۲۶۱۳۶
۲۲۰۴
۲۲۰۴

مصرف نمک برای کودکان، عواقب بعد آن

به علت جلوگیری از نارسایی‌ حاد کلیه و بیماری‌های دیگر مربوط به کلیه در بزرگسالی‌، والدین از سنین کودکی فرزندان خود را به غذاهای کم نمک عادت دهند.

فارس: عضو انجمن نفرولوژی ایران گفت: به علت جلوگیری از نارسایی‌ حاد کلیه و بیماری‌های دیگر مربوط به کلیه در بزرگسالی‌، والدین از سنین کودکی فرزندان خود را به غذاهای کم نمک عادت دهند .

مصرف نمک برای کودکان، عواقب بعد آن این عارضه زمانی پیش می آید که کلیه‌ها عملکرد طبیعی خود را از دست می‌دهند که در نتیجه اوره خون که ماده‌ای بسیار سمی است و از تجزیه پروتئینها تولید می‌شود از بدن دفع نمی‌شود و در نهایت موجب از آسیب به عملکرد کلیه می‌شود .
وی افزود: نکته بسیار مهمی که باید در نظر داشت این است که نارسایی حاد کلیه بدون درد بروز می‌کند و بیمار ممکن است با مشکلاتی از قبیل بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ‌های مکرر، تنگی نفس، ورم پاها و دستان، افزایش ناگهانی فشار خون و خستگی‌های زودرس به پزشک مراجعه کند که هیچ کدام از این علامت‌ ‌ها در نظر اول مربوط به کلیه نیست .
خسروی تصریح کرد: پزشک پس از ملاحظه علائم مذکور باید با انجام آزمایشات، اوره ، کراتینین و فشار خون او را بررسی کند و در صورت نیاز فرد را به اننجام سونوگرافی کلیه راهنمایی کند .

* مردم سالی یکبار برای بررسی وضعیت کلیه خود به پزشک عمومی مراجعه کنند

عضو انجمن نفرولوژی ایران یادآور شد: به علت اینکه این بیماری جزء بیماری‌های خاموش محسوب می‌شود مردم هر سال یکبار به منظور بررسی وضعیت عملکرد کلیه‌شان به پزشک عمومی مراجعه کنند و در صورت بالا بودن کراتینین و اوره خونشان باید به نارسایی حاد کلیه مشکوک شوند .
وی در ارتباط با پیشگیری از این بیماری‌ها توصیه کرد: مصرف بالای مایعات که کمک به افزایش حجم ادارار می کند و با افزایش آن سموم بیشتری از بدن دفع می‌شود، مصرف نمک کمتر، پرهیز جدی از مصرف بی‌رویه و بدون اطلاع پزشک داروهای شیمیایی از جمله مسکن‌ها مانند پروفن و دیلکوفناک که برای کلیه بسیار خطرناک است و داروهای گیاهی از جمله مصرف زیاد سبزیجات که به علت وجود اگزالات در آنها می‌تواند موجب سنگ کلیه شوند از مهمتری راه‌های پیشگیری از این بیماری محسوب می‌شود .
خسروی خاطر نشان کرد: مردم هرگونه تغییر در ادرار از جمله رنگ، حجم و وجود سوزش و درد در ادرار را جدی بگیرند .
وی یادآور شد: برای درمان این بیماری باید ابتدا علت آن را مشخص نمود و باید گفت که بیش از ۹۵ درصد این بیماری در صورتی که علت آن اختلال در خون‌رسانی به کلیه و مصرف بی‌رویه دارو باشد برگشت پذیر و قابل درمان است و ۳ درصد آنها نیاز به دیالیز و کمتر از ۲ درصد آنها به علت برگشت نکردن و وجود بیماری‌های ورم و التهاب کلیه به پیوند نیازمند می‌شوند .
عضو انجمن نفرولوژی ایران اضافه کرد: متاسفانه آماری از افراد مبتلا به این بیماری حتی در مناطق مشخص را نداریم که البته در سالهای اخیر تلاشهایی شده است .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.