۲۴۳۹۸۷
۷
۷

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

محدود کردن مصرف شکر مادر در دوران بارداری و مقطع ابتدایی زندگی ممکن است از تمایل مادام‌العمر کودک به شیرینی بکاهد؛ به‌طوری که فقط سهمیه‌بندی شکر در دوران جنینی، خطر این بیماری‌ها را تقریبا یک‌سوم کم می‌کند.

کاهش قند در هزار روز اول زندگی پس از لقاح، یعنی از دوران بارداری تا دو سالگی، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را در بزرگسالی کاهش دهد.

محققان دریافتند که کاهش مصرف قند در این دوره زمانی خطر ابتلا به دیابت نوع۲ را حدود ۳۵ درصد و خطر فشار خون بالا را تقریبا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد و می‌تواند کمک کند این بیماری‌ها به ترتیب چهار سال و دو سال دیرتر، بروز می‌کنند.

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

قند در جنگ جهانی دوم

یک تیم پژوهشی برای این تحقیق داده‌های مربوط به قبل و بعد از سهمیه‌بندی شکر در بریتانیا پس از جنگ جهانی دوم را بررسی کرده است.

بریتانیا ژانویه ۱۹۴۰ برای کنترل کمبودهای دوران جنگ، موادغذایی مانند شکر، روغن، بیکن، گوشت و پنیر را سهمیه‌بندی کرد. وقتی سهمیه‌بندی شکر و در سپتامبر ۱۹۵۳ به پایان رسید، مصرف روزانه شکر در بزرگسالان بریتانیا تقریبا بلافاصله دو برابر شد و از حدود ۴۰ گرم به ۸۰ گرم رسید.

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

محققان به‌منظور مشخص کردن آثار افزایش مصرف شکر، با کمک پایگاه داده‌های پزشکی «بیوبانک» بریتانیا، اطلاعات حدود ۶۰ هزار و ۱۸۳ نفر را که بین اکتبر ۱۹۵۱ تا مارس ۱۹۵۶، یعنی قبل و بعد از پایان جیره‌بندی، متولد شده بودند، بررسی کردند. با جیره‌بندی شکر، در واقع یک آزمایش طبیعی جالب انجام شد. »

تحلیل این دوره شش‌ساله نشان داد که خطر چاقی در نوزادانی که در دوران سهمیه‌بندی متولد شدند یا نطفه‌شان بسته شده بود، ۳۰ درصد کمتر بود و کسانی که پس از پایان سهمیه‌بندی شکر به دنیا آمدند، زودتر از دیگران به دیابت نوع۲ و فشار خون بالا مبتلا شدند.

این مطالعه همچنین نشان داد که محدود کردن مصرف شکر مادر در دوران بارداری و مقطع ابتدایی زندگی ممکن است از تمایل مادام‌العمر کودک به شیرینی بکاهد؛ به‌طوری که فقط سهمیه‌بندی شکر در دوران جنینی، خطر این بیماری‌ها را تقریبا یک‌سوم کم می‌کند.

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

دکتر مارک کورکینز، رئیس بخش گوارش اطفال و استاد دانشگاه تنسی می‌گوید: ما از بدو تولد به‌طور طبیعی به شیرینی‌ها تمایل داریم. انسان تا قرن‌ها برای رفع میل به شیرینی، میوه می‌خورد و در عین حال از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن‌ها بهره می‌برد.

اما اکنون دسترسی به شکر به حدی رسیده است که بیشتر مردم ترجیح می‌دهند به جای خوردن یک هلو، تکه‌ای کیک شکلاتی میل کنند. این میزان مصرف بالا به سرعت بر بدن ما تاثیر می‌گذارد. وقتی شکر بیشتری مصرف می‌کنید، سوخت‌وساز تغییر و بدن شروع به ذخیره‌سازی می‌کند. بدن ما طوری طراحی شده است که غذا را برای دوران قحطی ذخیره کند اما دیگر قحطی در کار نیست، بنابراین حالا آن را به صورت چربی ذخیره می‌کند.

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

محققان در مطالعه جدید اعلام کردند که زنان باردار و شیرده به طور میانگین بیش از سه برابر مقدار توصیه‌شده شکر افزوده مصرف می‌کنند و مصرف آن‌ها از ۸۰ گرم در روز فراتر می‌رود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات متحده هم هشدار می‌دهد که بسیاری از کودکان یک تا پنج‌ساله روزانه میوه و سبزیجات کافی مصرف نمی‌کنند، اما در عوض به طور منظم نوشیدنی‌های شیرین می‌نوشند.

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

والدین برای کاهش مصرف شکر در کودکان خردسال ابتدا عادات غذایی خود را تغییر دهند. آن‌ها اولین عامل تاثیرگذار هستند. بچه‌ها می‌بینند والدینشان چه می‌خورند و معمولا مانند والدینشان غذا می‌خورند. اگر می‌خواهید فرزندتان عادات بهتری داشته باشد، باید خودتان چنین عادات داشته باشید.

مادر و پدرها شیرینی می‌خورند، بچه‌ها بیماری زمینه‌ای می‌گیرند!

دو راه‌ ساده کاهش مصرف شکر

جایگزینی نوشیدنی‌های شیرین با گزینه‌های سالم‌تر یا قطع کامل آن‌ها

پرهیز از نگه داشتن خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین در خانه، خصوصا درجایی که ممکن است وسوسه‌انگیزتر باشند

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.