۲۲۴۸۴۱
۳۵۰۵
۳۵۰۵

پسته برای کودکان، چه خواصی دارد؟

پسته غنی از پروتئین، ویتامین ها و املاح است. همه گروه های سنی می توانند مصرف پسته را در جیره غذایی قرار دهند.

پسته غنی از پروتئین، ویتامین ها و املاح است. همه گروه های سنی می توانند مصرف پسته را در جیره غذایی قرار دهند. بچه ها در سنین پایین رشد سریع تری دارند و باید مواد مغذی و سالم را دریافت کنند.
خواص پسته برای کودکان توسط محققین اثبات شده است. خوردن پسته برای همه ی افراد مفید است اما دختران نباید خوردن آن را فراموش کنند. این آجیل حاوی منابع بسیار غنی از پتاسیم و دیگر مواد معدنی است.
ویتامین های مورد نیاز کودکان انواع پسته دارای تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ب۶، ویتامین آ، سی و ای است. ویتامین ها نقش موثری در رشد و نمو کودکان دارند و باید از مواد طبیعی تامین گردند.
برای اینکه رشد عضلانی، استخوان ها و اندام های داخلی کودکان به خوبی انجام شود پسته را وارد سبد غذایی کودکان کنید. خواص پسته برای ذهن ویتامین ب ۶ موجود در پسته موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی می شود.
از طرفی مصرف منظم روزانه ۲۰ گرم پسته در کودکان ضربان قلب را بهبود می دهد. تضربان قلب منظم، و بهبود سیستم عصبی و خاصیت خون سازی پسته، عملکرد مغز کودکان را بهبود می بخشد.
تقویت سیستم ایمنی مهم ترین خواص پسته برای کودکان تقویت سیستم ایمنی است. کودکانی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند مستعد ابتلا به بیماری های گوناگون هستند.
انواع عفونت های باکتریایی و ویروس ها می توانند به سیستم ایمنی ضعیف آسیب رسانند. پسته در افزایش گلبول های سفید نقش دارد و سیستم ایمنی را تقویت می کند.
افزایش انرژی کودکان هر ۱۰۰ گرم پسته دارای ۵۶۰ کیلوکالری انرژی است بنابر این بهترین خوراکی برای کودکان بازیگوش و پر جنب و جوش است. برای استفاده از خواص پسته می توانید به همراه وعده صبحانه یک لیوان شیرپسته به کودک بدهید.

خواص پسته برای کودکان
مصرف پسته برای کودکان و رشد مغزی آن ها
در هر ۱۰۰ گرم پسته مقدار بالای ۴۷۵ میلی گرم فسفر وجود دارد که برای بهره هوشی و رشد مغزی کودکان حیاتی است. علاوه بر این در ۱۰۰ گرم آن حدود ۶۰۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد که برای کودکان ضروری است. انرژی و هوش این کودکان به این دو ماده بستگی دارد و کودکانی که هوش و انرژی کمی دارند نمی توانند در مدرسه موفق باشند.
خواص مصرف پسته برای کودکان کم اشتها
در هر ۱۰۰ گرم انواع پسته نزدیک به ۲۰ گرم پروتئین وجود دارد. پروتئین نقش مهمی در رشد و نمو استخوان دارد. پروتئین این مغز از نوع گیاهی و حاوی اسید آمینه های ضروری برای رشد کودکان است.
کودکان در سن کم عادت غذایی خاصی دارند و ممکن است از خوردن گوشت امتناع کنند از این رو این مغز به دلیل پروتئین بالایی که دارد می تواند جایگزین خوبی برای این کودکان باشد، پس این یکی از خواص پسته برای کودکان است.
تأثیر پسته در رشد استخوان و دندان
علاوه بر این، این مغز غنی از کلسیم است. کلسیم برای رشد استخوان ها بسیار مهم است. تامین کلسیم روزانه مورد نیاز کودکان سبب استحکام دندان ها می شود. دندان های سالم و قوی در بزرگسالی یک نعمت است.
از دست دادن زود هنگام دندان در کودکی منجر به مشکلات فک و کج شدن دیگر دندان ها شده و نیاز به ارتودنسی در سال های بعدی ضروری خواهد بود.

چه مشکلاتی با مصرف پسته در نوزادان ایجاد می شود؟
مغزهایی مثل پسته آلرژی زا هستند و برای کودکان و نوزادان می تواند خطر آفرین باشد خصوصا کودکانی که سابقه ی خانوادگی در آسم، اگزما و تب یونجه دارند به همین دلیل بهتر است قبل از اضافه کردن هر نوع آجیلی به رژیم غذایی نوزادان با پزشک اطفال مشورت کنید.
به غیر از این، از طرفی مغزها هضم سختی دارند و از آنجایی که دستگاه گوارش نوزادان کامل شکل نگرفته با مصرف پسته دچار نفخ و درد های ناشی از سوء هاضمه خواهند شد
به همین خاطر مادران باید در نظر داشته باشند که با وجود اینکه مغزهایی مثل پسته دارای ویتامین ها و در نهایت خواص زیادی هستند ولی تا رسیدن سن مناسب برای مصرف پسته صبر کنند.
به غیر از بررسی آجیل هایی مثل پسته والدین موظف اند تا همه ی خوراکی های آلرژیک را شناسایی و از برنامه غذایی نوزادان حذف کنند و با متخصص اطفال در مورد تغذیه ی کودک مشورت کنند اما به طور کلی باید دو مورد را در نظر بگیرید.

پسته برای نوزادانی که آلرژی ندارند
برخی از متخصصان اطفال معتقدند که مصرف آجیل ها و مغزها برای نوزادانی که آلرژی ندارند، قبل از ۱۲ ماهگی مشکلی ایجاد نمی کند و برای بعد از ۱۲ ماهگی هم برای این دسته از کودکان همین توصیه را می کنند اما از آنجایی که پسته به سختی هضم می شود در صورت مصرف ممکن است مشکلات گوارشی در کودکان ایجاد کند.
کودکانی که آلرژی ندارند در واقع کودکانی هستند که سابقه ی خانوادگی در آلرژی و سایر حساسیت ها و بیماری های دیگر ندارند.

پسته برای نوزادانی که آلرژی دارند
توصیه شده برای کودکانی که سابقه ی آلرژی در خانواده دارند، والدین در سنین بین ۲۴ تا ۳۶ ماهگی آجیل را به برنامه غذایی کودکان اضافه کنند. هرچه دیرتر خوارکی های حساسیت زایی مثل آجیل به بر نامه ی غذایی کودکان آلرژیک اضافه شود امکان اینکه در آینده دچار حساسیت و آلرژی شوند کمتر می شود.
حتی برخی از متخصصان اطفال معتقدند که بعد از 7 سالگی به این کودکان آجیل داده شود.
در نهایت مراجعه و مشورت با متخصص اطفال برای تشخیص حساسیت های غذایی در کودکان ضروری ست چراکه در این صورت لیستی از غذاهای آلرژتیک شناسایی و از اضافه کردن آنها به برنامه ی غذایی کودک جلوگیری خواهد شد.

منبع: دلگرم

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.