۲۴۶۷۴۹

بیمارستان‌های کودکان پزشک ندارند!/ آیا شاهد تعطیلی خواهیم بود؟

بیمارستان‌های کودکان پزشک ندارند!/ آیا شاهد تعطیلی خواهیم بود؟

کاهش چشمگیر تعداد داوطلبان تخصص اطفال در سال جاری، زنگ خطری جدی برای آینده بیمارستان‌های کودکان در کشور است.

در حالی که اورژانس اطفال یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های اهواز به دلیل نبود رزیدنت تعطیل شد، در بیمارستان مفید تهران، یکی از مراکز اصلی درمان کودکان، تعداد رزیدنت‌های ورودی به تعداد انگشتان یک دست رسیده است. آیا این روند به تعطیلی کامل مراکز درمانی کودکان منجر خواهد شد؟

 مدتی پیش، خبری در سکوت منتشر شد که شاید در هیاهوی مشکلات اقتصادی و بحران‌های اجتماعی کمتر کسی به آن توجه کرد: دو اورژانس اطفال بیمارستانهای جندی شاپور و گلستان اهواز به دلیل کمبود رزیدنت تعطیل شدند!یکی دیگر از بیمارستانهای رفسنجان هم به دلیل کمبود پرستار به تعطیلی کشیده شد.

دلیل این تعطیلی چه بود؟ نبود رزیدنت اطفال در اهواز . این خبر، شاید در نگاه اول برای مردم تهران یا دیگر شهرها چندان ملموس به نظر نرسد، اما اگر دقیق‌تر به ماجرا نگاه کنیم، این بحران نه‌تنها به تهران رسیده بلکه در آستانه گسترش به سراسر کشور است.

در همین سال جاری، بیمارستان مفید تهران، که یکی از مراکز اصلی درمان کودکان در پایتخت محسوب می‌شود، با کمترین تعداد رزیدنت اطفال در تاریخ خود مواجه شده؛ کمتر از انگشتان یک دست! این روند می‌تواند باعث کاهش ظرفیت درمانی این مرکز شود و در صورت ادامه، حتی تعطیلی بیمارستان را رقم بزند.

اما این فقط یک بخش از ماجراست. موضوع محدود به تخصص اطفال نمی‌شود.

IMG_20250225_143341

چرا دیگر کسی اطفال نمی‌خواند؟

برای درک بهتر این بحران، باید به دلایل عدم استقبال پزشکان عمومی از تخصص اطفال نگاهی بیندازیم. برخی از مهم‌ترین دلایل عبارتند از:

سختی کار و درآمد پایین: رشته اطفال، یکی از پرمشغله‌ترین رشته‌های تخصصی پزشکی است. ساعت‌های طولانی شیفت، حجم بالای بیماران و در نهایت درآمد کم در مقایسه با دیگر تخصص‌ها، بسیاری از پزشکان عمومی را از ورود به این رشته منصرف کرده است.

افزایش مهاجرت پزشکان: بسیاری از پزشکان عمومی ترجیح می‌دهند به جای ادامه تحصیل در داخل کشور، مهاجرت کرده و در سیستم درمانی کشورهای دیگرجایی که درآمد و شرایط کاری بسیار بهتر است.

افزایش سهمیه‌های خاص و کاهش شفافیت در پذیرش: بی‌نظمی و عدم تناسب در سهمیه‌های پذیرش دستیاری باعث شده بسیاری از پزشکان عمومی انگیزه خود را برای ورود به دوره تخصص از دست بدهند.

بی‌ثباتی در نظام سلامت و آینده نامطمئن: پزشکانی که سال‌ها وقت و انرژی خود را برای ورود به یک رشته تخصصی صرف می‌کنند، با مشکلاتی مانند کمبود امکانات، عدم پرداخت حقوق منظم و نبود امنیت شغلی مواجه‌اند.

منبع: سلامت نیوز

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند