طلاق برای کودکان، چه عواقبی دارد؟
سن هفت ماهگی تا سه سالگی حساس و پرآسیبترین دوره سنی فرزند خانوادههای طلاق میباشد.
ایسنا : خدیجه باقرآبادی با اشاره به آسیبهای فراوانی که متوجه کودکان طلاق است، افزود: وقتی که والدین از هم جدا میشوند کودک یک والد خود را از دست میدهد و از همین رو بسیاری از نیازهای او که از سوی آن والد تامین میشده برآورده نخواهد شد.
وی ادامه داد: برای مثال مادر مهربانی و عطوفت را به فرزند یاد میدهد و پدر استقلال را و وقتی که فرزند یکی از این دو والد را از دست میدهد از این جنبه دچار خلاء میشود.
به گفته این مشاور، کودکان طلاق معمولا بر اساس قانون در سالهای اول زندگی پیش مادر هستند، سپس به پدر سپرده میشوند و در این مدت هیچکدام از والدین نباید از دیگری بدگویی کنند، خصوصا در زمانی که سن کودک پایین است و شخصیت او در حال شکلگیری است.
باقرآبادی با بیان اینکه طلاق به خودی خود یک اتفاق ناخوشایند و ویرانکننده است، تاکید کرد: در این بین والدین نیز نباید با رفتارهای نامناسب بعدی خود آسیب ناشی از طلاق را مضاعف کنند.
وی معتقد است: در این شرایط والدین باید به فرزند خود بگویند پدر یا مادر تو آدم خوبی بود، اما با هم سازگاری نداشتیم.
این کارشناس ارشد مشاوره تصریح کرد: در شرایطی که کودک بهانه پدر و یا مادر را میگیرد باید با او همدلی کرد، نه اینکه او را منع کرد و از والدی که نیست، عیبجویی کرد.
وی اظهار کرد: گاهی این والدین حتی در برابر کارهای اشتباه فرزند خود او را تنبیه نمیکنند که این امر باعث تربیت نادرست کودک خواهد شد.
باقرآبادی با اشاره به اینکه والدینی که به تنهایی سرپرستی یک فرزند را به عهده دارند باید از محبت بیجا و بیمورد پرهیز کنند، تصریح کرد: این کار نیازهای روحی کودک را برطرف نمیکند.
این مشاور سن هفت ماهگی تا سه سالگی حساس و پرآسیبترین دوره سنی فرزند خانوادههای طلاق دانست و از پدر و مادرهایی که فرزند آنها در این سن قرار دارد، خواست فعلا از طلاق خودداری کنند و سازگاری خود را کمی افزایش دهند.
به گفته باقرآبادی، کودک در سن هفت ماهگی تا سه سالگی دچار اضطراب جدایی است و نبود یک والد به این شرایط دامن میزند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼