مشکلات گوارشی کودکان، تغذیه مناسب را جدی بگیرید
تغذیه ناکافی ممکن است تنها دلیل سوء تغذیه کودکان نباشد. با افزودن آنتی بیوتیک به رژیم غذایی افراد مبتلا به سوء تغذیه می توان جان بسیاری از کودکان را نجات داد.
شبکه خبر: محققان علوم پزشکی در مقاله ای در شماره اخیر نشریه نیوانگلند اعلام کردند یافته های جدید آنان نشان می دهد می توان به روش های آسانتری ، مشکلات گوارشی کودکان را درمان کرد.
بنا به اعلام محققان ، با افزودن آنتی بیوتیک به رژیم غذایی افراد مبتلا به سوء تغذیه می توان جان بسیاری از کودکان را نجات داد.
محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس با بررسی دو هزار و هفتصد کودک مالاویایی که به سوئ تغذیه شدید مبتلا بودند و سن آنها بین شش ماه تا پنج سال بود به نتایج جالبی در این زمینه دست یافتند.
به این کودکان ، رژیمی مبتنی بر مغزها داده می شد که رژیم رایج در مردمان مبتلا به سوء تغذیه در کشورهای فقیر است.
ولی این کودکان به صورت تصادفی بین یک تا دو بار در هفته، با آنتی بیوتیک هایی همچون آموکسی سیلین یا سفدینیر یا دارونما قرار گرفتند.
هیچ یک از والدین و حتی پزشکان نمی دانستند کدام کودک ،آنتی بیوتیک و کدام ، دارونما دریافت می کند.
درمان محققان ، بر روی اکثر کودکان ، کاملا موثر بود و بیش از هشتاد و پنج درصد از کودکان ، بهبود یافتند.
محققان همچنین دریافتند نرخ مرگ و میر کودکانی که تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گرفته بودند در مصرف کنندگان آموکسی سیلین تا بیش از یک سوم و در مصرف کنندگان سفدینیر تا چهل و پنج درصد کاهش یافت.
محققان می گویند نتایج این تحقیق احتمالا روش برخورد پزشکان با بیماری سوء تغذیه را تغییر خواهد داد.
سازمان بهداشت جهانی نیز بر اساس این یافته جدید ، قرار است ماه آینده چارچوب جدیدی برای درمان سوء تغذیه در کشورهای فقیر ارائه دهد.
بر اساس مطالعه دیگری که نتایج آن در شماره اخیر نشریه ساینس منتشر شد تغذیه ناکافی ممکن است تنها دلیل سوء تغذیه کودکان نباشد.
محققان در این مطالعه که توسط محققان دانشگاه واشنگتن در مالاوی انجام گرفت دریافتند میکروب های موجود در روده ممکن است بر شدت سوء تغذیه موثرتر از تغذیه ناکافی باشند.
محققان ، چهارصد دوقلو را در سه سال اول زندگی آنها که به نوعی سوء تغذیه شدید موسوم به کواشیورکور kwashiorkor بودند بررسی کردند که در آن ، شکم بیمار متورم می شود کبد آسیب می بیند ، ضایعات پوستی خاصی ایجاد می شود و اشتهای بیماری کاهش می یابد و همراه با همه این موارد ، بیمار ، دچار کاهش وزن می شود.
بنا به اعلام یونیسف ، هر سه ممیز شش دهم ثانیه ، یک نفر بر اثر گرسنگی می میرد و بیشتر تلفات گرسنگی ، در بین کودکان زیر پنج سال است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ، صندوق کودکان سازمان ملل متحد همچنین اعلام کرده است :
حدود سیصد میلیون کودک همه شب ، گرسنه به رختخواب می روند ؛ از این تعداد کودک، فقط هشت درصد ،قربانی قطحی یا دیگر شرایط ناگوارند ؛ و بیش از نود درصد ، به سوء تغذیه مزمن و نقص در جذب مواد غذایی مبتلا هستند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼