کتاب خواندن برای کودکان، چه فوایدی دارد؟
آمار رسمی نشان می دهد تعداد بچه هایی که به خاطر علاقه یا سرگرمی خود کتاب می خوانند روز به روز کمتر می شود. علت چیست؟
نی نی بان، گروه ترجمه: آمار رسمی نشان می دهد تعداد بچه هایی که به خاطر علاقه یا سرگرمی خود کتاب می خوانند روز به روز کمتر می شود. در سال ۲۰۱۴ از هر ۱۰۰۰ بچه بین ۶ تا ۱۷ سال، تنها ۳۱ درصد گفته اند که تقریبا هر روز و از روی علاقه کتاب می خوانند. این درحالی است که این آمار چهار سال پیش ۳۷% را نشان می داد. درمیان بچه های شش تا یازده سال، شیوه بلند خوانی کتاب برای آنها و زمان محدود فعالیت های اینترنتی به روند تناوبی کتاب خواندن های آنها ربط داده شده بود. در مورد بچه های بین ۱۲ تا ۱۷ سال هم مشخص شده که آنها در طول روز در مدرسه زمان داشته اند تا به میل خود کتابی مطالعه کنند و بخوابند.
موضوع کتاب خواندن با صدای بلند برای بچه ها بعد از دوران نوزادی آنها برای یک سری از والدین که وقتی خیلی جوان بودند عادت به خواندن کتاب برای بچه هایشان داشتند و ناگهان از این کار دست کشیدند، شگفت انگیز بود. سال گذشته آکادمی پزشکان اطفال آمریکا سیاست و خط مشی جدیدی در مورد ضرورت کتاب خواندن والدین برای بچه ها از زمان کودکی اعلام کرد. در این بیانیه آمده بود که خیلی از پدر و مادرها به این نتیجه رسیده اند که زمانیکه بچه شروع به کتاب خواندن به طور مستقل بکند، این بهترین کار برای او خواهد بود. گزارش ها نشان داده که 41% از بچه های بین شش تا ده سال که به طور متناوب کتاب می خوانند در خانه برای آنها با صدای بلند کتاب خوانده شده و تنها 13% از بچه هایی هم که به طور مرتب کتاب نمی خواندند، همین شرایط را داشته اند.
موسسه تحقیقاتی YouGov در گزارشی اعلام کرده بچه هایی که والدین آنها در کودکی برای آنها بلند کتاب خوانده اند، در همه سنین به افراد کتاب خوان تبدیل شده اند. این بچه ها کتاب خوانی والدین با صدای بلند را به زمانی که با والدین خود رابطه نزدیک و صمیمانه ای داشته اند، توصیف کرده اند. یکی از افرادی که با این موسسه در مورد این تحقیق همکاری داشته گفته که والدین نمی دانند که زمان و نقش آنها در زندگی بچه هایشان چه تاثیری ایجاد می کند. مسلما بچه هایی که به کتاب خوانی علاقه دارند در خانه هایی که کتاب های زیادی در آن انباشته شده و والدینی که به کتاب خواندن علاقه دارند، بزرگ می شوند.
بنابراین درحالیکه والدینی که در دوران ابتدایی با صدای بلند برای بچه های خود کتاب می خوانند و بعدا بچه های خود را تشویق می کنند که خودشان به طور مستقل کتاب بخوانند، چنین رفتاری ممکن است از یک سری مسایل و اتفاقاتی که در آن خانواده ها رخ می دهد، نشات گیرد. هنوز تحقیقی در مورد اینکه با صدای بلند کتاب خواندن برای بچه ها در سنین بالاتر به درک مفهوم آنها کمک بیشتری می کند، وجود ندارد. ولی گروهی از کارشناسان می گویند که وقتی والدین یا معلمان با صدای بلند برای بچه ها چیزی می خوانند، درصورتیکه آنها خودشان هم می توانند چیزی بخوانند، بچه ها واژه ها و داستان های کامل تری متوجه می شوند که شاید خودشان به آنها توجه نکرده اند. به همین خاطر این ایده و باور قوی وجود دارد که بلند خواندن برای بچه ها می تواند موجب پیشروی و ارتقا آنها شود.
گروهی دیگر ارزش این کار را در افزایش و پیشرفت دانش عمومی بچه می دانند. کارشناسان گفته اند که لزوما این دستاورد با خواندن میسر نمی شود. دو دقیقه مکالمه در مورد موضوعی درتلویزیون یا مجله یا چیزی که خودتان درحال خواندن آن هستید، می تواند همان تاثیر بلند خواندن را روی بچه ها بگذارد. با اینکه تحقیقات اخیر ارتباط کمی بین خواندن مستقل در مدرسه و عادت به خواندن یا درک مطلب نشان می دادند، بعضی از مدارس بوستون و شیکاگو معلمان را تشویق می کنند تا بچه ها را در مدارس به کتابخوانی تشویق کنند. والدین هم می توانند ارتباط بین این دو موضوع را متوجه شوند.
امیلی اسکلدینگ مادر چهار فرزند از نیواورلئان و معلم سابق مدرسه گفته که پسر بزرگش که 15 ساله است، در بچگی عاشق کتاب خوانی بوده است. ولی امروز که هیچ وقتی در مدرسه برای کتاب خوانی مستقل ندارد و نمی تواند کتاب هایی که خودش می خواهد را برای مطالعه انتخاب کند، به طورکامل دست از کتاب خواندن برداشته است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼