آمپول زدن کودکان، راهی برای درد کم
نتایج یک پژوهش نشان میدهد بازی آشناسازی و انحراف فکر کودک از درد، منجر به کاهش درد و اضطراب ناشی از انجام تزریق در کودکان میشود.
ایرنا: نتایج یک پژوهش نشان میدهد بازی آشناسازی و انحراف فکر کودک از درد، منجر به کاهش درد و اضطراب ناشی از انجام تزریق در کودکان میشود .
مجری این تحقیق در خصوص نحوه انجام این تحقیق گفت :
در این پژوهش ۶۰ کودک ۳ تا ۷ ساله مبتلا به تالاسمی بطور تصادفی به سه گروه (دو گروه آزمون و یک گروه شاهد) تقسیم شدند. در گروه اول آزمون ، بازی آشناسازی به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از انجام اعمال تزریقی و در گروه دوم آزمون، انحراف فکر حین انجام اعمال تزریقی انجام شد .
سمیه حامد توسلی گفت: تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد میانگین رتبههای درد و اضطراب و علایم رفتاری درد هم در گروه بازی آشناسازی و هم در گروه انحراف فکر کاهش معناداری پیدا کرد .
در بیماریهای مزمن ممکن است کودک چندین بار در بیمارستان بستری شود که این مساله هم برای کودک و هم برای والدین تنش زا است. به طور مثال در بیماری تالاسمی ، کودکان برای ادامه حیات باید تحت درمان مکرر تزریق خون قرار گیرند .
علاوه بر این، قرار دادن کتتر داخل وریدی یکی از رایجترین اعمال پزشکی دردناک است و برای اغب کودکان، استرس آورترین جنبه بیماری ، بستری و حتی ویزیت سرپایی خود بیان میکنند .
توسلی افزود: میانگین رضایتمندی والدین نیز در هر دو گروه افزایش معناداری داشت، همچنین میانگین تغییرات نبض و تنفس قبل و بعد از مداخله در گروه بازی آشناسازی کاهش معناداری نشان داد، اما در گروه انحراف فکر، میانگین تغییرات نبض و تنفس قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت .
مجری این تحقیق اظهار داشت: طبق نتایج پژوهش هر دو مداخله بازی آشناسازی و انحراف فکر در کاهش درد و اضطراب ناشی از اعمال تزریقی کودکان و همچنین افزایش میزان رضایتمندی والدین موثر است .
وی پیشنهاد کرد: پرستاران کودک برای ارتقای میزان رضایتمندی والدین و راحتی کودکان مبتلا به بیماریهای حاد و مزمن که مکررا تحت اقدامات درمانی قرار میگیرند از روشهای بازی آشناسازی و انحراف فکر استفاده کنند .
این تحقیق در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد رشته آموزش پرستاری در دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است .