۴۴۹۹۹
۴۲۳۸
۴۲۳۸

علائم اضطراب در کودکان، چه شکلی است؟

استرس در کودکان با دندان قروچه در شب، جویدن ناخن‌ها و مکیدن شصت دست همراه است، کودکانی که به مادر خود وابستگی زیادی دارند و شب‌ها می‌ترسند، بیشتر دچار استرس و اضطراب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران: استرس در کودکان با دندان قروچه در شب، جویدن ناخن‌ها و مکیدن شصت دست همراه است، کودکانی که به مادر خود وابستگی زیادی دارند و شب‌ها می‌ترسند، بیشتر دچار استرس و اضطراب می‌شوند.
علائم اضطراب در کودکان، چه شکلی است؟
سیما فردوسی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گفت: هر عاملی که انسان را از حالت تعادل خود خارج کند، استرس است و می‌تواند علائم و نشانه‌های مختلفی داشته باشد.
استرس در کودکان بعد جسمانی هم دارد و می‌تواند با دندان قروچه در شب، جویدن ناخن‌ها و مکیدن شصت دست نیز همراه باشد.
وی افزود: کودکانی که به مادر خود وابستگی زیادی دارند و کودکانی که شبها می‌ترسند، بیشتر دچار استرس و اضطراب می‌شوند، بعضی از کودکان آنقدر به مادر خود وابسته می‌شوند که به او می‌چسبند، البته این وابستگی در کودک 2 ساله طبیعی است، اما در کودک 7 ساله غیرعادی می‌باشد.
فردوسی تصریح کرد: منشاء استرس می‌تواند خود مادر باشد. مادرانی که استرس دارند، می‌توانند آن را به کودک خود منتقل کنند و کودک از این طریق استرس را بیاموزد، اختلافات شدید خانوادگی، محیط خانوادگی ناامن، جایی که کودک از آن می‌ترسد و احساس امنیت نمی‌کند، سر و صداهایی که در اثر اختلافات خانوادگی ایجاد می‌شوند، منشاء استرس‌های کودکی محسوب می‌شوند.
وی اظهار داشت: عواملی که استرس را ایجاد می‌کند، می تواند سبب تشدید آن شود، اگر عامل استرس اختلافات خانوادگی است، هر زمان که پدر و مادر باهم دعوا کنند، استرس کودک بیشتر می‌شود. جدایی از مادر استرس کودک را تشدید می‌کند، مشکلات اجتماعی که او با آن مواجه است، به عنوان مثال اگر مهدکودک یا مدرسه محیط مناسبی نباشد، استرس او را افزایش می‌دهد و در مجموع هر عاملی که به فقدان امنیت کودک دامن بزند، استرس او را مضاعف می‌نماید.
وی بیان کرد: اگر منبع استرس شناسایی شود، به کاهش استرس کمک شایانی می‌گردد. ورزش‌های مناسب برای کودکانی که استرس دارند به تخلیه هیجانی آنها کمک می‌کند. صحبت کردن با شخصی که احساس امنیت بیشتری با او می‌کند و سرگرم کردن کودک با کارهای هنری و اسباب‌بازی‌های سرگرم کننده می‌تواند تاثیر بسزایی در کم کردن استرس او داشته باشند.
این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که استرس خیلی شدید شده باشد، حتما باید با یک روانشناس مشاوره انجام شود و اگر استرس آنقدر شدید باشد که زندگی روزمره کودک را مختل کند، باید از دارو هم برای درمان استفاده نمود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.