رنگ آمیزی نقاشی های کودکانه، وجود رمز و راز
روانشناسان با تجزیه و تحلیل رنگهایی که در نقاشی کودکان به کار رفته است به درونیات آنها و آنچه که کودکان از بیان آن عاجزند پی میبرند.
هفته نامه زندگی مثبت: رنگها در دنیای پیرامون ما رمز و رازهای فراوانی دارند. در علم روانشناسی نیز از رنگها استفادههای زیادی میشود و روانشناسان با تجزیه و تحلیل رنگهایی که در نقاشی کودکان به کار رفته است به درونیات آنها و آنچه که کودکان از بیان آن عاجزند پی میبرند.
از نظر روانی رنگهای گرم یعنی قرمز، زرد و نارنجی الهامدهنده روشنی، شادی زندگی و مولد حرکت هستند. رنگهای سرد شامل سبز، آبی و بنفش حالتهای انفعالی، سکون، بیحرکتی، غم و اندوه را نشان میدهند. رنگهای خنثی مانند خاکستری هم مبین درونگری، استدلال، خودمختاری و حملهوری است.در ادامه نگاهی داریم به چند نقاشی و مفاهیمی که میتوان از رنگ در نقاشی آنها استنباط کرد.
آبی: نشاندهنده آرامش، صلح و سکون است ولی وقتی در حد افراطی استفاده شود حالت انفعالی و تسلیم را نشان میدهد.
زرد: نشاندهنده خوشبینی، شادی و نور است که معمولا کودکان ۹-۸ ساله از آن زیاد استفاده میکنند. مثلا خورشید بسیار زرد و پررنگی میکشند ولی اگر رنگ زرد رنگ پایه و اصلی همه نقاشی بود به این معنی است که کودک دوست دارد با استفاده از این رنگ از تنشهای روانیای که در محیط خانواده یا مدرسه دارد، آزاد شود.
سیاه: اگر زیاد استفاده شود غم، ناامیدی و افسردگی نقاش آن را نشان میدهد. وجود لکههای سیاه نیز نشانهای از وجود اضطراب، ترس، تشویش و وسواس در کودک است.
قرمز: نشانه قدرت و نیرومندی است اما استفاده بیش از حد از آن، خشم و پرخاشگری کودک را به تصویر میکشد.
نارنجی: آرامش و خوشحالی کودک را میتوان با استفاده از این رنگ به راحتی حس کرد.
سبز: آرامش بخش است و نیازهای حسی و لذت کودک را نشان میدهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼