حقوق کودک در جهان، چه ارزشی دارد؟
سازمان ملل متحد ۲۰ نوامبر سال ۱۹۸۹ طی اجلاسی عمومی، کنوانسیون حقوق کودک را تصویب کرد. بر اساس این کنوانسیون تمامی کودکان کره زمین از حق حیات برخوردار شدند و رشد، مصونیت و حضور آنها را تضمین کرد.
همشهری: سازمان ملل متحد ۲۰ نوامبر سال ۱۹۸۹ طی اجلاسی عمومی، کنوانسیون حقوق کودک را تصویب کرد. بر اساس این کنوانسیون تمامی کودکان کره زمین از حق حیات برخوردار شدند و رشد، مصونیت و حضور آنها را تضمین کرد. تعداد کشورهایی که به عضویت کنوانسیون حقوق کودک درآمدهاند ۱۹۳ کشور است که ۷۲ کشور بر آن حق شرط و اعلامیه وارد کردهاند.[دفاع از حقوق کودکان در جهان] این کنوانسیون مقبولترین سند حقوق بشر در تاریخ است. جمهوری اسلامی ایران نیز در سال ۱۳۷۲ به عضویت این کنوانسیون درآمد. [حقوق کودک در ایران]
مجمع عمومی سازمان ملل در شهریور سال 1369 اولین نشست جهانی خود را با نام «اجلاس جهانی سران برای کودکان» به بهبود زندگی کودکان اختصاص داد. در همین رابطه روز 17 مهر برابر با 8 اکتبر روز جهانی کودک نام دارد. کنوانسیون جهانی حقوق کودک شامل 54 ماده و دو پروتکل اختیاری است که چهار اصل پایهای آنرا جهت میدهد:
هیچ کودکی نباید از تبعیض رنج ببرد.
زمانیکه در رابطه با کودکان تصمیمگیری میشود باید منافع عالیه آنان در راس قرار گیرد .
کودکان حق حیات داشته و باید رشد کنند.
کودکان حق دارند آزادانه عقاید و نظرات خود را ابراز کنند و در تمامی اموری که به آنها مربوط میشود این نظرات باید مورد توجه قرار گیرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼