دانه می‌تواند به کاهش التهابات کمک کند. مطالعات اخیر در سال ۲۰۱۲ در رابطه با مواد مغذی نشان می‌دهد که خوردن انگور نشانه‌های التهابی را در مردان مبتلا به سندروم متابولیک افزایش می‌دهد.
علاوه بر مصرف مقدار زیادی انگور و اضافه کردن مصرف مواد غذایی ضد التهابی، به جلوگیری از بروز التهابات کمک کنید.

تقویت عملکرد مغز
انگور حاوی فلانوئید، ترکیبات مفیدی است که می‌تواند نحوه عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد تا کار آمد‌تر عمل کند. به ویژه آنتوسیانین‌ها می‌توانند به پیشگیری از التهابات مغز و کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از تشکیل رادیکال‌های آزاد کمک کند.
به همین ترتیب، مطالعات سال ۲۰۰۹ مرکز تحقیقات تغذیه انسانی دانشگاه استنفورد اشاره به این مسئله دارد که مصرف آب انگور می‌تواند سیگنال‌های نورون را تقویت کند و از پیری مغز جلوگیری کند.
سایر مواد غذایی مغذی سالم شامل آووکادو، چغندر، زغال اخته و روغن نارگیل می‌شود.

مقابله با باکتری‌ ها
برخی از مطالعات نشان داده اند که انگور دارای خواض ضد میکروبی است و می‌تواند در مبارزه با باکتری‌های مضر که باعث بیماری می‌شوند مفید عمل کنند.
به عنوان مثال، مطالعات آزمایشگاهی ۲۰۱۵ نشان داد که عصاره انگور قادر به مهار رشد چندین باکتری، از جمله برخی از مسمومیت‌های غذایی مانند سالمونلا است.
چندین مطالعه دیگر به یافته‌های مشابهی دست یافته است که نشان می‌دهد انگور حاوی ترکیباتی است که باعث از بین بردن گونه‌های خطرناک باکتری‌ها و حتی برخی قارچ‌ها می‌شود.

پیشگیری از ابتلا به سرطان
یکی از حائز اهمیت‌ترین مزایای انگور برای سلامتی، توانایی محافظت در مقابل سرطان است. انگور به معنای واقعی کلمه حاوی ترکیبات مانند پلی فنل‌ها و آنتی اکسیدان‌ها است و می‌تواند به از بین بردن و گسترش سلول‌های سرطانی مفید عمل کند. حتی برخی مطالعات بیان می‌کنند که ترکیبات انگور‌ها توانایی مقابله با سرطان را دارند.
تحقیقات کشور ایتالیا نشان می‌دهد که عصاره انگور باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی روده و جلوگیری از گسترش آن‌ها می‌شود.
انگور حاوی رسوراترول، یک نوع پلی فنول طبیعی با خواص ضد سرطانی قوی است. در یک مطالعه حیوانی، درمان موش‌ها با رسوراترول به طور قابل توجهی باعث کاهش رشد تومور شده بود و همچنین به از بین بردن سلول‌های سرطانی پستان کمک کرد.
با این حال، در نظر داشته باشید که بیشتر تحقیقات اخیر محدود به مطالعاتی آزمایشگاهی حیوانی است. آزمایشات بیشتری در مورد انسان و تاثیر آن بر روی سلول‌های سرطانی مورد نیاز است.

فواید مصرف انگور برای کودکان
کودکانی که از کشمش و انگور به عنوان میان‌وعده استفاده می‌کنند در طول روز تمایل کمتری به پرخوری و مصرف مواد خوراکی پرکالری دارند، از سوی دیگر کودکانی که تمایل بیشتری به مصرف شکلات، شیرینی، چیپس و خوراکی های ناسالم دارند در طول روز بیشتر از مواد پرکالری استفاده می‌کنند.
برای انجام این مطالعه به 26 کودک 8 تا 11 ساله که از وزن مناسبی برخوردار بودند، کشمش، انگور، چیپس و شکلات به عنوان میان‌وعده غذایی داده شد. در پایان مطالعه مشخص شد که خوردن کشمش و انگور میل به پرخوری بویژه خوردن غذاهای ناسالم و پرکالری را کاهش می‌دهد.
پیش از این باور متخصصان بر این بود که مصرف کشمش به دلیل دارا بودن قند ساده و چسبندگی به دندان، باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود اما محققان در حال حاضر معتقدند این ماده خوراکی می‌تواند حتی از پوسیدگی دندان پیشگیری نماید.
همچنین مطالعات نشان می دهند که مصرف کشمش ممکن است خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی- عروقی را کاهش دهد و نقش موثری در کاهش و کنترل وزن داشته باشد.
عنصر پتاسیم در تنظیم ضربان قلب و بهبود سیستم هضم و جذب بدن نقش قابل ملاحظه ای دارد.
انگور کمک کننده به هضم آسان در کودکان می‌باشد. انگور رسیده با تنظیم میزان اسیدیته معده در کودکان باعث هضم بهتر می‌گردد.

ملاحظات مهم در مورد مصرف انگور در کودکان
والدین باید توجه نمایند، با وجود این که انگور از جمله میوه‌های خوب برای کودکان می‌باشد، اما ملاحظاتی نیز در مورد مصرف این میوه باید مورد توجه قرار گیرد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
انگور باید حتما بعد از یکسالگی به کودک داده شود، چون که قبل از این سن امکان آلرژی زا بودن آن وجود دارد.
در مورد کودکان زیر دو سال، باید والدین مطمئن باشند که عمل جویدن در کودک به طور کامل تکامل یافته است و امکان این که کودک حبه‌های انگور را به دلیل ناتوانی در جویدن ببلعد وجود ندارد.
در ضمن بهتر است در کودکان کوچک‌تر حبه‌های انگور دانه دانه به کودک داده شود تا از بلعیدن جمعی حبه‌های انگور توسط کودک و امکان بروز خفگی و گیر کردن حبه‌ها در حلق کودک جلوگیری شود.
رسیده بودن انگور برای مصرف کودکان بسیار مهم می‌باشد، چون که مصرف انواع نارس و ترش می‌توانند باعث مسمومیت یا دل درد شوند. بنابراین بهترین انتخاب برای کودکان، انگورهای شیرین و رسیده می‌باشد.
از آنجایی که ممکن است بر روی انگور باقیمانده سموم شیمیایی وجود داشته باشد و این سموم باعث مسمومیت در کودک شوند، بنابراین انگور مصرفی برای کودک باید به خوبی توسط والدین شسته و ضدعفونی شوند.
با وجود این که بسیاری از کودکان می‌توانند انگور را بدون بروز هیچ گونه عارضه‌ای استفاده نمایند اما در برخی کودکان که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است مصرف برخی از گونه‌های انگور آلرژی‌زا باشند و عوارضی مانند دل درد و یا قرمزی خفیف پوستی را ایجاد نمایند.
بهتر است انگورهایی که در یخچال نگهداری می‌شوند، مدت کوتاهی بیرون یخچال قرار گیرند تا درجه حرارت آنها به درجه حرارت محیط نزدیک شود و سپس توسط کودکان استفاده گردند.1

توصیه مهم به والدین در مورد انگور
با وجود این که آب انگور طبیعی هم با میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌ها به عنوان یک نوشیدنی سلامت‌بخش مطرح می‌باشد، اما از آنجایی که تازگی میوه برای تامین ویتامین‌ها و املاح ضروری بدن لازم می‌باشند، بنابراین به هیچ وجه به کودک آب انگور ندهید و حتما انگور تازه به او بدهید.

منبع: راسخون

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.