۵۰۲۵۴
۴۶۰۰
۴۶۰۰

رنگ آمیزی نقاشی های کودکانه، وجود رمز و راز

روان‌شناسان با تجزیه و تحلیل رنگ‌‏هایی که در نقاشی کودکان به کار رفته است به درونیات آنها و آنچه که کودکان از بیان آن عاجزند پی می‏‌برند.

هفته نامه زندگی مثبت: رنگ‎‏ها در دنیای پیرامون ما رمز و رازهای فراوانی دارند. در علم روان‌شناسی نیز از رنگ‎‏ها استفاده‌‏های زیادی می‏‌شود و روان‌شناسان با تجزیه و تحلیل رنگ‌‏هایی که در نقاشی کودکان به کار رفته است به درونیات آنها و آنچه که کودکان از بیان آن عاجزند پی می‏‌برند.

رنگ آمیزی نقاشی های کودکانه، وجود رمز و راز

از نظر روانی رنگ‏های گرم یعنی قرمز، زرد و نارنجی الهام‏‌دهنده روشنی، شادی زندگی و مولد حرکت هستند. رنگ‏های سرد شامل سبز، آبی و بنفش حالت‏های انفعالی، سکون، بی‏حرکتی، غم و اندوه را نشان می‏‌دهند‏. رنگ‏های خنثی مانند خاکستری هم مبین درونگری، استدلال، خودمختاری و حمله‌‏وری است.در ادامه نگاهی داریم به چند نقاشی‌ و مفاهیمی که می‌توان از رنگ در نقاشی آنها استنباط کرد.

آبی: نشان‌دهنده آرامش، صلح و سکون است ولی وقتی در حد افراطی استفاده شود حالت انفعالی و تسلیم را نشان می‏دهد.

زرد: نشان‌دهنده خوش‏بینی، شادی و نور است که معمولا کودکان ۹-۸ ساله از آن زیاد استفاده می‏کنند. مثلا خورشید بسیار زرد و پررنگی می‏کشند ولی اگر رنگ زرد رنگ پایه و اصلی همه نقاشی بود به این معنی است که کودک دوست دارد با استفاده از این رنگ از تنش‏های روانی‌ای که در محیط خانواده یا مدرسه دارد، آزاد شود.

سیاه: اگر زیاد استفاده شود غم، ناامیدی و افسردگی نقاش آن را نشان می‏دهد. وجود لکه‏های سیاه نیز نشانه‏ای از وجود اضطراب، ترس، تشویش و وسواس در کودک است.

قرمز: نشانه قدرت و نیرومندی است اما استفاده بیش از حد از آن، خشم و پرخاشگری کودک را به تصویر می‏کشد.

نارنجی: آرامش و خوشحالی کودک را می‏توان با استفاده از این رنگ به راحتی حس کرد.

سبز: آرامش ‏بخش است و نیازهای حسی و لذت کودک را نشان می‏دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.