۲۳۶۲۸۳
۲۳۴۹
۲۳۴۹

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

ریزش مو یا آلوپسی فقط مشکل بزرگسالان نیست، بلکه کودکان و نوجوانان نیز ممکن است دچار این مشکل شوند. با این حال، خبر خوب این است که با تشخیص مناسب، اکثر موارد ریزش مو را می‌توان با موفقیت درمان کرد. روی این مقاله کلیک کنید تا با علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان آشنا شوید.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان مختلف است و از عفونت قارچی و باکتریایی گرفته تا آلوپسی را شامل می‌شود. البته الگوهای ریزش مو در کودکان ممکن است با الگوهای ریزش موی بزرگسالان فرق داشته باشد. به عنوان مثال، آلوپسی آندروژنتیک شایع‌ترین علت این عارضه در بزرگسالان است، اما در کودکان، علل شایع، عفونت‌های قارچی یا باکتریایی، تلوژن افلوویوم (ریزش موی ناشی از استرس) و آلوپسی کششی را شامل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: بهترین شامپو برای موی کودکان، چیه؟

در این مقاله می‌خوانید:

  • علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان
  • درمان ریزش مو در کودکان و نوجوانان
  • چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان

مهم‌ترین دلایل ریزش مو در کودکان و نوجوانان عبارتند از:

عفونت قارچی پوست سر

همان‌طور که گفتیم، عفونت قارچی یا باکتریایی می‌تواند یکی از علل ریزش مو در کودکان باشد. کرم حلقوی، یک عفونت قارچی شایع و مسری پوست است که باعث ایجاد بثورات قرمز و حلقه‌ای شکل روی سر می‌شود.
این لکه‌ها می‌توانند خارش دار باشند. پس خارش سر توسط کودک می‌تواند نوعی نشانه قلمداد شود. علاوه بر این، خاراندن این بثورات و زخم کردن پوست سر، ریزش موها بر اثر عفونت را افزایش می‌دهد. حتی برخی از کودکان ممکن است برای از بین بردن خارش سر، موهای خود را بکشند که این کار باعث ریزش موی بیشتر می‌شود.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: کچلی قارچی کودکان، روش ابتلا و درمان

آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا یکی از علل ریزش مو است که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله کند. گاهی اوقات این بیماری می‌تواند باعث طاسی کامل یا بسیار نازک شدن موهای کودک نیز شود. حتی ممکن است برخی از کودکان ابروها و مژه‌های خود را از دست بدهند. نقاط طاسی باقی مانده معمولاً صاف و هم رنگ پوست هستند.
با این حال، بسیاری از کودکان مبتلا به این بیماری علاوه بر دوره‌های ریزش مو، به دنبال آن، دوره‌های رشد مجدد مو را نیز پشت سر می‌گذارند. هم‌چنین، پزشکان انواع مختلفی از این اختلال را شناسایی کرده‌اند، اما الگوی ریزش مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: علت آلوپسی در کودکان، چیست؟

کشیدن یا پیچاندن مو

برخی از کودکان به دلیل اضطراب موهای خود را می‌کشند که به آن تریکوتیلومانیا می‌گویند.

کودکانی که موهای خود را می‌پیچانند، ممکن است به فولیکول‌های مو آسیب برسانند و باعث ریزش مو شوند. برخی از کودکان نیز به دلیل اضطراب موهای خود را می‌کشند که پزشکان به آن تریکوتیلومانیا می‌گویند. با این حال، اگر کودک شما این عادت را ترک کند، ریزش موهایش متوقف شده و به حالت عادی برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: ریزش موی نوزاد، عوامل احتمالی

آلوپسی کششی

آلوپسی کششی زمانی اتفاق می‌افتد که پوست سر کودک به مدت طولانی کشیده شود. به عنوان مثال، بافتن خیلی سفت موها یا دم اسبی بستن آن‌ها به مدت طولانی ممکن است باعث آلوپسی کششی و ریزش مو شود. برخی از افراد نیز به دلیل اکستنشن‌های نامناسب به آلوپسی کششی مبتلا می‌شوند که یا ناشی از خرید اکستنشن‌های ارزان قیمت یا اتصال نادرست آن‌ها در خانه است.
در آلوپسی کششی، پوست سر ممکن است با علائمی شامل خارش، قرمزی و نقاط طاسی بزرگ و کوچک همراه باشد. ریزش مو معمولاً در مناطقی که بیش‌ترین فشار وجود دارد متمرکز می‌شود. به عنوان مثال، مدل موی دم اسبی می‌تواند از علل ریزش مو در این ناحیه باشد.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: ریزش موی کودکان، هشت دلیل قطعی و درمان

آسیب به پوست سر

با بهبود آسیب دیدگی، موها باید رشد خود را از سر بگیرند.

آسیب به پوست سر، مانند سوختگی یا ضربه سنگین به سر نیز ممکن است به فولیکول‌های مو آسیب برساند و باعث ریزش موی قابل توجه در محل آسیب دیده شود. با این حال، با بهبود آسیب دیدگی، موها باید رشد خود را از سر بگیرند.

بیشتر بخوانید: ریزش مو در کودکان، دلایل و راهکارهای درمانی

تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم نوعی ریزش موی موقت است که پس از یک شوک فیزیکی یا احساسی رخ می‌دهد. موهای سالم طبق یک برنامه قابل پیش بینی رشد می‌کنند. یک مو ممکن است ۲ تا ۶ سال رشد کند. این مرحله آناژن است. سپس مو وارد یک «دوره استراحت» می‌شود که به آن فاز تلوژن می‌گویند. این مرحله ۲ تا ۴ ماه طول می‌کشد تا موها ریزش کنند و موهای جدید جایگزین آن‌ها شوند.
وقتی موها سالم هستند، ۸۰ تا ۹۰درصد موها در هر زمان به طور فعال رشد می‌کنند. تلوژن افلوویوم زمانی اتفاق می‌افتد که تحت یک عامل خاص، موهای بیشتری نسبت به حالت معمول وارد فاز تلوژن شده و در آن باقی بمانند. برخی از علل بالقوه تلوژن افلوویوم عبارتند از:

  • صدمات جسمی
  • استرس عاطفی
  • تب یا عفونت
  • جراحی با بیهوشی عمومی
  • برخی از داروها، مانند داروی آکنه آکوتان
  • عدم تعادل ویتامین و تغذیه، مانند ویتامین A بیش از حد

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: تلوژن افلوویوم در کودکان، چیست؟

درمان ریزش مو در کودکان و نوجوانان

درمان ریزش مو به علت آن بستگی دارد. از این رو، راه‌های درمانی بسته به علت ریزش مو در کودکان عبارتند از:

  • اگر کودک شما دچار عفونت قارچی کرم حلقوی شده باشد، پزشک ممکن است برای پوست سر او کرم ضد قارچ تجویز کند. در این صورت، با منهدم شدن عفونت، موهای کودک شما رشد مجدد خود را از سر می‌گیرد.
  • برای کودکانی که دچار اختلال آلوپسی آره آتا هستند، هیچ درمان خاصی وجود ندارد، اما پزشکان می‌توانند داروهایی را تجویز کنند که ممکن است به جلوگیری از حمله بدن به فولیکول‌های مو کمک کند.
  • گاهی اوقات، نور درمانی نیز ممکن است رشد مو را تحریک کند. البته در بسیاری از موارد، پس از توقف درمان، موها دوباره شروع به ریزش می‌کنند. بنابراین ممکن است لازم باشد که کودک شما حتی پس از ناپدید شدن علائم خود، درمان را ادامه دهد.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد ریزش مو و درمان آن با روغن های گیاهی

  • اگر علت ریزش مو ناشی از کشیدن یا پیچاندن موها توسط خود کودک باشد، بعد از ترک عادت باید متوقف شود. کشیدن مو نوعی اختلال اضطرابی یا وسواسی است. بنابراین درمان علت زمینه‌ای آن به ترک عادت کمک می‌کند. برای درمان، کودک ممکن است به حمایت عاطفی و اجتماعی یا دارو نیاز داشته باشد.
  • آلوپسی کششی باید با یک مدل موی راحت و بدون کشش خود به خود از بین برود، اما رشد مجدد موها زمان می‌برد. با این حال، اگر فردی با این نوع ریزش مو دچار عفونت پوست سر شود، پزشک ممکن است برای او آنتی بیوتیک نیز تجویز کند.
  • اگر علت ریزش مو در کودکان آسیب فیزیکی به پوست سر باشد، درمان سریع ضروری است؛ زیرا آسیب‌های پوستی درمان نشده می‌تواند به ساختارهای زیرین آسیب برساند و حتی ممکن است باعث ریزش دائمی مو شود.
  • آخرین علت ریزش مو تلوژن افلوویوم است. این اختلال اغلب درمان نشده باقی می‌ماند، زیرا به راحتی قابل تشخیص نیست. در واقع، از آن جایی که چندین ماه طول می‌کشد تا موها در مرحله تلوژن ریزش کنند، ممکن است فرد برای مدتی متوجه افزایش ریزش موهای خود نشود. پس اغلب وقتی تشخیص رخ می‌دهد که دیگر برای درمان خیلی دیر است. با این حال، در بیشتر موارد، مو با گذشت زمان دوباره رشد می‌کند و جای نگرانی نیست.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: برای ریزش موی کودکان چه باید کرد؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

ریزش مو یک مشکل پزشکی است، بنابراین هر زمانی که احساس می‌کنید کودک شما بیش از حد معمول، موهای خود را از دست داده است، باید او را پیش پزشک ببرید. مخصوصاً در صورت مشاهده علائم زیر، وقت را تلف نکنید و برای رزرو اولین ویزیت، با یک پزشک خوب تماس بگیرید:

  • کودک شما از درد یا خارش پوست سر خود شکایت دارد.
  • ابرو یا مژه‌های کودک دچار ریزش شده‌اند.
  • نقاط طاسی در سر کودک قابل مشاهده است.
  • ریزش موهای کودک به طور قابل توجهی نسبت به قبل بیشتر شده است.
  • کودک به دنبال یک بیماری یا هنگام مصرف داروی جدید دچار ریزش مو می‌شود.
  • کودک دچار آسیب یا سوختگی پوست سر شده است.

علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان چیست؟

بیشتر بخوانید: افزایش رشد مو در کودکان، آموزش روش های ساده

کلام آخر

برخلاف تصور عامه، ریزش مو در بین کودکان غیرمعمول نیست. علت ریزش مو در کودکان و نوجوانان می‌تواند از عفونت گرفته تا استرس و کشیدن موها توسط خود کودک را شامل شود. با این حال، بیشتر علل گفته شده قابل درمان هستند. اولین مرحله درمان نیز این است که کودک خود را برای تشخیص دقیق علت ریزش مو پیش پزشک ببرید و سر خود اقدام نکنید.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصین پوست، مو و زیبایی، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.