۲۴۹۲۷۲

فشار خون بالا در کودک نشانه چه بیماری‌هایی است؟

فشار خون بالا در کودک نشانه چه بیماری‌هایی است؟

یک متخصص قلب و عروق با بیان این که فشار خون کمتر از ۱۸ سال نمایان نمی‌شود و در غیر این صورت به فشار خون ارگانیک اطلاق می‌شود، افزود: اگر یک کودک دارای فشار خون باشد باید در پی بررسی بیماری‌هایی نظیر مسائل کلیوی باشیم.

 منوچهر قارونی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و متخصص قلب و عروق با بیان این که افرادی که فشار خون را به ارث می‌برند، حتماً سالی یک بار باید این مهم را اندازه گیری کنند، گفت: فشار خون با افزایش سن، بالا می‌رود و افراد باید چاقی، فشار خون، سکته قلبی و… را در خانواده خود بررسی کرده و این بیماری‌ها را جدی بگیرند.

وی با بیان این که فشار خون کمتر از ۱۸ سال نمایان نمی‌شود و در غیر این صورت به فشار خون ارگانیک اطلاق می‌شود، افزود: اگر یک کودک دارای فشار خون باشد باید در پی بررسی بیماری‌هایی نظیر مسائل کلیوی باشیم.

فشار خون قاتل خاموش است؛ انسان آن را نمی‌شناسد تا جایی که خطری در قلب و مغز او پدیدار شود.

قارونی ضمن تشریح حداکثر و حداقل فشار خون گفت: مقدار خونی که با زدنِ ناگاهِ قلب در رگ‌ها پیش می‌رود، سیستولیک بوده و قدرت انبساط رگ‌ها نیز فشار دیاستولیک را نشان می‌دهد که بسیار مهم‌تر است.

وی فشار حداقلی را از این جهت مهم دانست که شاید با یک فعالیت و یا تغییر خلق و خو، فشار حداکثری فرد بالا رود ولی فشار خون اصلی به سطح حداقلی باز می‌گردد که نشان می‌دهد رگ‌های فرد به خوبی باز و بسته نمی‌شود.

استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: وقتی فشار خون ایجاد می‌شود یعنی خون در رگ‌ها بسیار اندک بوده و مقاومت رگ‌ها بالاست و معمولاً عدد ۸ برای فشار حداقلی بهترین است و مناسب‌ترین فشار هم برای حداکثر، حدود ۱۲ است.

وی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو افزود: بیماری فشار خون با ورزش و کنترل قند پایین می‌آید ولی سیگار و چاقی بر شدت آن می‌افزاید.

قارونی در پاسخ به شنونده رادیو گفت‌وگو نمک را موجب جذب آب و افزایش فشار خون دانست و افزود: نمک باید حذف شود. حتی یک سیب و گلابی نمک ۲۴ ساعته فرد را تأمین می‌کند.

این پزشک متخصص گفت: سیگار عاملی مؤثر برای تنگ شدن رگ‌ها و افزایش فشار خون و در نهایت سکته می‌شود.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند