نور میتواند نقش مهمی را در بروز و تشدید علائم اوتیسم به ویژه در کودکان ایفا کند. این مسأله در بزرگسالی افرادی که در کودکی درجاتی از اوتیسم داشتهاند نیز میتواند منجر به بروز مشکلاتی در آینده شود.
به گفته یک روانشناس، یکی از علائم بارز اوتیسم، حساسیت به نور است که میتواند منجر به بههم ریختگی و اختلال در رفتار فرد شود.
مهدی بیاتی با اشاره به مشکلاتی که نور میتواند برای افراد مبتلا به اوتیسم ایجاد کند، گفت:این وضعیت میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. شوکهای عاطفی، استرسهای ناگهانی و تداعیهای مرتبط با تجربیات منفی در نور، همگی میتوانند به تشدید علائم اوتیسم منجر شوند.
وی افزود: همچنین، تحقیقات نشان میدهد که دلایل ژنتیکی نیز نقش بسزایی در بروز این اختلال دارند و ممکن است این عوامل به راحتی قابل شناسایی نباشند.
بیاتی یادآور شد: توجه به این مسائل و شناسایی علائم اولیه اوتیسم میتواند به پیشگیری از آسیبهای بیشتر در بزرگسالی کمک کند. بنابراین، نیاز به آگاهی و آموزش در این زمینه بیش از پیش احساس میشود.
اوتیسم یا خود درماندگی نوعی اختلال طیفی عصبی-رشدی به شدت متغیر در فرد و ناشی از اختلال در رشد مغز است. این بیماری در دوره نوزادی بروز پیدا کرده و علائم آن تا بزرگسالی ادامه پیدا میکند. گاه این علائم بهبود پیدا کرده و از بین میروند. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از هر ۱۰۰ کودک، یک نفر علائم این بیماری را دارد.
منبع: آنا