۲۲۵۲۶۰
۲۶۵۵
۲۶۵۵

چگونه دندان شیری کودک را نگه داریم؟

دندان های کودکان از ۶ ماهگی شروع به رویش کرده و تا سن ۲ تا ۳ سالگی ادامه دارد که تعداد آن ها به بیست عدد می رسد.

برای مراقبت از دندان شیری کودکان این نکته مهم را والدین در نظر بگیرند که نوزادتان را با حالت شیر دادن در هنگام شب نخوابانید همین امر موجب وجود سمی در داخل دهان شده و زودتر پوسیدگی دندان های او شکل می گیرد.
مراقبت و نگهداری از دندان های شیری هم مثل دندان های دائمی ضروری و مهم می باشد. زمانی که کودک شش ماه دندان های شیری را در می آورد و با شیشه شیر آب میوه یا شیر خشک می خورد این امر موجب پوسیدگی دندان هایش می شود. که اگر مادر از همان لحظه به فکر شستن و پاک کردن دندان کودک دلبندش نباشد امکان دارد به مروز زمان پوسیدگی ها بدتر شوند. اغلب کودکان از سن سه سالگی از پوسیدگی دندان هایشان رنج می برند که در واقع نگهداری از دندان شیری بسیار مهم می باشد و برای سلامت کودک هم امری ضروری تلقی می شود.

روش های مراقبت از دندان شیری
دندان های کودکان از ۶ ماهگی شروع به رویش کرده و تا سن ۲ تا ۳ سالگی ادامه دارد که تعداد آن ها به بیست عدد می رسد. یعنی در فک بالا ۱۰ عدد و در فک پایین هم ۱۰ دندان قرار دارد. دندان های شیری تا سن ۷ الی ۱۲ سالگی مسئول جویدن غذا ها هستند که دیگر از ۱۳ سالگی هیچ دندان شیری وجود ندارد و همه دائمی هستند. برخی ها به این فکر هستند که چون دندان ها شیری بوده اهمیت و ضروریتی ندارند اما در واقع بسیار پر اهمیت هستند. خیلی از والدین چون دندان شیریی را با عمر کم می دانند به زودی خراب می شوند و می افتند و دندان های کناری به طرف محل خالی دندان های ریخته حرکت می کنند در حالی که فضا را تنگ کرده و جا برای رویش دندان های دائمی کم می باشد. پس در این صورت دندان های دائمی زود تر به جای آن ها در مکانی بد می رویند که دلیل دندان های زیرین همین امر می باشد.

وظایف دندان های شیری
تغذیه که دندان ها کمک می کند غذا را کامل بجود و هم غذا به شکلی سالم در بدن صورت بگیرد.
گاز گرفتن و جویدن که این امر در خوردن غذا به کودک کمک فراوانی می کند.
درست صحبت کردن در برخورد و شخصیت کودک که چگونه کلمات را تلفظ کند نقش اساسی دارد تا بیان صحبت های او به صورت شفاف و واضح باشد.

درباره دندان های شیری چه می دانید؟
دندان ها تا سن ۴ سالگی رشد می کنند و پس از آن در سن ۶ سالگی دندان های دائمی جایگزین آن ها می شود. زمانی که دندان های شیری ریشه می زند و درمیاید کودک دچار التهاب و درد لثه، بی خوابی، تب، کم اشتهایی و گاهی هم اسهال می شود و میل به جویدن وسایلی که در اطرافش هست دارد. در اولین روز ها پس از درآمدن دندان ها بعد از شیردادن کودک دندان ها و لثه های او را به وسیله پارچه نرمی و تمیزی به جای مسواک روی لثه ها بکشید. این عمل را هر زمانی که می خواهد بخوابد انجام دهید تا مواد شیرین به دندان آسیب نزند و زود پوسیده نکند. برخی از والدین در ششیشه های شیر کودک از بسته های آب میوه های شکردار استفاده کرده و در شیشه کودکان ریخته و به او می دهند تا بخورد. این کار بسیار اشتباه می باشد که با تولید سمی در بین دندان ها مینای دندان از بین می رود و باعث شکنندگی آن ها می شود. به جای آن می توانید خود در خانه آب میوه با سبزیجات مقوی تهیه نمایید و به خورد کودک عزیز خود بدهید. مصرف آب جایگزین آب میوه شود و روزی ۲ بار از سن ۲ سالگی دندان هایش را مسواک بزند. دندان های شیری خیلی زود پوسیده می شود و به عصب می رسد و موجب درد و ناراحتی در کودکان می شود که در مقایسه با دندان های دایمی باید سریع تر ترمیم شود.
کودک را برای سلامت بهتر دندان های شیری مرتب به دکتر دندانپزشک ببرید تا معاینه شوند.برای مراقبت از دندان شیری کودک را با حالت شیر دادن در هنگام شب نخوابانید که موجب پوسیدگی دندان می شود.
هنگامی که کودک شیرش را خورد پس از آن با گاز تمیزی دندان ها را پاک نمایید.
با روشی درست در تغذیه کودکتان مواد نشاسته دار و قندی را از میان وعده او حذف کنید.
بهتر است مصرف شیرینی جات و تنقلات شکردار را حذف نمایید و یا در صورت استفاده سریعا دندان ها را بشویید.
جایگزینی از مواد مغذی و مفید مثل: کشمش، بادام، پسته، گردو برای استفاده از تنقلات به کودکتان بدهید.
برنامه غذایی مفیدی را از دکتر متخصص بگیرید تا دچار مشکل نشوید.
کودکان هم باید مانند بزرگسالان بهداشت دندان هایشان را رعایت کنند و از آن ها به نحو احسن مراقبت نمایند.
برای خوردن آدامس و نوشابه در صورت اجبار و پافشاری کودک از نوع بدون قند تهیه نمایید.
روزانه به جای استفاده از نوشیدنی قنددار به مقدار ۳ لیوان شیر بنوشند تا کلسیم شیر به استحکام دندان ها کمک کند.
برای مسواک زدن از سن دو تا سه سالگی از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کنید.
میزان شکلات و مواد غذایی شیرین و چسبنده را در دسترس کودکان قرار ندهید تا کمتر مصرف کنند.
برای مراقبت از دندان شیری از مکیدن انگشتان که عادت غلط دوران نوزادی کودکان است جلوگیری کنید.
زمانی که دندان های شیری لق شدند و دندان های دائمی جا آن ها را گرفتند حتما بارعایت درست بهداشت به آن ها کمک کنید.

منبع: آرگا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.