سلامت نیوز :یک فوقتخصص اطفال در وضعیت آپنه تنفسی کودک حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه از راه دهان و بینی قادر به نفس کشیدن نیست و اختلال در رشد و یادگیری از عوارض آپنه تنفسی در کودکان است.
احمد هاشمی در خصوص "آپنه تنفسی " در کودکان اظهار داشت: به توقف تنفس در کودکان، آپنه تنفسی گفته میشود.
وی در ادامه گفت: آپنه تنفسی در نوزادان نارس به خاطر کامل نشدن بافتهای ریه بیشتر دیده میشود؛ لوزه سوم و زبان بزرگ از دیگر عوامل بروز این عارضه در کودکان است.
این فوقتخصص اطفال با بیان اینکه مادران شیرده که سیگار، مواد مخدر و قرصهای خواب مصرف می کنند، کودکانشان بیشتر دچار آپنه تنفسی میشوند، افزود: مقداری از سیگار و دیگر مواد مصرفی توسط مادر وارد شیر او شده و هنگامی که کودک از شیر مادر تغذیه میکند، مقداری از نیکوتین موجود در سیگار وارد بدن طفل میشود که همین مسئله آپنه تنفسی را در کودک ایجاد میکند.
هاشمی ادامه داد: آپنه تنفسی حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه طول میکشد که در این وضعیت کودک از راه دهان و بینی قادر به نفس کشیدن نخواهد بود؛ خفگی، نرسیدن خون به مغز، اختلال در رشد و یادگیری و نرسیدن اکسیژن به اعضای بدن از عوارض آپنه تنفسی در کودکان به شمار میرود.
وی، بر روی شکم خوابیدن را در بروز آپنه تنفسی در کودکان مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: در این وضعیت گاز کربونیکی که از دهان کودک خارج میشود، دوباره وارد دهانش شده که همین مسئله تنفس کودک را مشکل میکند و در نهایت میتواند به توقف تنفس در طفل منجر شود.