۵۱۹۸۰
۳۰۲۹
۳۰۲۹

انتخاب پرستار کودک، اعتماد به یک غریبه؟

مهمترین امر در مراقبت از کودک کیفیت آن است و نه اینکه چه کسی مراقب کودک باشد و اگر مادر بتواند پرستار برای او انتخاب کند، خللی در شخصیت کودک ایجاد نمی‌شود.

کاغذباد، مرضیه کوهستانی: فائضه و همسرش علی هر دو مهندس هستند و حدود نیمی از هر ماه را برای ماموریت به شهر ها و کشورهای دیگر سفر میکنند. این سفرها برای هر دواشان مملو از تجربه و لذت بود تا زمانی که سیاوش، پسرشان به دنیا امد و کار زیاد با مراقبت از فرزند جور در نیامد. فاطضه میگوید:" اوایل زمانی که سر کار بودیم سیاوش را به پدر و مادرم میسپردم اما بعد فکر کردم بهترین راه این است که برایش پرستار بگیریم."

اما پرستار گرفتن برای سیاوش سه ساله تازه ابتدای مشکلات بود. فائضه مانند بسیاری از مادرانی که باید مراقبت از فرزندشان را به عهده شخصی دیگر قرار دهند، " مملو از بی اعتمادی" به پرستاران بود.

او با مراجعه به نیازمندی های همشهری و اینترنت پرستارانی را برای مصاحبه انتخاب کرد اما "اعتماد به یک غریبه" برایش بسیار سخت بود. فائضه میگوید: "حتی وقتی پرستار معتمدی را که یکی از دوستانم به من پیشنهاد داده بود انتخاب کردم، باز هم مدام نگران بودم تا جایی که اوایل به محض اینکه به خانه میرسیدم پسرم را بو میکردم تا مطمئن شوم پرستارش از دارو یا مخدر برای آرام کردنش استفاده نکرده است و مدام او را برای چک آپ به دکتر میبردم. "

مشکل فائضه مشکل بسیاری ازافرادی است که میخواهند فرزندشان را به دست غریبه ای بسپرند تا از او مراقبت کند و در تربیتش نقش داشته باشد. اما این تنها مشکل نیست. استخدام پرستار دست کم ماهانه بین ۴۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان هزینه دارد و این هزینه ای نیست که بسیاری از افراد از پس آن بر بیایند.

تیموری که یک شرکت استخدام پرستار سالمندان و کودکان دارد میگوید: "چون هزینه پرستار کودک بالاست اصولا افرادی که وضع مالی بسیار خوبی دارند و یا زنانی که در مشاغلی با حقوق بالا مانند پزشکی و مهندسی مشغول به کار هستند برای فرزندانشان پرستار میگیرند."

فائضه هم هزینه بالای پرستار کودک را تایید میکند و میگوید: "هزینه پرستار سیاوش، ماهانه، و برای روزی ۸ ساعت کار، ۶۰۰ هزار تومان است و برای هر شبی که اضافه میماند ۴۰ هزار تومان اضافه کاری می گیرد."

تیموری مدیر شرکت استخدام پرستاران میگوید: "بیشتر پرستاران کودک دیپلم کودک یاری دارند و به ندرت افرادی هستند که لیسانسه باشند اما چون این شغل مسئولیت و دردسر زیادی دارد حقوقش به نسبت خوب است. "

هزینه نسبتا بالای استخدام پرستار کودک، به اضافه عدم اعتماد به یک غریبه برای ورود به خانه و مراقبت از فرزند در کنار نگرانی از کاهش کیفیت مراقبت از کودک؛ باعث میشود در ایران هنوز مادربزرگها و پدر بزرگها یکی از بهترین گزینه های مراقبت از فرزندان باشند.

اگر چه نسرین احمدی، روان شناس کودک میگوید: "این اتفاق در کشورهای پیشرفته کمتر وجود دارد و در مورد تاثیر مراقبت مادربزرگها و پدر بزرگها از فرزندان نظریات روان شناسی معتبری وجود ندارد." اما هنوز هم خانواده ها ترجیح میدهند فرزندانشان را به دست پدر و مادرهای مهربانشان بسپارند.

مریم گوهری مادر "پریا " ۷ ماهه است و میگوید به جز مادرش به هیچ کس دیگری اعتماد ندارد که " کوچولو" اش را پیش او بگذارد.

او با اشاره به اینکه درآمدش ماهانه ۷۰۰ هزار تومان است و اصلا نمیتواند برای فرزندش پرستار بگیرد و حاضر نیست او را به مهد کودکهایی بسپارد که نمیداند وقتی دخترش گریه میکند "چه کسی او را در آغوش میگیرد." مادرش را بهترین گزینه برای مراقبت و تربیت فرزندش می داند.

اما برخی از پدر بزرگها و مادر بزرگها از این ایده احساس رضایت نمیکنند. مادر بزرگ پریا در مقابل اعتماد بیش از حد دخترش به او میگوید: "پریا من را سرگرم میکند اما گاهی اوقات که گریه میکند فکر میکنم من بچه هایم را بزرگ کرده ام و دیگر برای بچه داری زیادی پیر شده ام."

اما فارغ از اینکه پرستار در خانه یا مهد کودک و یا پدر بزرگ و مادر بزرگها از کودک مراقبت کنند، آنچه مهم است میزان اثر گذاری این مراقبت بر شخصیت کودک است.

نسرین احمدی روان شناس میگوید: "مهمترین امر در مراقبت از کودک کیفیت آن است و نه اینکه چه کسی مراقب کودک باشد و اگر مادر بتواند پرستار مناسبی برای او انتخاب کند و یا در مهد کودک مناسبی او را ثبت نام کند، خللی در شخصیت فردی و اجتماعی کودک ایجاد نمیشود."

احمدی در عین حال تاکید میکند: اما مساله مهم این است که این انتخاب باید با دقت و آگاهی کامل باشد و مادر و پدر باید هنگام حضور در کنار کودک به او توجه بیشتری نشان دهند.

اگر چه گروهی از روانشناسان معتقدند که در صورتی که کودکان ساعت های طولانی تحت مراقبت کسی غیر از مادر خودشان باشند از لحاظ وابستگی به مادرشان دچار مشکل خواهند شد.

احمدی میگوید: " کودکانی که پدر و مادرشان هر دو شاغل هستند بیشتر شاهد روابط مساوات طلبانه بین پدر و مادرشان هستند. بیشتر از سوی افراد بیرون از خانه توجه می بینند و بیشتر در کارهای خانه مسئولیت نشان می دهند."

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.