علائم گرمازدگی در کودکان، هشدار به والدین
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: کودکان بیشتر از بزرگسالان ممکن است به گرمازدگی مبتلا شوند به همین دلیل نباید برای مدت طولانی در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرند.
ایسنا: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: کودکان بیشتر از بزرگسالان ممکن است به گرمازدگی مبتلا شوند به همین دلیل نباید برای مدت طولانی در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرند.
دکتر علیاکبر مومن اظهار کرد: در فصل تابستان شدت تابش نور خورشید بیشتر است در چنین شرایطی خارج کردن کودکان و نوزادان از منزل موجب میشود بیشتر در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرند و به این ترتیب میزان نفوذ پرتوهای فرابنفش در پوست آنها افزایش مییابد. همچنین آلودگی هوا نیز میتواند زمینهساز بروز مشکلاتی در کودکان شود.
وی افزود: گاهی کودکان هنگام قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا دچار آلرژی میشوند و علائمی مانند آبریزش بینی و تنگی نفس در آنها بروز میکند. کودکان در مقایسه با بزرگسالان حساستر هستند و در صورتی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب قرار بگیرند، میزان آب بدن آنها به سرعت کاهش مییابد و الکترولیتهای بدن خود را از دست میدهند. این عامل در کودکانی که بیماری زمینهای دارند موجب تشدید بیماری میشود.
مومن تصریح کرد: کاهش شدید آب بدن همچنین موجب بروز گرمازدگی میشود. گرمازدگی در کودکان با علائمی مانند بیقراری، بیتابی، خوابآلودگی و حتی تشنج و مرگ همراه است. در صورت مشاهده چنین علائمی کودک باید به سرعت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود و مایعات و الکترولیتهای مورد نیاز به بدن او تزریق شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز خاطرنشان کرد: والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که یک کودک بسیار ضعیفتر از یک انسان بالغ است و در برابر گرما زودتر واکنش نشان میدهد، به همین دلیل کودکان را نباید در ساعات اوج گرما از منزل خارج کرد. همچنین هنگام خروج از منزل لباس کودک باید نازک، با رنگ روشن و متناسب با فصل تابستان باشد و همچنین استفاده از کرمهای ضدآفتاب مخصوص کودکان نیز توصیه میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼